Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bubulecykolegor

Szukam przyjaciół na dobre i złe - byśmy razem zrzucały...

Polecane posty

Gość aa..aa
jadlam tak miej wiecej rok i tez byly grzeszki ale zawsze trzymalam sie podstawy jednej nie zlamalam rak o slodyczy byly napady ze odpuszczalam tydzien normalnie i znowy dzielenie teraz tez czesami mam dni z serkiem i jogurtem bo bardza go polubilam

ja juz tez zaczynam odczuwac głod mimoz ze o 10.30 zjadłam jogurt. Ale do 13,00 - 13,30 wytrzymam. A na obiadek zjem jednego placka ziemniaczanego i wypije kefirek :-)) juz mi slinka lecia

Gość aa..aa
da kajka79 tego placka to sobie odpusc zamiazt niego mozesz zjasc loda jak chcerz robic dzien z jogurtem to nie mozesz jasc ziemniakow placki za pare dni i tylko placki bez kefirku kochana

Gość rybniczanka
przyłączam sie do was jesli pozwolicie??waże 84 kg cel waga 65 kg:)wiem że jest do osiągnięcia -do konca marca chce żeby waga pokazała 70kg -dziś zjadałam 3 kromki ciemnego chleba z serkiem waniliowym,2 miseczki zupy pieczarkowej bez smietany i 2 zielone harbaty:(może macie jakies dobre pomysly na zrzucenie kg??musze podkreslic ze przez 14 dni bede miec mało ruchu bo mam noge w gipsie jedynie moge robic brzuszki:(prosze o rade i wsparcie

aa aa i tak juz dzis za duzo namieszałam wiec dzien twarogowo jogurtowy od jutra:-))

witamy rybniczanka :-))) dobre pomysły ... pewnie kazda z nas ma swoj pomysł ja stosuje diete 1000 kalorii i fitness

Gość aa..aa
chuba ze tak myslalam ze jestes dzisiaj tylko na jogurcie ja jestem tylko o kawie zaraz robie 2 o zjem dzis nie wiem

Gość sylaaa
czesc:)....fajnie im wiecej nas tym lepiej...a ile masz wzrostu..ja waze 78kg...wzrost 165..a cel to 58kg

Gość aa..aa
przepraszam za błędy

no to ja już po obiedzie... najadłam sie moja córcia też a teraz ona słodycze wcina amnie nawet nie ciągnie:) rybniczanka witaj zaraz pranko wywiesze i troche ogarnąć chate musze bo syf sie robi powoli hehe

Witajcie moje drogie Panie 🌻! Co tam u was? U mnie ostatnio mase latania...masa pracy w dodatku w pracy rozwaliły mi się okulary i musiałam sie wybrać do okulisty po nowe , nienawidzę kolejek w poczekalni bleh...co do diety mam zawieszenie w tej kwestii :D

witajcie... witajcie...!!!!!!!!!!! pogoda nie nastraja do wielkich czynów!!!! ale ????? już cieżko ptacuję.... sobie ale już czwartek!!!!

witam wszystkich, właśnie jestem po śniadanku a jak dzisiaj rano stanęłam na wage to już kilo mniej hurrra!!!!!:-D a to dopiero trzeci dzień, mam nadzieję że wam też coś niecoś ubywa 🌼 🌻 💤 zacznojcie w końcu pisać co u was cisza jakaś nastała, o wczorajszym dniu to już nie wspomnę, popołudnie pustkami świeciło aż sie wkurzyłam ❤️ 😍 ale mam nadzieje że dzisiaj lepiej bedzie, ja do 16 spokojnie moge się odzywać co jakiś czas...a jak u was?? :classic_cool:

ja też jestem w pracy.... pada snieg.... mam cyber lenia!!!! mój szef ma powera!!!pracuje za nas dwoje.... fajnie bo dziś mamy niewiele pracy i jakoś dotrwać do 15tej... hehhehehe... w domu mam kupę roboty koniec tygodnia.... jak zwykle

no a ja też troche mam dzisiaj do zrobienia bo jutro cały dzień mam zajęty więc dziś wszystko ogarnąć trzeba, u nas też śnieg pada, sypie strasznie... i pewnie do wieczora stopnieje to jutro duża plucha bedzie.... okropna ta pogoda

