Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasze opinie

szybkowar-czy warto, co w nim gotować i jak długo?

Polecane posty

Gość masia84
Bernikaaa a taki szybkowar Philipiaka to gdzie można obejrzeć? Ty gdzie kupiłaś swój? Mają jakieś sklepy?

Gość gość
Ja słyszałam, że mają jakiś wykaz na swojej stronie, może warto tam spojrzeć?

Gość Marta Kowalewska
Witam, Pozwolę sobie pomóc Paniom. Produkty Philipiaka dostępne są zarówno online, jak i w sklepach stacjonarnych. Z ich pełną listą można się zapoznać na stronie http://www.philipiaksalony.pl/jak-kupic. Jeżeli mają Panie jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem.. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość masia84
Świetnie, dziękuję za informację pani Marto. A udział w takim pokazie wiąże się z jakąś odpłatnością?

Gość Marta Kowalewska
masia84, udział w pokazie jest bezpłatny i do niczego nie zobowiązuje. Pozostaje niczym więcej, jak doskonałą okazją do zapoznania się z możliwościami produktów. Jeżeli sa jeszcze jakieś pytania - zapraszam. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość danana2
sama nazwa mówi za siebie, szybkowar, a więc gotujemy w nim szybko. Np wtedy gdy mamy niespodziewanych gości. Mój szybkowar jest z firmy Philipiak gotuję w nim np tzw. kociołki, a czas gotowania np. wołowiny to 30min, dobrze wiemy ile trzeba dusić takie mięsko, w zwykłym naczyniu. Oszczędzamy czas i żużycie gazu:)

Gość Szybko Szybkowar
Zapraszam serdecznie na mojego bloga o gotowaniu w szybkowarze www.szybkoszybkowar.com Posiadam garnki firmy Fagor. W zakładce O szybkowarze opisałam obsługę szybkowaru i zalety gotowania w nim wraz ze zdjęciami. Fagora używam od wielu lat i nie zamieniłabym garnków tej firmy na żadne inne. Warto wydać nieco więcej i czuć się bezpiecznie podczas gotowania. Jestem przerażona, czytając komentarze typu: garnek wybuchł i kogoś poparzył. Zastanawiam się jakiej firmy był to garnek lub jaki błąd ten ktoś popełnił. W szybkowarze zbiera się ciśnienie i nie wolno tego lekceważyć. Sprawdzanie wylotów i gumki uszczelniającej po każdym użyciu powinno być nawykiem każdego gotującego w szybkowarze, gdyż o tego zależy jego bezpieczeństwo. Nie bez znaczenia pozostaje również przebywanie w pobliżu szybkowaru podczas gotowania i wsłuchiwanie się w wydobywające się dźwięki, które potrafią zaalarmować natychmiast o każdej nieprawidłowości. Wybuch najprawdopodobniej został spowodowany tym, że w garnku zebrał się nadmiar ciśnienia. Para nie znalazła drogi ujścia i doszło do eksplozji. Mogło to być spowodowane zatkaniem wylotów np. przez pianę z nasion strączkowych lub mięsa. Przed pierwszym użyciem szybkowaru należy bezwzględnie zapoznać się z instrukcją obsługi. Poza tym warto zapoznać się z historią firmy, z której kupujecie szybkowar i jakie ma doświadczenie w tym temacie, jak również z opiniami klientów. Zapraszam Was serdecznie na mojego bloga. Mam nadzieję, że dzięki niemu zaczniecie chętniej używać szybkowar. Wpadnijcie do mnie, czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam

Gość gość
ja mam ten szybkowar Philipiaka i powiem, że warto, nawet wołowina szybko sie w nim przyrządza

Gość gość luzka13
Kto szuka prawdziwej okazji i chce tanio kupić szybkowar to aktualnie w Kauflandzie 5-co elementnowy zestaw ELO jest w megapromocji za 149 zł. Właśnie kupiłam, wyprubowalam i wszystko ok!

a ja kupiłam szybkowar w biedronce na promocji już kilka miesięcy temu i powiem Wam szczerze, że jest bardzo dobry- mam porównanie bo siostra ma zelmera chyba czy coś takiego i wszystko jest porównywalne, także nie zawsze opłaca się przepłacać ;) ale zdecydowanie warto mieć szybkowar, szczególnie dla osób odchudzających się :D

Gość PPooiinntt
Szybkowar to super sprawa - tak słyszałem. Ale smak nie ten sam...

Gość Mariola200000
Mam 10 letni szybkowar Fagor- teraz już ich nie robią- cichutki. Dwa lata temu kupiłam Bratowej Fagor, ale już z tych teraz dostępnych- głośny jak nieszczęście. Mam pytanie, jaki szybkowar jest cichy? Tak powiedzmy do 500zł, z tych normalnie zamykanych, a nie wkładana pokrywa do środka. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość gość
mam dwa garnki +wkładkę do gotowania na parze, nie lubię i nie umiem w nim gotować, rosół wyszedł mi mało klarowny i mniej smaczny garnki są ciężkie i nieporęczne, zwłaszcza ten większy gulaszu u nas w domu nikt nie lubi i bitek też nie, jemy najczęściej smażone lub pieczone mięso- więc tu szybkowar nie ułatwia mi sprawy gotowane jarzyny też wolę mieć "na oku", bo nie lubię jarzyn rozgotowanych gotowałam golonkę- po pół godz. nie była ugotowana, może źle zamknęłam pokrywkę- z którą zresztą mam problemy bo niewygodnie się zamyka możliwe że jestem ofiarą losu i typem niereformowalnym- ale wolę gotować 'normalnie' , widzieć i próbować na bieżąco gołąbków w nim nie dusiłam, może tu by się sprawdził... ale mycie tego gara to męka, garnek zajmuje za dużo miejsca w zmywarce (małą mam), a pokrywkę i uszczelkę trzeba myć ręcznie :( zazdroszczę tym, co się potrafią zorganizować z szybkowarem

