Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inteles

oto co Biblia mówi o homoseksualizmie

Polecane posty

Gość kidosz
zboczeńcy wiedzą, że są zboczenie ale aktywiści do tego zboczenia dorobili ideologię normalności i teraz usiłują narzucić ją i szeregowym zboczonym i normalnym.

Gość kidosz
poza tym nie podoba mi się ten relatywizm kulturowy ! Gołym okiem widać, że kultura białego człowieka przewyższa wszystko co się pojawiło w historii do tej pory. A tacy arabowie na przykład kamieniują zboczeńców, ucinają kończyny złodziejom i żyją tylko z ropy lub zasiłków.

Gość przeciez Arabowie sa biali
Ich kultura jest starsza niz polska chocby - spojrz, kiedy zyl Mahomet No a o ile kultura Chin starsza od europejskiej!!!

Gość nie mówimy o tym
która kultura jest starsza tylko która najwięcej osiągnęłą - jak do tej pory biali osiągnęli najwyższy poziom cywilizacji. A Arabowie jacy oni bilai ...

Dokladnie, Arabowie, to zacofancy, wiecie, ze przesladuja homoseksualistow, a za zone chca dziewice? zupelne zacofanie i brak tolerancji... my, biali, osiagnelismy o wiele wiecej... :O

List otwarty do posła Macieja Giertycha: Drogi Panie Pośle. Ostatnio słyszałem w którymś z Pana licznych wywiadów, że dla Pana, praktykującego katolika, homoseksualizm jest odrazą, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominąć. Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchając Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tą wiedzą z jak największą liczbą ludzi. Gdy ktoś usiłuje bronić homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22 mówi jasno, że jest to obrzydliwość. Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnośnie kilku specyficznych spraw, by móc je wdrażać w czyn: 1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować? 2. Chciałbym sprzedać swoją córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks.Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena? 3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem. 4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem ją, gdyż odkryłem w niej odrażającą cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę ją odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiście, czy przez policję? 5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks.Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiązany, by go zabić sam? 6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwością (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorszące od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić? 7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować? 8. Większość moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kołka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni mają umrzeć? 9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożna, jeżeli będę nosił rękawice? 10. Mój wujek nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne rośliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliśmy dla tych, którzy sypiają z ich rodziną? (3 Ks.Moj. 20:14). Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże są wieczne niezmienne. 🖐️

Gość hehe iron
:) Wracajac do tego, co kto osiagnal: Chiny staja sie trzecia potegą gospodarcza swiata W tym roku prawdopodobnie przescigną Niemcy, Zreszta sa po USA( a ilu tam kolorowych! ) i Japonii...Komentowac?

Gość W zastępstwie Macieja
2 Moj. 35:1 1. Mojżesz zgromadził cały zbór synów izraelskich i rzekł do nich: Oto, co Pan nakazał czynić... Jeśli nie jesteś synem izraelskim, teTwoje wątpliwości Ciebie nie dotyczą. Jako poganin rób, co chcesz

Gość ja bym się tak nie onanizował
tym 3 miejscem Chin - poziom cywilazcji tam jest żałosny i długo taki zostanie. Praktycznie całą nowoczesną technologie kupują od Ruskich.

Gość a_b_c
proponuję chrzescijanom rozwiązanie problemu w nastepujący sposób: 1. nie tolerować homoseksualizmu wśród swoich, bo wszyscy zobowiązani przestrzegać tego co wam mówi biblia 2. zaakceptować fakt instnienia homoseksualizmu wśród ateistów, innowierców, czy jak im tam, bo ci w żaden sposób nie muszą przestrzegac tego co ktoś tam sobie kiedyś napisał i do czego się tak wszyscy odwołujecie - niech to wreszcie do was dotrze swoją nietolerancją utrudniacie tylko sobie i innym życie - każdy ma prawo robić we własnym łóżku to na co ma ochotę, a przykładny chrzescijanin powinien sie skupić na pogłebianiu własnej wiary a nie włażeniu z butami w cudze życie... W ST jest również napisane, że wolno posiadać niewolników, a w przypadku ich nieposłuszeństwa można stosować różne kary, włącznie z zabiciem. Nieposłuszną żonę, również można zabić. Czy tego też będziecie sumiennie przestrzegać???

