Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatekkolorowy

jak często chodzicie do solarium?

Polecane posty

Gość kwiatekkolorowy

ja lubie chodzic do solarium i uwielbiam byc opalona ale zdaje sobie sprawe z tego, jakie to jest niebezpieczne dla skóry. zeby podtrzymac opalenizne i zeby nie byc biala jak sciana do solarium chodze raz, gora dwa razy w miesiacu. p.s. przeraza mnie widok zjaranych na czarno dziewczyn. a wy, jak często chodzicie do solarium??

hey:) Jeśli masz jasną karnacje to na początku powinno się odwiedzić solarium raz, góra dwa razy w tygodniu ale to w przeciągu 2-3 tygodni i to tylko na samym poczatku w konakcie z solarium. Poźniej najlepiej chodzic raz lub dwa razy w miesiącu ale to tez zalezy od rodzaju skóry... Jeśli chodzisz na solarium gdzie maja lampy o mocy 180vat to na poczatku nie powinno sie chodzic na wiecej niz 6-7 minut. A jesli sa mocy 160vat to nie wiecej niz 8-9minut. Pracowała na solarium stad moja wiedza ;)

a te zjarane na czarno dziewczyny pewnie chodz juz od 2-3misiecy po 15-20 minut 2-3razy w tygodniu masakra

Gość balance
ja nie chodze wcale:d a jestem biała jak mąka:d

Gość nimfa2323
ja chodze 2 razy w tygodniu po 15 min i wcale nie jestem az tak zjarana

Gość z 5 razy w roku

Gość margot.m
a jaki mozna uzywac kosmetyk, zeby miec taki w miare fajny kolor opalenizny? te ktore sprzedaja w solariach są ok? nie podobaja mi sie dziewczyny po solarce takie wstretnie brazowe, ktore wygladaja jaby byly brudne fuuuj.

Gość kwiatekkolorowy
do margot.m ----> kosmetyki, które proponują w solariach są dobre i maja ładne zapachy. Jednak opalenizna w solarium rózni sie od opalenizny zdobytej na prawdziwym słoneczku- skóra wtedy jest bardziej złocista- przynajmniej ja tak mam. Po dłuższym i czestszym korzystaniu z solarium skóra jest niestety cyt. 'wstretnie brązowa' :)

Gość tu się wyppowiadają
regularny peeling dziewuchy i skóra nie będzie "brudna"

Gość Majjaaa
Gdy szykuja sie jakies imprezy, chodze raz w tygodniu na 8-10 minut. I tak trzy razy - do tego balsam dove dla ciemnej karnacji i wyglada naprawde fajnie. A przy tym nie ma takiej tandetnej spalenizny, tylko ladny zlocisty kolor. Zima taki wyglada lepiej niz czekoladka, ale zreszta - kwestia gustu.

Gość niebieskooookaa22
ok. 1x 2-3tyg. a czasami 1xm-cu myslę, że to rzadko jest;) do tego baslam brązujący- Dove ślicznie pachnie, albo samoopalacz - np. Avene

Gość Renia-czarna
Szczerze to ja jestem uzalezniona od solarium;-(.Teraz sie hamuje ale keidys potrafilam chodzin po 4 razy w tygodniu na 20min czasem na 23.....bylam czarna jak murzyn,wygladalam staro,mam male zmarszczki pod oczami!!(mam 19lat!!)wszczyscy mi mowili ze przesadzam ale ja nie,plakalam non stop ze jestem blada jak maka itp...ile pieniedzy to pochloneelo!!masakra.teraz chodze na 12 lub 16 min raz w tygodniu ale wszystkimi silami musze sie powstrzymywac zeby nie pojsc znow:(:(.Moj chlopak mnie pilnuje bo nie cierpi jak jestem mocno opalona:(

Gość margot.m
to ile razy musze pojsc zeby nabrac troche koloru? teraz jestem blada. opalam się dość łatwo

Gość ona123454
nigdy nie bylam na solarium i nigdy nie pujde.....masakra tak sie niszczyć