Gość aa..aa
witam! u mnie świeci słonce i nie poda ani snieg ani deszcz tylko blotko sztraszne -prawie wiosna nudzić się nie mogę inwentaryzacje musze zrobić od dziś dieta kupiłam 1kg chałwy i zaczynam zobaczymy co z tego wyjdzie

poszukałam troche w necie i chyba pójde do lekarza po recepte zelixa - lek podobny do meridi ale kosztuje ok60 zł za 30 tabletek jest dopstępny w polsce na recepte, jest tańszy od Lidy i na pewno bezpieczniejszy - bo w końcu skład jest napisany na ulotce, zawiera surbitraminę i dokładny opis działania...:)

.......czytałam o zelixie... ale nie wiem czy chcę się jeszcze truć... jestem u lekarza 13 to zobaczymy co mi powie??? a może ja popytam... o jakis wspomagacz????

wiele informacji nie ma, znalazłam go w tylko jednej aptece internetowej http://www.domzdrowia.pl/products.php?name=zelixa i opis działania surbitraminy Sibutramina sibutramine anorexigenicum A08AA Działanie: Lek działający poprzez hamowanie wychwytu zwrotnego noradrenaliny, serotoniny i dopaminy. Nasila poposiłkowe uczucie sytości oraz zwiększa wydatek energetyczny, prawdopodobnie zwiększając termogenezę, co łącznie prowadzi do zmniejszenia masy ciała. W przeważającym stopniu lek wywiera efekt poprzez swoje metabolity. Sibutramina oraz jej metabolity nie wykazują działania cholinolitycznego, przeciwhistaminowego; charakteryzuje się małym powinowactwem do receptorów serotoninowych, adrenergicznych, dopaminowych, benzodiazepinowych i do kwasu glutaminowego. Nie hamuje MAO. Podana p.o. wchłania się szybko, równoczesne spożywanie posiłku zwalnia wchłanianie. Podlega efektowi „pierwszego przejścia” przez wątrobę, jest metabolizowana w obecności izoenzymu cytochromu P-450 (3A4) do czynnych farmakologicznie metabolitów (demetylowe pochodne M-1 i M-2), które są inaktywowane w wyniku hydroksylacji i koniugacji do nieaktywnych M-5 i M-6. tmax sibutraminy wynosi 1,2 h, tmax czynnych metabolitów - 3 h. Z białkami surowicy sibutramina wiąże się w 97%, metabolity M-1 i M-2 w 94%. Stężenie stacjonarne metabolitów jest osiągane w ciągu 4 dni stosowania leku i jest w przybliżeniu 2 razy większe niż po podaniu pojedynczej dawki. t1/2 metabolitów wynosi odpowiednio 14 i 16 h i nie ulega zmianie podczas dłuższego stosowania. Lek jest wydalany w głównie z moczem w postaci nieczynnych metabolitów. Wskazania: Leczenie chorych otyłych (BMI >=30 kg/m2). Leczenie pacjentów z nadwagą (BMI >=27 kg/m2), u których istnieją związane z nią czynniki ryzyka: cukrzyca typu 2 lub dyslipidemia. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu, otyłość spowodowana niedoczynnością tarczycy lub nadczynnością kory nadnerczy, istotne zaburzenia łaknienia (anorexia nervosa, bulimia), psychozy, zespół Gillesa de la Tourette\'a, stosowanie jednoczesne lub w czasie krótszym niż 2 tyg. inhibitorów MAO, a także innych leków działających na OUN, stosowanych w leczeniu psychoz (leki przeciwdepresyjne, neuroleptyki), zaburzeń snu (tryptofan) lub w celu zmniejszenia masy ciała, choroba niedokrwienna serca, niewydolność serca, zawał serca, zaburzenia rytmu (tachykardia), choroby naczyń mózgu (udar lub przemijające niedokrwienie mózgu) w wywiadzie, niepoddające się leczeniu nadciśnienie tętnicze, nadczynność tarczycy, ciężka niewydolność wątroby, nerek, łagodny rozrost gruczołu krokowego z zaleganiem moczu, guz chromochłonny, jaskra z zamykającym się kątem przesączania, nadużywanie narkotyków, leków lub alkoholu w wywiadzie. Nie stosować u dzieci i młodzieży do 18. rż. i osób po 65. rż. Interakcje: Ostrożnie stosować z lekami hamującymi metabolizm sibutraminy (ketokonazol, erytromycyna, troleandomycyna, cyklosporyna), ponieważ mogą spowodować znaczące zwiększenie stężenia sibutraminy i jej metabolitów w surowicy oraz nasilić występowanie działań niepożądanych. Metabolizm sibutraminy przyspieszają ryfampicyna, fenytoina, karbamazepina, fenobarbital i deksametazon. Stosowana jednocześnie z lekami o działaniu serotoninergicznym może spowodować wystąpienie „zespołu serotoninowego”. Zastosowanie leku w przypadku przyjmowania inhibitorów MAO wymaga 2-tygodniowej przerwy po odstawieniu inhibitora MAO, podobnie w przypadku rozpoczęcia leczenia inhibitorem MAO. Istnieją doniesienia o wystąpieniu objawów „zespołu serotoninowego” w przypadku jednoczesnego stosowania leczenia przeciwmigrenowego (sumatryptan), pochodnych opioidów, soli litu, tryptofanu. Ostrożnie stosować u chorych, którzy są leczeni preparatami zawierającymi efedrynę, pseudoefedrynę lub fenylopropanoloaminę, ze względu na możliwość zwiększenia częstostliwości rytmu serca lub podwyższenia ciśnienia tętniczego. Nie wpływa na skuteczność działania środków antykoncepcyjnych, nie stwierdzono interakcji z alkoholem. Działanie niepożądane: Do często występujących działań niepożądanych (u ponad 10% pacjentów) należą: utrata apetytu, zaparcia, suchość w ustach, bezsenność. Rzadziej objawy ze strony układu krążenia: tachykardia, kołatanie serca, wzrost ciśnienia tętniczego, uderzenia gorąca; ze strony układu pokarmowego: nudności, nasilenie dolegliwości związanych z żylakami odbytu, ze strony OUN: zawroty i bóle głowy, parestezje, uczucie strachu, poza tym potliwość, zaburzenia smaku. Do bardzo rzadkich istotnych klinicznie działań niepożądanych (poniżej 1%) należą: ostre śródmiąższowe zapalenie nerek, mezangialno-kapilarne kłębuszkowe zapalenie nerek, plamica Schönleina i Henocha, drgawki, małopłytkowość, odwracalne zwiększenie aktywności enzymów wątrobowych. Ciąża i laktacja: Kategoria C. Nie stosować w ciąży i okresie karmienia piersią. Dawkowanie: P.o. początkowo 10 mg raz na dobę niezależnie od posiłku. Jeśli pacjent źle toleruje tę dawkę, można ją zmniejszyć do 5 mg/d. Jeśli pacjent dobrze toleruje dawkę 10 mg/d, a redukcja masy ciała jest niewystarczająca (przynajmniej 2 kg w ciągu 4 tyg.), można zwiększyć dawkę do 15 mg/d. Jeżeli ta dawka nie spowoduje odpowiedniej redukcji masy ciała (2 kg) w ciągu kolejnych 4 tyg., lek należy odstawić. Nie zaleca się dawki powyżej 15 mg/d. Uwagi: Podczas przyjmowania leku należy stosować dietę o małej liczbie kalorii. U chorych na nadciśnienie tętnicze wymagane jest monitorowanie ciśnienia krwi. Należy uprzedzić pacjentów o możliwości upośledzenia zdolności do obsługi pojazdów i urządzeń mechanicznych