Gość a_b_c
proponuję chrzescijanom rozwiązanie problemu w nastepujący sposób: 1. nie tolerować homoseksualizmu wśród swoich, bo wszyscy zobowiązani przestrzegać tego co wam mówi biblia 2. zaakceptować fakt instnienia homoseksualizmu wśród ateistów, innowierców, czy jak im tam, bo ci w żaden sposób nie muszą przestrzegac tego co ktoś tam sobie kiedyś napisał i do czego się tak wszyscy odwołujecie - niech to wreszcie do was dotrze swoją nietolerancją utrudniacie tylko sobie i innym życie - każdy ma prawo robić we własnym łóżku to na co ma ochotę, a przykładny chrzescijanin powinien sie skupić na pogłebianiu własnej wiary a nie włażeniu z butami w cudze życie... W ST jest również napisane, że wolno posiadać niewolników, a w przypadku ich nieposłuszeństwa można stosować różne kary, włącznie z zabiciem. Nieposłuszną żonę, również można zabić. Czy tego też będziecie sumiennie przestrzegać???

Gość a_b_c
proponuję chrzescijanom rozwiązanie problemu w nastepujący sposób: 1. nie tolerować homoseksualizmu wśród swoich, bo sa zobowiązani przestrzegać tego co wam mówi biblia 2. zaakceptować fakt instnienia homoseksualizmu wśród ateistów, innowierców, czy jak im tam, bo ci w żaden sposób nie muszą przestrzegac tego co ktoś tam sobie kiedyś napisał i do czego się tak wszyscy odwołujecie - niech to wreszcie do was dotrze swoją nietolerancją utrudniacie tylko sobie i innym życie - każdy ma prawo robić we własnym łóżku to na co ma ochotę, a przykładny chrzescijanin powinien sie skupić na pogłebianiu własnej wiary a nie włażeniu z butami w cudze życie... W ST jest również napisane, że wolno posiadać niewolników, a w przypadku ich nieposłuszeństwa można stosować różne kary, włącznie z zabiciem. Nieposłuszną żonę, również można zabić. Czy tego też będziecie sumiennie przestrzegać???

Gość a_b_c
proponuję chrzescijanom rozwiązanie problemu w nastepujący sposób: 1. nie tolerować homoseksualizmu wśród swoich, bo sa zobowiązani przestrzegać tego co wam mówi biblia 2. zaakceptować fakt instnienia homoseksualizmu wśród ateistów, innowierców, czy jak im tam, bo ci w żaden sposób nie muszą przestrzegac tego co ktoś tam sobie kiedyś napisał i do czego się tak wszyscy odwołujecie - niech to wreszcie do was dotrze swoją nietolerancją utrudniacie tylko sobie i innym życie - każdy ma prawo robić we własnym łóżku to na co ma ochotę, a przykładny chrzescijanin powinien sie skupić na pogłebianiu własnej wiary a nie włażeniu z butami w cudze życie... W ST jest również napisane, że wolno posiadać niewolników, a w przypadku ich nieposłuszeństwa można stosować różne kary, włącznie z zabiciem. Nieposłuszną żonę, również można zabić. Czy tego też będziecie sumiennie przestrzegać???

Gość a_b_c

Gość barburkaa
czyli wedlug ciebie jakie jest prawidlowe zachowanie? Linczowac ich? Jesli tak jest napisane w Biblii - nie rób tak. Jest napisane miłuj bliźniego swego - gej nie robi mikomu krzywdy, wiec dlaczego go nei akceptujesz? Bo robi cos co sie tobie nie podoba? I jeszcze swoja niechęć usiłujesz Biblia tłumaczyć...? A feee...nieładnie.mam przyjaciela ktory jest gejem, jest w stalym zwiazku od ponad 5 lat, bardzo kocha swojego partnera - wiec o co ci chodzi? Czy ktos cie zmusza do bycia gejem? NIE. Więc za bardzo cie nie rozuemim. I nie wrzucaj bycia morderca,bycia gejem i bycia zoofilem do jednego wora - bo to przywodzi na mysl pewna stacje radiową pewnego księdza.

Gość barburkaa
pomijając fakt, ze Biblii jako takiej nie nalezy traktowac DOSLOWNIE - czy ty moze z tych ktorzy wierza doslownie ze Bóg wiat stworzył w 7 dni...? Moim zdaniem Twoim problemem jest chroniczna niechęc do homoseksualistów, jak większości ograniczonych mężczyzn, którym się wydaje w swym prymitywiźmie że jak sie nachyla to gej ich zaskoczy od tyłu, więc po prostu przyznaj sie do tego że ich nie lubisz bo nie, a nie usiłuj udowadniac idiotyczne tezy podpierając sie Biblią

Gość do durnoty
rece opadaja, czlowieku, czy ty masz jakies wyksztakcenie>? albo choc zdrowy chlopski rozum? Nie doslownie to nie znaczy na odwrot. A ty zreszta z miloscia blizniego postepujesz wlasnie na odwrot, niienawidzac gejów . I do tego jakos nie chcesz sie ustosunkowac. A przeciez milosc jest w religii chcrescijanskiej sprawa nadrzędną..

