Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfumowa

Zapachy zdecydowane, rzucające na kolana, charakterystyczne i nietuzinkowe!

Polecane posty

Gość Herrera 212

Gość perfumowa
Wish nie wąchałam nigdy. No mi się chanele, bossy, CK i Escady nie podobają, niestety... Musze znaleźć coś innego. Na lato, ponieważ podoba mi się Ralph, to pomysąlałam, ze moze potestuje Tommyego Hilfigera- może tez coś w teń deseń, co ralph, przynajmniej styl, taki hamerykański, moze podobny;) Ale Wish tez przetestuję, jak tylko znajdę. A to jest zapach owocowy, leśny, orientalny, kwiatowy? A jeszcze nigdy nie wąchała np. Cerruti. Może to 1881 byłoby jakieś fajne? Podobno sa tak jakieś drzewne nuty:) Może byc ciekawie;) A z męskich zapachó, zauważyłam, ze podobają mi sie z bobem tonka:p

Gość kv
poczytaj sobie o tym wishu na wizazu, wg mnie jest bardzo trwaly, a to sobie bardzo cenie. Lubie pachniec. Ostatnio wachalam to cerruti 1881 czerwone, bardzo ladne

Gość perfumowa
ale jak apchnie Cerruti?????:) Sa dwi wersje- klasyczna, atak pomarańczowa ciemna oraz czerwona, Collection. I z tego, co wiem, to ta Collection jest bardziej jakby., śródziemnomorska;) ale też mniej trwała podobno... Kurde, tak bym już chcaiał znaleźć jakiś nowy, niezwykły zapach!:o Ale od lat używam tych samych:o

Gość takie rzeczy to tylko w Erze..
:-oJa sama tez poszuuje tego ednego jedynego wyarzonego sowjego zapachu i nic nie mogę znaleść😭Pszukiwania te trwają już wiele,wiele la i dalej szukam:-( Chyba jeszcze nie stworyzli idealnego zapachu dla mnie:-p

Gość moje ulubione
1. Carolina Herrera 212 2. Gucci - Envy 3. Ninna Ricci - Premier Jour

Gość perfumowa
Dla mnie własnie taki chwytajacy nos od pierwszej chwili to Miss D. Cherie, Pure Poison i Ralph. Ale... wolałabym coś innego już. Chcaiałbym coś zmienić. Może żeby spodobało mi sie coś bardziej eleganckiego, kobiecego. Oprócz PP, te zapachy moje są takie.... dziewczęce w sumie... Ale ja właśnie mam tak, ze muszę wąchać, dopóki nagle coś nie przykuje mojego nosa na amen;) I od razu, od pierwszego niucha wiem, ze to ten zapach. Zreszta ja zakupy odżieżowe tez tak robię- wybieram, co mi się podba, mierzę od razu wszystko i wiem- albo mi się podoba, albo nie:) Po prostu. Eh... Tak mnie ciagnie do perfumerii:p Bo juz moje zapachy się kończą, a boję sie, ze nic sobie nie wybiorę tak szybko:( Ostatnio pani w GC oprowadziła mnie po zapachach, które jej zdaniem by mi sie mogły spodobać, oczywiście żaden mi się ie spodobał:p ale wąchałam chyba z 30-40 różnych zapachów, az mi bloterki wypadały na podłogę:O Ale nic mi się nie spodobało. Wielkim zawodem był dla mnie Ralph hot, bo myślałam, ze to będzie taki odpowiednik na zimę, dla mojego Ralpha letniego, ale .... guzik. Za bardzo kokosowo-ciasteczkowy. Nie dla mnie. Trochę męczący.

Gość proponuję
trussardi skin

Gość a czy kupujecie perfumy przez
internet??? Bo np. w Douglasie Miss Dior Cherie kosztuje480 zł za 100ml:(😭 Gdzie w necie mozna kupić chociaż trochę taniej, żeby nie były to podróbki???? W jakiej perfumeri? W ogóle warto kupować w perfumeriach internetowych? Bo np. w pedecie za 100ml chcą 331,63, więc taniej o ponad 100zł. czy to znaczy, z ete perfumy to podróbka, czy o co chodzi???

Gość perfumowa
ja nie kupuje przez internet...Boję się podróbek

Gość kubek - rozrubek
ja pare razy qpowalam przez neta - i nie mialam zadnej podrobkowej wpadki /odpukac - na przyszlosc/. jesli wam to pomoze - to jest link do porownywarki cen. perfum tez /tylko co do perfum - nie tak ich tam znowu sporo ?:( ale chyba lepszy rydz niz nic!/

Gość weronka1986
MIRACLE i juz !!!!!

