Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

jakie buty w góry?? nie byłam, więc nie wiem....

Polecane posty

29.01] 22:19 fifi24 wybieram się w góry, jednak nie byłam nigdy na takim wypadzie,,,,doradzcie co powinnam wziąć ze sobą ,szczególnie chodzi mi o buty, tylko takie do chodzenia po sniegu., gdzie mogę kupić i za ile.....

Gość blądyna
szpilki albo trapery. Wybór nalezy do Ciebie :)

polecam wszystkie buty ktore maja gore-tex , znajdziesz je w takich sklepach jak: ALPINUS HI MOUNTAIN i w innych (ceny od ok 250-500 i wiecej zl)

zimą bezwzględnie buty trekkingowe - żadnych martensów, żadnych traperów, bo będziesz się ślizgać, przemokną ci i będziesz miała z głowy cały wypad, w dodatku to dość niebezpieczne chodzić po zaśnieżonych górach w nieodpowiednim obuwiu. musisz się nastawić na wydatek rzędu 300 zł (jeśli nie więcej) tu masz stronę z takim obuwiem http://www.goryonline.com/all.php?d=sz,,2

Gość fifi24
dzięki wielkie,,,

Gość a jak nigdy nie byłaś
w górach to daruj sobie zimowe wycieczki, góry trzeba poznać najpierw latem, dopiero startować zimą

Gość wiem z doswiadczenia ze
w zupelnosci wystarcza porzadne trapery mysliscie ze w czym ludzie chodzili kiedys po gorach jak nie bylo powszechnie dostepnym butow trekingowych?:O i zyli jakos oczywiscie odpadaja wszelkiego rodzaju imitacje skory i plastikowe podeszwy bo sie zabijesz w tym:)

Rzeczywiście - początkujące osoby nie powinny wybierać się zima w góry. Dopiero gdy nabiora więcej wprawy moga sobie pozwolić na takie wycieczki. W ogóle - buty do chodzenia po górach powinny być przede wszystkim wygodne i "antypoślizgowe" - czyli z odpowiednią podeszwą. Takie są bates'y - bates.pl - buty taktyczne ale nadające sie idealnie w góry.

No właśnie, to może dla początkujących jeszcze nie takie buty bo tanie nie są - a po pierwszym razie w górach komuś może się jednak nie spodobać. Natomiast dla profesjonalistów - jak najbardziej.