Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adila

ŁÓŻECZKO czy KOJEC?

Polecane posty

Gość adila

Co wybrać dla maluszka?Co jest bardziej praktyczne?

No niekoniecznie kojec to to samo co łóżeczko turystyczne ale też zakładam jak Pulka że o to Ci chodziło. Dla mnie bez dwóch zdań tylko łóżeczko ale fakt ja nigdzie nie jeżdżę więc na składaniu mi nie zależy. Jeśli często masz zamiar się przemieszczać i w związku z tym zdecydujesz się na turystyczne to tylko takie które ma regulację poziomów bo przy takim bez regulacji to by mi chyba kręgosłup pękł...

Gość adila
Dzięki dziewczyny!🌼 Mój dzidziuś jeszcze w brzuszku,ale postanowiłam rozejrzeć się za czymś odpowiednim...wszak marzec tuż,tuż. Do tej pory myślałam o tradycyjnym łóżeczku,ale w mieszkaniu nie mam zbyt dużo miejsca,żeby wstawić takie,które sobie upatrzyłam. Może,ma ktoś jakieś doświadczenia z kojcem?

ale kojec po rozłożeniu dużo mniej miejsca nie zajmuje, na początek możesz pomyśłeć o kołysce ale to rozwiązanie na jakieś 5-6 m-cy

Gość adila
Słonko----widzę,że rodziłaś w marcu:) Gratuluję Malutkiej:D Sama nie wiem...w sumie co jest do wszystkiego,to jest do niczego! Kojec,który widziałam miał dodatkowo płozy,również może robić za kołyskę.Regulacja wysokości też była,ale jak to wygląda podczas użytkowania to już nie mam pojęcia.

Łóżeczko turystyczne zajmuje tyle samo miejsca co normalne łóżeczko. Poza tym łóżeczka są różne: większe, mniejsze, węższe, szersze, na pewno coś znajdziesz. Jeśli już koniecznie chcesz łóżeczko turystyczne, to nastaw się na to, że to łóżeczko służy do wyjazdów, w domu dziecko również może w nim spać, ale po co skoro zwykłe łóżeczko zajmie dokładnie tyle samo miejsca?

Zwykłe łóżeczka też mają funkcję kołyski, trzeba tylko poszukać modelu, który spełnia tę funkcję. Ja raczej planuję kupić łóżeczko z dużą szufladą, albo łóżeczko-łóżko, z łóżkiem dla starszego dziecka.

Po co ? Bo jak się często wyjeżdża to trzeba kupowac dwa. Szkoda mi kasy, jakby nie było. To łóżeczko też ma płozy i można zrobić kołyskę. Widziałam że wymiar to 60x120 - nie mierzyłam starego \"normalnego\" łóżeczka, ale myślę że rozmiar ma podobny. Poza tym miesci się w małej torbie turystycznej w razie czego i można je przestawiać, bo ma kółka - np. ustawić w ogrodzie, bo jest moskitiera. Przemyślałam to sobie :) Oglądałam je już - wygląda na stabilne i dobrze odszyte. Jak tylko przyjdzie kasa to kupuję.

Gość Przyszła mama 24
Oczywiście ze łóżeczko, kojec nie służy do spania tylko do zabawy, a moja kuzynka wybrała kojec do spania i była bardzo niezadowolona bo maluszk miał niewygodnie, i nie mogła do niego dokupić materaca, kojec jest świetny w czasie lata, można go wynieść na pole i ustawic w cieniu oczywiście dla tych co nie mieszkają w mieście. ;)

Bardziej praktyczny jest kojec. Ja mam od początku i jestem bardzo zadowolona. Jest wielofunkcyjny i łatwo się go składa. Polecam bardzo marki Graco. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.