Gość perfumowa
Ale gdzie konkretnie kupujecie? Bo jak dla mnie takie różnice w cenach po 100zł są dośc podejrzane...:( A z kolei znam ten ból, kiedy się okazuje, że za jakąs wode trzeba zapłacić 300-350zł za 50ml:(

To teraz ja: 1. Moschino (couture) -uwielbiam niezmiennie 2. Dior Addict (ciemnofioletowa butelka) - jak wyżej 3. Code Armani - tylko, że wydawały mi się mocniejsze, ale może się przyzwyczaiłam i już ich nie czuję, spryskuję się bez opamiętania, a inni cierpią...? :)

Gość pronto.....
perfumowa..a co powiesz na Paco Rabanne Pour Elle..lub Extravagance- Givenchy..dla mnie sa super:)

Gość Iria- Ives Rocher

Gość Nawojka
sprawdź tu: www.perfumeria.pl; 100% gwaracji oryginalności - kupowałam kilka razy

Gość perfumowa
:D No ja cierpie od Amrani Code okrutnie:) Ale od niczego głowa mnie nie boli, także spoko;) Ale nie lubie tego zapachu, jest ewidentnie nie dla mnie, taki agresywny, na poczatku myslałam, ze to męski zapach w ogóle:O Jest za mocny, zbyt alkoholowo-ostry. Jak taka prlowska woda kolońska:p Paco Rabanne- nie wiem, nic wąchałam nigdy, Extravagance też nie:) Ah, ile będe się musiała nawąchać:P jeżeli tylko mnie jakaś baba nie zmolestuje w perfumerii;) A czemu np. na ww.sorea.pl sa takie niskie ceny? To podróbki????

Gość perfumowa
o! a w tej perfumeri.pl albo tez pedet.pl (to samo) Dolce Vita 50ml kosztują 216zł... Dziwne. A Miss Dior Cherie 217zł! To prawie 100zł mniej niż w Sephorze... Czemu Diory sa tak dużo tańsze??? Sprzedają podróbki? Inne perfumy nie są az tak tanie, np. Ralph własnie, Tommy Hilfiger (są tylko jedne:o )

Gość marynijka
a dla mnie Armani Code sa delikatne slodkie i bardzo kobiece... kwestia gustu

Myślę, dziewczyny, że najlepiej i taniej niż w sklepach jest kupować w strefie bezcłowej, na lotniskach. Samemu (jeśli się podróżuje), albo można kogoś poprosić. Można naprawdę dużo zaoszczędzić. Np. Dior Addict 100 ml w sklepie 480 zł, a na lotnisku coś ok. 50 GBP, czyli... no nie wiem... niecałe 300 zł.

Gość perfumowa
No tak, ale tam nie wszystko jest:( O Trussardi czy innych tego typu zapachach chyba mogę zapomnieć:( Jeszcze zależy, w jakim kraju też;)

Może nie tylko zależy to od kraju, ale i od lotniska :). No i od zaopatrzenia sklepów. Masz rację, nie wszystko i nie zawsze tam jest, ja mam szczęście, że moje bywają (chociaż ostatnio mąż mi nie kupił Diora, bo akurat nie mieli, ale to wyjątkowo - mam nadzieję...). A jeśli chodzi o rzadziej spotykane zapachy, to rzeczywiście zdarza sie, że są one rozprowadzane tylko przez wybrane perfumerie. No i wtedy masz problem, a jest to problem - wiem, co to znaczy oszaleć dla zapachu :)

Gość w Sephorze ZAWSZE jest
drożej:-oZ czegos przeciez musza zapłacić tym wypindronym paniusiom więc ceny perum w Sephoze sa tak kosmiczne:-oPoza tym marza w sklepiej,wynajem lokalu,czynsz,oplacenie obslugi,ochrony itp.Ceny w necie ZAWSZE będą niższe niz w tradycyjnych sklepach.Ja kupuję w necie,NIGDY nie trafiłam na podróbkę.Z allegro co prawda boje sie kupować bo nie mam tam zadnych znajomych, zaufanych sprzedawców ale wiele moich koleżanek tam kupuje ORYGINALE perfumy bo niskiej cenie,moze i ja sie kiedys skuszę,wybiore jakiegos pewnego sprzedawcę i wybiorę sobie ciekawe perfumy:-)

Gość brum
tylko cacharel Amor Amor

Gość oleeeeeeeeeeee
yves roche- evidence bardzo przyjemny zapach :)

Gość perfumowa
No ja nie lubię Cacharel- co druga nastolatka tym pachnie... A z jakiej pefumerii internetowej korzystasz? Bo np. lumiere .pl mają takie same ceny praktycznie, co w Sephorze itd. Więc inne, np. na Sorea.pl wydają sie podejrzane...:o Na duty free ostatnio nie było nawet mojego Ralpha:( W zasadzie tam zawsze jest mało zapachów. No, najwyżej trochę pooszczedzam i kupie w Sephorze...

Do postu z 16:31 Insolence pudrowe??? Hem hem... pierwsze słyszę. Raczej bym powiedziała, że takie słodkawo-dymne. Dla mnie kwintesencją pudrowości jest Allure i nie bardzo mi się podoba. :o A Hot Couture to moim skromnym zdaniem landryna. :o

a ja bardzo lubie Miracle Lancome. Na drugim miejscu jest Addict2 Diora. jesli chcecie kupic oryginalne perfumy najtaniej to polecam poszukac znajomych ktorzy sa w UK i poprosic o zakup perfum. w tutejszych sklepach ceny zwalaja z nog (i to w pozytywnym znaczeniu) czesto sa znacznie tansze niz w twz strefie wolnoclowej, zwlaszcza jesli trafi sie na promocje. bardzo oplacalne sa za to zakupy na promie - ceny sa o wiele nizsze niz na lotniskach