cd.. Nie zaleca się dawki powyżej 15 mg/d. Uwagi: Podczas przyjmowania leku należy stosować dietę o małej liczbie kalorii. U chorych na nadciśnienie tętnicze wymagane jest monitorowanie ciśnienia krwi. Należy uprzedzić pacjentów o możliwości upośledzenia zdolności do obsługi pojazdów i urządzeń mechanicznych.

dzięki wielkie dzieki!!!!! .... podobny skład do Lida.... bo ta sama sibutramina jest w chińskich tabsach, tyllko Zelixa, czy Meridia ma 15 mg.... taka norma a Lidka ma 30 mg..... to ta różnica...... zasadnicza!!!! no nie tylko dla nerek.... dla wszystkich organów......heheheheheh??????? ale ta Acomplia mnie kręci od cholery?????

Gość Sialalalla
Nie ja sie nie odchudzam, ale zobaczyłam, że Ty też ze Szczecina i napisałam :)

Sialalalla ale meridia i zelixa są dwa rodzaje z 10mg i z 15mg, więcej to za dużo a w lidzie nie ma ulotki w której jest napisane ile tego jest, dane są niepewne na temat składu LIDY, niektórzy sądzą że każda partia ma inną zawartość surbitramiy, a podobno teraz w ogóle jej tam nie ma.. dlatego jest to tak niepewne a na początek zalecena jest dawka 10mg ...:)

Gość Sialalalla
a moge wiedziec jaka dzielinica ?? :) Życzę powodzenia w odchudzaniu :) Ja nie mam z czego wrecz przeciwne powinnam przytyć, jem jem i nic...