Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość amelia81
przed ciążą - oczywiście!

Gość styska25
witam laseczki no wiec ja zamienilam yasmine na yasminelle biore pierwsze opakow.wiec niewiele moge jak narazie powiedziec. ale jak mialam 12 lat to mialam raka jajnika niestety byl na tyle zlosliwy ze musialam miec chemioterapie.powiklaniem po tym wszystkim jest nadcisnienie tetnicze wiec moj lekarz mowi ze yasminelle sa dla mnie najlepsze bo maja malo czegos tam no i nie zatrzymuja wody w organizmie co w moim przypadku jest bardzo wazne.u mnie jedno op.yasminelle kosztuje 49.59.pozdrawiam serdecznie.:P

Gość zatroskana
Czesc Dziewczyny..mam takie dosyc krepujace pytanie ale skoro tak juz otwarcie tuwszystkie rozmawiamy to je zadam..czy od kad bierzecie tabletki..macie tam na dole..hmm sucho?bo wczesniej kiedy chlopak mnie tam dotykal i w ogole,to nie bylo problemu..ale teraz..zupelnie..czy to normalne?Acha i jeszcze jedno..czy Wasz ''pierwszy raz'' byl bolesny?Ja probowalam ostatnio pierwszy raz kochac sie z chloapkiem..ale do niczego konkretnego nie doszlo bo tak strasznie mnie bolalo,boje sie ze cos bylo nie tak ;( czekam na odp ;) pozdrawiam ;)

Gość yasmionellkaaaa
kobietki czy wy macie jakiś śluz?? wcześniej używałam plastrów evra,ze wzgledu na uczulenie po 2 latach,musiałam zaprzestac wiec przeszłam na yasminelle. teraz zaczełam 4 blister ,krwawienie sie skonczyło,ale pokazało mi sie troche takiego (jakby) plodnego sluzu,tzn przezroczysty rozciagliwy?? czy to mozliwe??

Gość Yelle
---> Zatroskana niestety suchość po tabletkach to chyba częste zjawisko i to nie jest jedynie Twój problem, bo ja też tak mam. W Twoim wypadku dodatkowo dochodzi stres związany z pierwszym razem, ale nie martw się to nie jest ani Twoja wina ani Twojego chłopaka wierz mi! Na pewno nic na siłę jeśli odczuwasz ból. Być może spróbujcie z prezerwatywą one są bardziej śliskie, powiedz swojemu chłopakowi żeby dłużej Cię pieścił i spróbujcie kiedy poczujesz że jest dość wilgotno. Powodzenia:)

Gość baku
czesc mam pytanie?! czy biorac yasminelle w tych 7 dniach w ktorych wystepuje krawienie urawiajac sex jest mozliwosc zajscia w ciaze????:)

Gość amelia81
w czasie przerwy jesteś chroniona!

Gość yasminelkaaaa
kobietki czy wy macie jakiś śluz?? wcześniej używałam plastrów evra,ze wzgledu na uczulenie po 2 latach,musiałam zaprzestac wiec przeszłam na yasminelle. teraz zaczełam 4 blister ,krwawienie sie skonczyło,ale pokazało mi sie troche takiego (jakby) plodnego sluzu,tzn przezroczysty rozciagliwy?? czy to mozliwe??

Gość amelia81
ja jestem w trakcie drugiego blistra i mam podobny problem

Gość yasminelkaaaa
kurcze ale moj sluz jest troszke podbarwiony jakby btrązowy ale to moze dlatego ,ze w niedziele skonczyło mi sie krwawienie a ja intensywnie cwicze na siłowni brzuszki,moze to dlatego??

