Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matowa Dziewczyna

Matowe włosy- zgłupiałam od sprzecznych porad- nawilzanie?

Polecane posty

trzeba enter wcisnać po wklejeniu linka :) ja uzywałam waxa (jak widać przerobiła sporo włosowych kosmetyków ) - fajna, nawet bardzo i do kupienia w większości aptek. trochę obciąża włosy, ale wystarczy nie stosować za często - np 1 w tyg, albo co 2 tyg. No i poświęcić pół h z ręcznikiem na głowie i suszarką w łapie żeby ogrzać.

;) jak Ci się stan włosów poprawi, to stosuj ją już tylko zapobiegawczo- raz na kilkanaście dni, bo z tą odżywką nie jest tak, że im więcej tym lepiej. Na początku wedle zaleceń możęsz stosować, co 4-5 dni. Ja kładę (obecnie) ręcznik na kaloryfer, a poźniej tak ogrzanym, owijał włosy, zakładam szlafrok z kapturem i ciepło trzyma :), bez konieczności suszenia 0,5h. Powodzenia a to stosowałam do tej pory http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=9086 i też polecam, pewnie po waxie wrócę :) 🖐️

Gość Matowa Dziewczyna
już tu byłam-Ona --> jeśli mam takie "szare włosy" o chłodnym odcieniu to wax dla blondynek doda im złotego(ciepłego ) blasku ? bo tego bym nie chciała

Gość bombowiec
ChOMIK Czy ty uzywasz poza tym jedwabiem, jeszcze jakieś odzywki do włosów?? Albo maski??

Gość bombowiec
i co do tego papierka za 0,40, to gdzie go kupic, w aptece??

wiesz co w wax\'ie do jasnych włosów jest rumianek, stąd efekt pojaśnienia; nie wiem jakby się on zachował z ciemnym blondem, ale sądzę, że by go trochę zmienił, więc weź tę do ciemnych (ona niby ma hennę, ale nie przciemnia-sama jestem jasną blondynką i żadnego efektu nie daje dlatego biorę ją biorę). Natomiast moja znajoma, brązowowłosa, używała tej do jasnych włosów - i w efekcie one obecnie wpadają w rudawy (dość mocno jej rozjaśnił).

Gość Matowa Dziewczyna
dzięki:)

Gość do chomik
ile to jest kropelek?? Hydrolat różany 97 % 9,7 g 9,7 ml

najprościej te 9,7 ml odmierzyć strzykawką jak się nie ma cylindra miarowego :) kupujesz 10 ml, albo 5 ml strzykawkę w aptece - ona ma podziałkę i mierzysz tym. papierki można albo upolować na allegro, albo kupić w Mazidłach - sa sprzedawane na sztuki. Jeden papierek starcza na kilka razy - mocze koncówkę w roztworze, patrze jakie ph wyszło i odcinam zużytą część - tym sposobem można sporo zaoszczędzić. :)

A dodam jeszcze, że jak zamiast 9,7 ml wciśnie nam się 9,5 ml albo 10ml to żaden dramat - te wszystkie wartości w Mazidłach są orientacyjne - przy substancjach drażniących trzeba uważać, a hydrolat to pestka.

bombowiec sorry nie zauważyłam twojego pierwszego posta - nie nie uzywam, po co obciążać dodatkowo skoro serum załatwia mi wszystko (układanie, rozczesywanie, nabłyszczanie)?

Gość bombowiec
czyli szampon i takie cudo wystrczy:) Dzięki Chomiku:)

Gość a ten szmpon farouk
ma dobry skłąd??

Gość bombowiec
jeszcze jedno. Jak długo moze stac otwart hydrolat i inne produkty potrzebne do jedwabiu?? WYliczyłam, ze jesli chce sie dokładnie kupic wszysctko z butelka i papierkiem to koszt ok 50zł. Jak ma mi strczyc to na rok to ok, ale jak sie szybko psuje to niekoniecznie....Czy po otwarciu mozna przechowywac otwarty hydrolat, jedwab, ekstensyne, konserwant??

A więc tak - ja swoje składniki kupowałam jakoś na początku listopada 2006 i są ważne do: jedwab - 10/2007 ekstensyna - 08/2007 hydrolat mam naturalny, bez konserwantów z innego sklepu (www.ecospa.pl) i on jest ważny 6 miesięcy od daty otwarcia - tez z Mazideł nie wiem ile jest ważny,a le na pewno dłużej bo jest konserwowany. Tak czy siak po odpwiedzi na te wszystkie pytania napisz do właścielki sklepu - w kontaktach masz maila (lidia kobyłka się nazywa) i ona ci wszystko napisze dokładnie.

Gość bombowiec
dzieki:)

Gość upika

Gość upika

Gość Matowa Dziewczyna
kupiłam wax (chyba jakiś nowy bo do wszystlich kolorków włosów) choć ta miksturka chomika mnie kusi to na razie nie mam wybitnie na to czasu:( ale do rzeczy! uzyłam już 2 razy. Zaraz "po" włosy są niesamowiciwe "ożywione", naprawde ładne, widać że coś sie dzieje! Ale następnego dnia już raczej bez zmian. Może odrobinke nabrały blasku... ale na to chyba za wcześnie. Licze na lepsze efekty po dłuższym stosowaniu. Za pierwszym razem nałożyłam chyba za dużo bo szybko mi sie przetłuściły!! Drugi raz _> też troche szybciej były tłuste. Dodam że włosy mam gęste, prawie do ramion, mocno cieniowane, ze skłonnością do lupieżu i przetłuszczania. nie farbowane

Gość Matowa Dziewczyna
ogólnie-> nie narzekam i licze na długodystansową poprawe:)

Gość do elisabeth
kiedy bedzie mydło karite?

Gość balonikŻółty
Naprawdę podziwiam własnoręczne tworzenie masek na włosy. Moja koleżanka jest w tym świetna, ale że mieszka daleko to zazwyczaj korzystam z gotowych zestawów. I tak ostatnio na tapecie jest szampon i odżywka Biotebal. Używaj je przede wszystkim, by wzmocnić włosy i zahamować ich wypadanie. Ale przy okazji włosy stały się mocniejsze, bardziej błyszczące i mniej się przetłuszczają, więc jest lepiej niż dobrze :)