Gość gość
Dostałam patelnię i jestem zadowolona, jedyny problem jaki z nią miałam to zassanie się pokrywki tak mocne, że musiałam podważyć bardzo cienkim nożem. Próbowałam wcześniej wg instrukcji i wskazówki na firmowej stronie, ale nie poskutkowało. Pokrywka zassała się przy odgrzewaniu jedzenia do którego wody już nie nalewałam jak w trakcie przygotowywania posiłku.

Gość omni34
Nazwa szybkowar chyba już nie jest używana zbyt często w sklepach. Raczej teraz sie mówi multicooker. Takie urządzenia np. sprzedaje redmond http://redmond.company/pl/ Cenowo to chyba można mieć od 300 paru złotych.

Gość tatianka29
Czytam tu o szybkowarze philipiaka. Gdzie taki można obejrzeć?

Gość Marta Kowalewska
Produkty Philipiak można nabyć w salonach firmowych zlokalizowanych w największych polskich miastach. Pełną listę sklepów znajdą Państwo adresem http://www.philipiaksalony.pl/jak-kupic. Zakupu można także dokonać podczas pokazów oraz w naszym sklepie internetowym. Pozdrawiam i czekam na Państwa pytania Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość tatianka29
Super, dziękuję za konkretną odpowiedź pani ekspert. A jeszcze jedno pytanie. Co to za pokazy o których pani pisze?

Gość Marta Kowalewska
tatianka29, Organizowane przez nas pokazy mają na celu przybliżenie Państwu zasad działania oraz możliwości naczyń Philipiak. Jest to doskonała okazja do zaznajomienia z produktami, ale również do zadania pytań, jeśli takowe Państwo mają. Udział w pokazie jest całkowicie bezpłatny i do niczego nie zobowiązuje. Zachęcam do kontaktu z naszą infolinią w przypadku zainteresowania udziałem. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gotuję od pewnego czasu i jest super, bo znacznie skraca gotowanie. Np. Fasola Jaś w 20 minut, Soja - 1 godzina zamiast dwóch godzin, żołądki - 30 minut.

Gotując w szybkowarze obniżyliśmy rachunki za gaz, może nie duzo ale jednak. Robimy w nim wszystko oprócz zup, które gotują się u nas mega dlugo żeby wydobyć smak. Np. Wieprzowina to jakieś 20 minut.

Gość maricana
Jaka pojemność w szybkowarach philipiaka jest?

Gość tatianka29
A jak dostać się na taki pokaz? Trzeba coś płacić za udział?

Gość Marta Kowalewska
maricana, Szybkowar ma pojemność 6 litrów. Zachęcam do zadawania pytań w przypadku dalszych wątpliwości. Chętnie pomogę. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość Marta Kowalewska
tatianka, Aby zapewnić sobie uczestnictwo w pokazie, wystarczy zadzwonić pod jeden z nr: tel./fax: (22) 613 22 82, infolinia: 801 405 406 i wyrazić chęć przybycia. Udział w pokazie pozostaje bezpłatny i nie zobowiązuje do zakupu. Zapraszam do zadawania pytań. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość Gaja41
Mam dwa rodzaje kuchenek, tradycyjną gazową w kuchni letniej i indukcyjną w aneksie. W przyszłości chciałabym kupić szybkowar philipiaka tylko czy będzie on kompatybilny z tymi dwiema kuchenkami?

Gotuję w szybkowarze głównie trudne mięsa jak wołowina albo dziczyzna, z tym ,że dziczyznę jeszcze trzymam 2 dni prędzej w zalewie. To wszystko.

Ja mam i używam. Smaczniejsze jedzenie z niego wychodzi, bo mniej wygotowane. Dobry jest szczególnie na potrawy z jedngo garnka, np. ziemniaki po szewsku, zupy itp. Superszybko robi się w nim mięso, np. wołowina do miękkości to ok 20min. No i oszczędność energii spora, bo gazu lub prądu schodzi tyle samo co normalnie, a gotuje się kilkakrotnie szybciej.

Gość Robin28
Pierwszy szybkowar miałem ok 35 lat temu. Gruby, masywny gar prod. chyba węgierskiej? Podczas któregoś gotowania zachował się jak wielka petarda:)) Wszystkie obecne są zdecydowanie lepsze/bezpieczniejsze. Posiadam dwa a`la tureckie- jeden od drugiego różni się diametralnie. W obu wszystko gotuje się miodzio:) Zamówiłem zestaw Fagor (6+4), głównie ze względu na funkcję gotowania z regulowanym ciśnieniem, oraz pojemnik do gotowania na parze. Szkoda, że dopiero nie dawno przypomniałem sobie o istnieniu tego wynalazku. Smak wszystkiego zupełnie inny- oczywiście na plus. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam. Ps. Kiedy otrzymam nowy zestaw, postaram się podzielić spostrzeżeniami:))