Gość kaaasiaaa20kilka
bralam dwa lata yasmin, ostatnio zdecydowalam ze chcialabym zmienic bo chyba nie bardzo mi pasuja, bo mam nadwrażliwe piersi, spadlo libido i jakies takie nastroje... lekarz zaproponowal yasminelle wiec sie zgodzilam. Teraz widze ze nie tylko mi to proponowano. Czuje ze lekarze są podkupowani przez firme yasmin, hehe jestem ofiarą :)

Mam pytanie. Od dwóch lat mam problemy z cerą (mam 21),wcześniej miałam czystą buźkę. Rozregulowałam sobie hormony przez drastyczne odchudzanie się. OD 5 miesięcy biorę Diane 35 bo mam pco i podwyższony testosteron. Po tych 5 opakowaniach cera mi się nie poprawiła,mogę nawet powiedzieć,że jest gorzej. Lekarz kazał mi odstawić tabletki i przepisał mi Jasminelle. Czy Wy też tak miałyście,że po Diane cera Wam się nie poprawiała? Jaka może być tego przyczyna? Lekarz kazał mi zbadać poziom cukru, tarczycę i zrobić próbę wątrobową. Na ulotce Diany jest informacja,że leczą one trądzik dlaczego w takim razie na moją cerę to nie działa?a może te nowe pigułki mi pomogą????

Gość pytanie.mam.ja.
mam takie pytanie,miala ogolnie zaczac wspolzyc bez gumek dopiero przy drugim opakowaniu,ale raz sobie sprobowalismy w chyba 8 dniu i juz tak zostalo ze wspolzyjemy bez,ale nie do konca. i czy moge obawac sie jakis nieplanowanych ciaz,czy poprostu bedzie ok? wiem,ze pytanie na poziomie 13latki,ale wole zeby ktos sie wypowiedzail.

Gość Kicia123
JA mam tekie pytanko czy ktoras z was kochala sie zaraz po pierwszej tabletce czy to tylko taka sciema ze od poerwszej juz jestes chroniona. a i czy to mozliwe ze w czasie 7 dn przerwy moze nie byc okresu??

Gość zatroskana
Bardzo dziekuje Yelle za odpowiedz..no mam nadzieje,ze bedzie ok i ze sie uda ;) pozdrawiam serdecznie ;)

Gość Macki opadają
Dziewczyny jak kochałyście sie podczas pierwszego opakowania (albo co gorsza pierwszej tabletki sic!) to macie przechlapane....Zajdziecie w parę ciąż bankowo! W tej ulotce kłamią, to są cukierki i wcale nie działają a wy sie dajecie nabierać! i miałyście racje żeby o nic nie pytać lekarza! tak! to był świetny pomysł, lepiej na forum! I to wcale nie sa pytania na poziomie 13 latki, no coś ty! Bardzo mądre i przemyślane zapytania! Serio serio :)

Gość karakum
Hej! NIe wiem czy mam się niepokoić, w ulotce wyczytałam że okres pojawia się w tym samym dniu co miesiąc. W pierwszym opakowaniu dostałam drugiego dnia ok 6 rano a dziś jeszcze nie ma. Gdzieś czytałam że pojawia się w tych samych godzinach. KOchałam się bez prezerwatywy parę razy ale nie do końca brałam wszystko jak najbardziej prawidłowo. Piszcie jak jest u Was z krwawieniem w tym samym dniu i godzinach czy inaczej? Bo nie wiem czy mam się martwić...

Gość amelia81
jak rozumiem, to Twoje drugie opakowanie. Twój organizm dopiero sie przyzwyczaja i reguluje. Daj mu troche czasu. Nawet do 3-4 blistra ma prawo różnie z tym być! Nie masz się o co obawiać

Gość asia 17
hej :) ja dzisiaj zazylam pierwsza tabletke. dziewczyny, ktore rowniez je przyjmuja, moglybyscie napisac o skutkach ubocznych? :)

Gość rudasnk
Witam! Ja wlasnie koncze 3 opakowanie yasminelle i hmm po pierwszym bylo wysmienicie teraz coraz częsciej boli mnie brzuch i chce mi sie wymiotowac, po drugie mam coraz wiecej pryszczy a to daltego ze yasminelle zawiaraja stosunkowow mniej hormonow niz jakiekolwiek inne tabletki wiec zmieniam na yasmin.

