Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spostrzegawcza_jedna

zauważyłam że na forum śluby i wesela większość jest niewierząca

Polecane posty

Gość spostrzegawcza_jedna

nie chcę nikogo krytykować choć sama jestem wierząca. To tylko pewnego rodzaju spostrzeżenie. Jakie macie podejście do wiary?

Gość do powyżej
jest oczywiste że ślub będziesz mieć/ miałaś cywilny?

Gość co Ty opowiadasz
niewierzące nie kapryszą czy etykietkka na butelkach z wódką będzie pasować do garnituru męża lub kiecki teściowej

przeciez to nie katolicki portal, to chyba nawet i buddysta moze zajrzec

Gość ja jestem_24
a ja wierzę mocno w Boga a nie w księży (jak ty któraś z was napisała). Przecież księża są z ludu wzięci i tak samo grzeszą jak my. Chodzę do kościoła żeby się modlić do Boga a nie do księdza. Czasem nawet jak jest kazanie, które czuję ze mi nie odpowiada to puszczam to gdzieś. Gdybym miała nie chdzić do kościoła tylko dlatego ze księdza nie trawię to gdzie tu jest sens mojej wiary? Wiara w księdza? Ślub chcę mieć kościelny bo oboje pragniemy złożyć sobie uroczystą przysięgę właśnie w obliczu Boga. Taka przysięga ma dla nas olbrzymie znaczenie!!! I nie biorę ślubu kościelnego ze względu na piękną suknię i całą oprawkę. Przeciwnie: na pięknej sukni mi nie zależy. Ma być tylko połączona elegancja ze skromnością i prostotą. Nie lubię wesel i tych głupkowatych zabaw ani zajmowania się etykietkami na wódki:-) Taka jestem i tyle!!!

Ja wierzę w Boga i w Sakrament Małżeństwa. Suknia i oprawa dla mnie bardzo ważne ale nie ważniejsze od Boga..i zaglądam tu często :)

Gość kiilka mniiko
a ja tak samo jak poprzedniczka. Pozdrawiam