Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIENAWIDZE SWOJEJ TWARZY

NIENAWIDZE SWOJEJ TWARZY

Polecane posty

Gość gazela zlocista
nie naprawde zle mnie zrozumialas nie chcialam cie obrazic poprostu to idiotyczny pomysl z tym urynoterapia skoro mocz jest zracy sam w sobie -chce cie uchronic przed jeszcze gorszym efektem ,a pomyslalas mioze ze masz jakies zaburzenia hormonalne to moze byc przyczyna klopotow z cera

Gość mądralinska
niewiem czy to do mnie też się odnosi? to chyba źle mnie zrozumiałyście, w tej odpowiedzi do Gazeli złocistej ironizowałam :/ czytać ze zrozumieniem ;)

Gość dfgsa
Wspolczuje dziewczynom, które mają problemy z cerą. Ja mialam najwieksze kłopoty z cerą nie w wieku dojrzewania, ale gdy mialam 18, 19 lat. Próbowalam wtedy wszystkiego i nic nie pomagalo. W koncu dostalam okropnego zakażenia, pryszcze mi zropialy i zlaly sie w jedną ranę. Do dzis pamietam jak to bolało. Poszlam natychmiast do dermatologa, ta jak mnie zobaczyla przepisala silny doustny antybiotyk - tetracyklinę, a po tej kuracji naświetlania lampą w szpitalu, zeby mi blizny nie zostały. Omineła mnie wtedy Studniówka, bo wygladałam strasznie, ale dopiero po tym antybiotyku i lampach skonczyly sie problemy z cerą. Tzn. mam je do dzis /mam 29 lat/, ale to tylko tak od czasu do czasu cos wyskoczy.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Mysle, ze powinnas wyleczyc sie od wewnatrz a nie na zewnatrz. Takie pryszcze to moze byc oznaka zanieczyszczonego oragnizmu toksynami. Byc moze nerki, albo watroba. Moja rada. Pij rano nacczo szklanke letniej wody na oczyszczenie. A dla zlagodzenia ran polecam Ci kapiele w soli miodowej. I maczaj w tym roztworze twarz.

Gość gazela zlocista
mądralinska- naszczescie mam dobra cere ,a jak jeszcze polaze ziemie egipska to mucha nie siada 👄

Gość mądralinska
no to zazdroszcze :(

Gość gazela zlocista
eeeeeeeeeejjjjjj chyba nie jest tak zle co?ja tez kiedys mialam problemy umiarkowane z tradzadzikiem polecm taki krem na noc iwostin purritin

Gość gazela zlocista
trądzikiem

ja tez zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja jednolite i gladkie cery...ja nigdy takiej nie bede miala...a to jest moje najwieksze marzenie...dla niektorych moze to sie wydac jakies plytkie i glupie byc tak skupionym na wlasnym wygladzie i twarzy...ale wierzcie mi, przez to naprawde zycie moze przybrac gleboko czarna barwe...szczegolnie jak czlowiek ma juz swoje lata i nastolatkiem byl daaawno temu... u dermatologow BYLAM (pisalam o tym wczesniej), pillingi mialam, ale co z tego...a no nic...

mowie Ci zrob to co napisalam. Ja osobiscie stosowalam i zeszlo.

Gość mądralinska
no masakrycznie nie jest ale jest źle, mam podobnie jak autorka topicu mnóstwo przebarwień, wągrów i pryszczy , niewiem ale na dzień dzisiejszy nie wydaje mi się ze się tego pozbęde ;(

moze to glupie pytanie, ale...co to jest sol miodowa??

Sol z miodem. Mozesz to kupic w aptece albo w zielarskim.

Madralinska, widzisz, u mniej jest najwiekszym problemem to, ze te G***A (czyt.slady i zaczerwienienia po CZYMKLOWIEK, nawet najmniejszej krostce ) NIE znikaja...one sa i sa i sa...ludzilam sie, ze acne derm mi pomoze, w koncu to kwasy...delikatne, ale kwasy, a tu oczywiscie przez pierwszy tydzien bylam zachwycona, bo buzka wydawala sie oczyszczona, koloryt bardziej rowny i myslalam sobie "Super!! Wszyscy mowia, ze im dluzej stosujesz tym lepszy efekt, u mnie po tygodniu juz taka poprawa wiec za 2-3 tygodnie bedzie juz w ogole o wiele lepiej", a tu do cholery odwrotenie!! Powylazily mi jakies przebarwienia i zaczerwienienia, ktorych nigdy na czy nie widzialam, do tego korosty...normalnie teraz jest tragedia....

dzieki hmmm...sprobuje, bo co mam do stracenia...a jakie mialas problemy i po jakim czasie zauwazylas efekty?

Gość banankowa
gazela zlocisto, a czy ten Iwostin Purritin powoduje początkowy wysyp??

Gość ksiadz
roaccutane stosowalas

Kobietko nie martw sie,mój mąż ma 32 lata i od5 lat meczy sie z trądzikiem rózowatym, paskudztwo straszne tez nic nie skutkuje ale zyje z tym i staramy sie go wspierac. obojetnie co dzieje sie w twoim organizmie uwiez w to ze nie jestes sama, nie załamuj sie szkoda twoich nerwów.Jesli moge spytac ile masz lat?

