Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzka21*

prosze podpowiedzcie cos dobrego na to by moje paznokcie sie nie łamały

Polecane posty

Gość zuzka21*

wiele lat obgryzałam paznokcie dlatego wiem ze sa one osłabione ale juz od 2 lat nieobgryzam ale nie chcca sie nic wzmocnic łykalam juz rózne witaminy od skrzypowity falvit witaral i jeszcze jakies ale juz n ie pamietam nazw i nic czego moge jeszcze spróbować moze jakies domowe sposoby bo juz siana mi troszke szkoda byłabym wdzieczna kiedys słyszałam ze olejek rycynowy jest dobry na wiele rzeczy ale czy napaznokcie to nie wiem

Gość katisssa
czasami paznokcie lamia sie nie z powodu braku witamin tylko np. od detergentow. najlepiej zmywac, myc wanne itp. itd. w rekawiczkach. dobre jest tez moczenie codziennie przez jakies 10-15 min paznokci w cieplej oliwie. i uzywanie kremow do rak i paznokci. a i nie malowac za czesto.

Gość zielone_jabluszko
z domowych sposobow polecam zwykla zelatyne spozywcza rozpuszczona w wodzie :)

zelatyna albo galaretka rozpuszczona w malej ilosci wody ale to trzeba pic regularnie, do tego witaminy, i mi bardzo pomoglo (jak mialam oslabione paznokcie po tipsach- do niczego sie wtedy nie nadawaly bo byly tak cienkie) odzywki z firmy Sally Hansen- nie sa tanie bo ok 30 zl ale starczaja na bardzo dlugo i mi bardzo pomogly!!

Gość zuzka21*
ja nie maluje paznokci juz od ponad roku bo gdzies wypowiadała sie kosmetyczka ze aby wzmocnic paznkcie po obgryzaniu to nie powinno sie ich malowac przez rok i tak sie stosowałam ale co z tego jak kazdy paznokiec mam inej dłuiości bo ciągle sie lamią co ide do deratologaa i mówie o swojej dolegliwości to kaze mi łykać tabletki a ile mozna tego świństwa brać i tak nie daje mi rady a jak bede jadła ta galaretke to po jakim czasie beda widoczne efekty galaretka musi być płynna? a moczenie w oliwie to moze byc taka zwykła oliwa podgrzana

odzywki sally hansen-naprawde dzialaja!!szczegolnie polecam \"instant strength-maximum strength formula\"

Gość zabkaaaaaa
wiem co czujesz, kiedys obgryzalam, lykam mnostwo tabletek na paznokcie, tzn 1 dziennie, i ciagle to samo... miekkie, jak urosna to sie lamia, koszmar :(

Gość xxxyyyzzz
podobno najlepiej zażywac magnez. Pytajcie w aptekach , podobno działa b.dobrze na paznokciei włosy.