Gość aaaaaaaaaaaaaaga
do asia 17-----------> tu się pojawia tysiące takich pytań, więc po prostu znajdź chwilkę czasu i prześledź każdą stronę tego forum a znajdziesz chyba wszystkie skutki uboczne jakie mogą się pojawić i co w takich przypadkach robić. pozdrawiam

Mam pytanie, bo dostałam te tabletki na nieregularny i bolący okres, pomógł komuś już na to ??

Gość natalia8310
witam!! Ja mam takie oto pytanko, brałąm tabletki mercilon, ale zmieniłam na yasmin w ulotce jest napisane ze jesli był brany inny srodek antykoncepcyjny zeby zrobic normalna przerwe 7 dni a potem brac yasmin a lekarz powiedził zeby zaczac brac yasmin z pierwszym dniem okresu:/ no i teraz nie wiem:/

Gość Pomocna Dłoń21
Do---> natalia8310 A powiedziałaś lekarzowi ze już jakieś bierzesz? Dlaczego nie spytałas sie go o swoje watpliwości jeszcze w gabinecie? Ach dzieci.... Jesli kazał Ci wziąć je tak jak kazał to tak zrób, to bez znaczenia , mozesz wziaz tak jak pisze na ulotce lub jak kazał lekarz, w teori tej 7 dniowej przerwy mozna od czasu do czasu wogole nie robic, w celu np przesuniecia okresu, gdy nam tak wygodniej. Wie3c jesli wezmiesz pierwszego dnia okresu to nie problem, najpradopodobniej okres wtedy sie skonczy lub przecienie zacznie sie to małe, aczkolwiek długotrwałe krwawienie krwawienie, tak czu siak bedziesz zabezpieczona , a przerwe sobie walniesz nastepna juz zgodnie z planem za 21 dni od wziecia yasminelle :)

Mam pytanie, bo dostałam te tabletki na nieregularny i bolący okres, pomógł komuś już na to ??

Gość alfaomega
Witam ja w takiej sprawie jaka już była poruszana na forum, też jestem po drugim opakowaniu w przerwie i czekam na okres. Czy u Was tak było że pojawiał się w różnych dniach przerwy? Normalnie schizuję!!

Gość emi-lkaaa
hej! mam ten sam problem wlasnie skonczylam drugie opakowanie i spoznia mi sie okres poza tym piersi sa bardzo nabrzmiale i zaczynam sie tym niepokoic:( i jeszcze jedno czy to mozliwe ze mozna zajsc w ciaze podczas przerwy miedzy opakowaniami?

Gość amelia81
madz17----------->Yasminelle pomogły mi przezwyciężyć straszne bóle przedmiesiączkowe, a uwierz - miałam straszne! tabletki również regulują okres, ale przy nieregularnym trzeba poczekać na efekty 3-4 blistry

Gość Kicia123
JA mam tekie pytanko czy ktoras z was kochala sie zaraz po pierwszej tabletce czy to tylko taka sciema ze od poerwszej juz jestes chroniona. a i czy to mozliwe ze w czasie 7 dn przerwy moze nie byc okresu??PROSZE O ODP............bo niewiem kiedy mozna sie kochac i czy one wogole dzialaja??????!!

Gość alfaomega
Jak napisałam wcześniej jestem w przerwie po drugim opakowaniu i przez ten czas tylko 3 razy kochałam się bez prezerwatywy z tym że był to stosunek przerywany, chłopak nie kończył we mnie. W pierwszym opakowaniu bez prezerwatywy kochałam się po ok 2 tyg na wszelki wypadek a po skończeniu opakowania dostałam normalnie krwawienie w drugim dniu przerwy. Kurcze niby biorę tabletki a nadal się schizuję. Także nie wiem co CI powiedzieć kiedy się kochać bo różnie piszą ja przyjmuję teorię że jest się zabezpieczonym niby od pierwszej tabletki ale gin radził poczekać dwa tyg.