Gość margot.m
w koncu się zebrałam i poszłam, na 5 min. kupilam jakis kosmetyk soleo step 1. mam nadzieje ze złapię trochę kolorku bo jestem straszliwie blada, ze juz nie mogę na siebie patrzec. a do osob które tak strasznie nie chcą chodzić na solarium - ok to wasza sprawa, nikt wam nie kaze :P

ja chodziłam dość intensywnie przed studniówką ;) tzn dwa razy w tygodniu na 10 min na lampy 180W - dla mnie to dość intensywnie :P obecnie raz na dwa tygodnie, jeśli nie rzadziej - ja po prostu nie mam na to czasu ;( :P

i żeby nie było - chodziłam raz dlatego, że jestem masakrycznie blada bez słońca a mam ciemne włosy etc, mimo tego, że łatwo się opalam i wcale nie na czerwono ;) dwa dlatego, ze wg mnie nie wygląda to pięknie - mieć czarną sukienkę, blade ramiona i mój odwieczny problem - czerwone krosty. Nie uważam, że solar to remedium na pryszcze, jednak nienadużuwany wysusza skórę i na takie wyjście było mi to potrzebne ;)

Gość ewicom20
:) jeśli chodzi o kosmetyki to najlepsze są te sprzedawane w solarium, ale nie dajcie sie namówić na BRONZERY kupujcie tylko i wyłącznie PRZYSPIESZACZE!!! Bronzery brudzą ubrania, są kosmetykami krótkotrwałymi i dają efekt samoopalacza:/ natomiast przyspieszacz to naturalna opalenizna na dłuższy okres czasu.

Gość ja chodze
raz w tygodniu po 15 min i wylaczam lampy na twarz i nie jestem zjarana ani tez blada,tak akurat.lekko opalona;)

Gość ewicom20
DO ----> nimfa2323

Gość margot.m
moj to jakis akcelerator;) z 2 naturalnymi bronzerami. to dobry? ładnie bardzo pachnie:) ile jeszcze musze tak mniej wiecej pojsc zeby cos bylo widac?

Gość tyu6utru68787
ja byłam w sobote po raz pierwszy i wczoraj drugi raz, za pierwszym razem prawie nic nie było widac-byłam na 5 minut a wczoraj na 7min - dzis jestem czerwona :-( Powiedzcie mi jakich balsamów używacie? ja kupiłam w solarium jakąś saszetke za 6zł i nie wiem czy można je gdzieś taniej kupic? jakich wy balsamow używacie?

Odkad odkryto u mnie poczatek raka skory i usunieto go, odkad uslyszalam, ze ten typ, ktory powstawal u mnie wywolany jest przez promienie i prawdopodobnie wlasnie przez solarium, poniewaz umieszczony byl w takim miejscu, ktorego nikt na slonce nie exponuje (chyba, ze chodzi na plaze nudystow), odkad uslyszalam, ze jestem w grupie wysokiego ryzyka na jego powrot i musze chodzic na kontrole co jakis czas...odtad W OGOLE NIGDY nie chodze na solar, bo wiem teraz, jakie to niebezpieczne, choc kiedys latalam...i zaluje tego najbardziej na swiecie. Pozdrawiam i zycze pomyslenia 3 razy nad tym, zanim jeszcze raz tam sie udasz.

Gość Blondi8412
Hej wszystkim:)ja sie uzaleznilam od solarium ale szczerze powiem ze zawsze lubilam sie opalac;)jedni to podziwiaja inni krytykuja ale coz kazdy ma prawo wyrazac swoje zdanie pod warunkiem ze nie sprawia przykrosci drugiej osobie.Ja sie opalam po 25min jestem zjarana na maksa ale tak mi sie podoba.Stosuje do tego kapsulki solarin max i balsamy podtrzymujace opalenizne chodze dwa razy w tygodniu i mi to wystarcza

Gość nigdy przenigdy
nie mam zamiaru za 10 lat wyglądać jak moja własna babka