Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słodka_malinka

mamusie trójki dzieci

Polecane posty

Gość zygzakowata
Może to, że chcę mieć jedno dziecko wynika z faktu, że sama jestem jedynaczką i jest mi z tym bardzo dobrze (co nie znaczy, że jestem jakąś egoistką). Nie mówię że NIE MOGĘ sobie wyobrazić dzielenia czasu na 3 dzieci i własne przyjemności, tylko, że jest to dla mnie odrobinkę zadziwiające (w pozytywnym sensie). A Ciebie, mamo trójeczki, to już podziwiam zupełnie- za tego czwartego bobaska:)

słodka_malinka a jaką masz między nimi różnicę wieku? Bo moi chłopcy są dla siebie najlepszymi kumplami na świecie, a jednocześnie czują się na tyle dorośli, że Królewnę noszą na rękach. Potrafią się ze sobą bawić długie godziny, a ja w tym czasie mam czas na swoją pracę/naukę i inne obowiązki. Uwielbiamy lato bo wtedy co weekend robimy wypady pod namiot, nie daleko mamy nad wodę. A rowery to u nas na porządku dziennym. Nie widzę żadnych minusów wynikających z ilości dzieci. Z macierzyństwa pewnie coś by się znalazło ogólnie, ale to już jest wpisane w życiorys czy się ma jedno czy więcej dzieci..No i prawda - najważniejsze jest wsparcie rodziny. Ja mogę polegać na mężu, więc nie ma problemu. A to, że mam dzieci przed 30? Im szybciej tym lepiej. Co masz zrobić jutro zrób dziś:P

Gość zygzakowata
Gratuluję optymizmu i siły:) Całkiem miło się z Wami rozmawia, ale nauka wzywa (jutro egzamin) Życzę powodzenia i pociechy ze wszystkich Waszych maluchów:)

zygzakowata pisałam - czwarte to wpadka i nie oczekuję podziwu. Choć z drugiej strony zaszokowała mnie łatwość z jaką zaproponowano mi poronienie/usunięcie i jak mi rodzinka powiedziała \" O jezu czwarte\" To tylko zapytałam, czy woleliby, żebym się pochwaliła, że usunęłam i po kłopocie. Nigdy bym tego nie zrobiła. Tak jak napisałam, uważaliśmy, zabezpieczaliśmy się i się stało. Nie jestem gówniarą co się puszcza z byle kim więc się nie musze wstydzić, że jestem w ciąży z własnym mężem;) Którego notabene nie zamieniłabym na żadnego innego:D Co do jedynaków. Często pokutuje opinia, że są egoistami. Bywają. To wina rodziców. Niestety życie często im daje w dupę i muszą się nauczyć, że nie są pępkiem świata. Mój chrześniak jest jedynakiem i wiem, że mu z tego powodu smutno, bo się nudzi okropnie (rodzice robią karierę:])

No ja tak niestety nie mam :) Tymon ma 7 lat, Gabka 3,5 a Antosia 4 miesiace. Więc nie są jeszcze na etapie wspolnych zabaw, kazde domaga sie tylko mojej uwagi, szczegolnie niemowlę

Gość
a mi sie zawsze marzyła gromadka dzieci np piatka ale na trojce poprzestane mam dwie nastolatki i 5 letniego malca i kocham ich kosmicznie

rzeczywiscie, teraz widze wiecej plusow niz minusow posiadania wiekszej ilosci dzieci, szczegolnie jak maluchy przytulaja sie i mowią;mamo kocham cie:)To takie wzruszające

Witam, ja mam trujke szkrabow, no moze juz nie takich szkrabow bo dwujka juz w szkole a najmlodszy ma prawie 3 latka. Przyznam sie ze czasami nie mam sil na nic ale nie zamienila bym macierzynstwa przed 30 na nic!! No i jak bym mogla dodac do gromadki to bym to chetnie zrobila.

Ja 31:) Jak się ma więcej niż jedno dziecko można powiedzieć \"idź pobaw się z rodzeństwem\" Jak się ma jedynaka to się go wypycha na wszelkie rozwijające zajęcia, żeby mieć trochę spokoju:D Mój najstarszy syn uczy grać się na gitarze, teraz ma komunię, to nie ma za wiele czasu (proby i takie tam) po wakacjach chce chodzić na jakiś breakdance czy hip hop po bardzo fajnie mu idzie i go nauczyciele w szkole \"wypychają\". Zerówkowicz chce grać w piłkę (kopa to on ma:D) A młoda na razie marzy o przedszkolu, więc może po wakacjach na kilka godz dziennie ją oddam, bo uwielbia bawić się z dziećmi...a ja wtedy będę miała więcej czasu dla maleństwa.

ja mam 33 najstarszy syn 12 kolejny- komunia w tym roku i najmłodszy 2latka

Ja mam 33, i tez corke do komuni w tym roku posylam

Maj, mamy chyba ta sama roznice wiekowa miedzy najstarszym i najmlodszym szkrabem, jak sobie radzisz, bo ja nieraz to dostaje bialej goraczki jak starsi chca isc do kina a malucha przeciez do kina nie wezme

najstarszy najmłodszego uwielbia opiekuje się mim jak na starszego brata przystało no właśnie starsi z tatusiem na narty a mamusi zostają saneczki tak bywa ale do świata fantazjii wszyscy mogą razem

uwielbiam ich jak śpią ...poprawiam kołderki i jestem przy nich 24 na dobe

No wlasnie mi tez saneczki zostaja........moze nie saneczki ale wiaderko i lopatka. Jestem z Sydney i z saneczek raczej nie korzystam. Moja trujka wlasnie slodko spi.........a ja po calym dniu padam!!

kolorowych snów Dottka