Gość poróweczka
może zbadaj sobie poziom hormonów płciowych, idź do ginekologa-endokrynologa, endokrynologa lub ginekologa...

prawie 28 lat mam... roaccutane nie stosowalam, bo tak jak pisalam NIE tradzik jest moim najwiekszym wrogiem, a plamy, przebarwienia...zreszta juz pisalam, nie chce mi sie pisac znow tego samego...:( :( :(

Gość gazela zlocista
banankowa- na poczatku trudno jest sie przyzwyczaic do tego kremu z powodu lekarskiego zapachu ,absolutnie nie ma wysypu u mnie na twarzy powiem wiecej nawet przed okresem kiedy wychodzi mi troche to teraz a uzywam mc tego kremu nie mam wypryskow,poza tym ten krem jest dobry poniewaz dziala bakteriobojczo,i sciera ,zluszcza kiedy wstaje rano mam gladka cere ,naprawde polecam

Mialam problemy podobne do Twoich. Tylko, ze przechodzilam to w wieku 23 lat. Efekty byly widoczne po miesiacu kuracji. Tylko pamietaj o codziennym piciu wody i raz w tygodniu wykap sie cala w tej soli.

Gość ksiadz
wobec tego zastosuj dermabrazje

Gość miss strawberry
urynoterapia pomogła wielu. ja swego czasu takze sie na nią napaliłam ( mam takie same problemy jak ty) ale niestety nie wystarczyło mi cierpliwości, jest to kłopotliwe, trzeba pamiętać o diecie, poza tym nikomu w domu ni mówiłam więc robiłam to ukratkiem. bałam się także wysypu jako efektu oczyszczania twarzy. no i pewnie źle zrobiłam że zrezygnowałam. BYć może jescze wrócę do tego ale muszę się zebrać bo na tą terapię potrzebna jest motywacja. Ja namawiam Cię gorąco do tego. życzę dużo sukcesów w walce z trądzikiem, pamiętaj że nie jesteś sama

SPRÓBUJ KWASÓW NP LYSANEL ACTIVE SVR A A JEŚLI BĘDZIE ZA SŁABE TO RETINOIDÓW.DZIAŁAJĄ NA TRĄDZIK I NA PRZEBARWIENIATYLKO TRZEBA STOSOWAC DŁUŻEJ.RETINOIDY TRZEBA STOSOWAC ROK I DŁUZEJ .NIE ZAŁAMUJ SIE JA MAM TRĄDZIK A MAM TRZYDZIESCI LAT.TRZEBA CHODZIC DO DERMATOLOGA TRZEBA SIE UZBROIC W CIERPLIWOSC PLAMY PO TRĄDZIKU TRUDNO SIE LECZY.OSTATECZNIE MOŻNA PODDAĆ SIE U DERMATOLOGA SERII PEELINGÓW O WIĘKSZYM STĘŻENIU.

Gość trolaaaaaaaaaa
Ja spróbuje w najbliższym czasie wybrac się do kosmetyczki! A jak narazie stosuję troche kosmetykow ale co byscie mi radzily na rozszerzone pory???

Gość chora lecz niepoddająca się
czesc, takze jestem posiadaczka owej cery, mam juz swoje lata i tak naprawde nie wiem co jest prowoderem tego ze nie moge sie pozbyt tego swinstwa z twarzy, moge napisac, ze stosowalam wszystkie mozliwe sposoby w walce tego paskudztwa, poczawszy od sordków zewnetrznych po bardziej inwazyjne srodki wewnetrzne - i guzik mi to dalo, poniewaz jakikolwiek zabieg powodowal chroniczne wysuszenie mojej 'cery' ( to co mam to juz cera nie jest, wyglada gorzej niz skora na pietach 60latki) jednak z tego co zaobserwowalam w dotychczasowej pseudo pielegnacji mojej skory, doszlam do wniosku, ze skora potrafi sie sama goic bez zadnych specyfikow, czyli zupelnie czysta, jedynie nawilzona kremem dla alrgikow, ktore nie stwarzaloby jakigokolwiek zagrozenia . moje obserwacje najlepiej dostrzegam rano, tuz po przebudzeniu. to tez od jakiegos czasu pomimo blednego stereotypu ze jakies parafiny zatykaja pory, stousje tluste kremy do pielegnacji miejsc skarzonych i nietylko tym kosmicznym wysypem, od pewnego czasu widze ogromna poprawe i jestem z siebie udumna. slyszalam takze o pewnej pasozytniczej chorobie zwanej demodekoza. demodekoza jest mylona i niewlasciwie zwalczana: objawia sie ona luszczeniem , wypryskami, czerwona skora, grudkami, krostami zapaleniem mieszkow wlosowych, to tez dla zaintersowanych, warto by bylo zasiegnac informacji, bo byc moze cierpi ktos na to schorzenie.

Gość gość
Ja mam odstające uszy,garbaty nos,cofniętą szczękę i przebarwienie na czole po operacji tarczycy,nie stać mnie na operacje za mało zarabiam na PKP.