Gość turaneczka
Biblia poŧępia zboczenie sodomii - czyli homoseksualizmu - i to jest poza dyskusją. Zresztą Kościół potwierdza to w swojej nauce. Wszystkie wielkie religie negatywnie odnoszą się do homoseksualizmu - nie tylko chrześcijaństwo ale również islam i buddyzm.

Gość mówi tak
"kochaj geja swego jak siebie samego" 🖐️

Gość turaneczka
owszem mamy kochać również zboczeńców ale kochać nie oznacza przyzwalać i akceptować. Oznacza modlić się za nich i zawracać ich z drogi grzechu nauką o Bogu i włąsnym przykładem chrześcijańskiego życia w rodzinie.

Gość mówi tak
i z miłością w sercu oddamy ich ogniu stosu niech oczyści ich dusze i pozwoli zaznać wiecznej radości dzięki pojednaniu z Panem spadaj z taką miłością 🖐️

Gość turaneczka
masz umysł i duszę zdeprawowane niewolą komunistyczną i stað twoja nienawiść do chrześcijaństwa bez, którego Europa i Ameryka nie były by tm czym są - najwyższą cywilizacją w dziejach ludzkości.

Gość mówi tak
JA???? Komunizm to ja mogę pamiętać najwyżej z opowieści rodziny. Mam 7 lat i jestem dzieckiem neostrady :classic_cool:

Gość rypcikX.
komunizm wyssałeś z mlekiem matki widać

Gość .......m
#Intels prześlij te cytaty z Biblii arcybiskupowi Petzowi :) i innym księżom / zakonnikom - wszak oni są najbardziej zainteresowani :)

Gość mówi tak
Jasne 🖐️ mój ojciec był sekretarzem KC, a jego ojciec walczył w Armii Czerwonej!! Po za tym jestem stałym czytelnikiem www.marxist.org A socjalizm jest jedyną drogą do globalnego dobrobytu :classic_cool: Czemu w tym śmiesznym kraju dalej o wszystko obwinia się przeszłość, którą NORMALNI ludzie się nie przejmują tylko próbują jakoś żyć albo stąd wyjechać. Nigdy nie zrozumiem takich ideowców jak wy :(

Gość rypcikX.
po pierwsze wbrew mitom upowszechnianym przez wścieką lewicę i różowych liberałów homoseksualizm w Kościele to margines. Po drugie Kościół uznaje takei zachowania za grzech ciężki, a nie hołubi i woelbi gejów jak to robi lewica, liberałowie i feministki oraz ich przydupasi..

Gość Polemon Kurnicki
Kolega słusznie wskazał środowiska liberalne oraz lewicowe jak główne źróðłą ateizującego wychowywania młódzieży. W Polsce zaczadzono młodych ludzi wizją świata bez Boga ale nie jest jeszcze tak źle żeby nie można przeprowadzić skutecznej reedukacji. Na Zachodzie idea raju bez Boga niestety doprowadziłą już do nieomal pełnej dewastacji duchowości. Młody człowiek został tam wychowany w przeświadczeniu, że religia to zło. Nie muszę przekonywać, że trudno o bardziej wierutną bzdurę. Kto chce zrozumieć jak ważną rolę pełni religia w życiu społecznym powinien sięgnąć po wznowioną ostatnio pozycję : "Niewidzialna religia" Luckmanna, znanego socjologa. W opisie ksiązki czytamy: Thomas Luckmann w swej książce Niewidzialna religia kwestionuje pewne uproszczenia zawarte w koncepcji globalnej sekularyzacji, w koncepcji Luckmanna religia pełni kluczową funkcję stabilizacyjną i organizacyjną. Jest niezbywalnym elementem życia społecznego i podlega procesom modyfikacji - dostosowania, usunięcie tego elementu zdaniem Thomasa Luckmanna oznacza destrukcję społeczności.

Gość rypcikX.
zamisat czytać takie matolne teksty podobno o amerykańskim katolicyzmie lepiej przeczytaj encyklikę "Deus Caritas est" chyba, że to dla ciebie za trudny tekst ... ale wtedy nie dyskutuj o Kościele, baranie.