Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość moniczka_qq
Witam!!! Mam do Was pytanko, wczoraj i dziś spóźniłam się z braniem tabletek o godzinkę. Ma to duży wpływ na antykoncepcję?? Pozdrawiam!!!!!

Gość ttttttuttttttttt
witam ponownie. może ktoś pamięta...;) skarżyłam się na mrowienia w nogach. biorę Y od 2 miesięcy. dziwne odczucia w nogach przeszły... żyły widoczne. nie wiem już, czy mam obsesję, czy naprawdę tak bardzo je widać. wczoraj mi się wydawało, że mam pajączka na łydce - nie wiem - a może to żyłka? dziś się umawiam z lekarzem... cały czas mam jakąś głupią nadzieję, że te tabletki będą jednak dobre, bo poza tym " drobiażdżkiem" wydaja się idealne...zastanawiam się czy można zapobiec pajączkom - no nie wiem- aspirin protect albo jakiś preparat z rutyną...

Gość asdasdasd
@moniczka_qq: Kolejne głupie pytanie... ] NAJLEPIEJ BRAĆ O TEJ SAMEJ PORZE... WIESZ CO TO JEST 12 Godzin ??????????? Qrwa... przeczytajcie ulotkę zamiast zadawać po raz 50 durne pytanie na które można znaleźć odpowiedz w instrukcji. Tak na marginesie... antykoncepcja nie daje 100% pewności więc biorąc zawsze o tej samej porze " z zegarkiem w ręku" może być - ZONK!!!

Gość Motylek86
Hej Laseczki mam pytanko odnośnie rozstępów i tabletek antykoncepcyjnych.Biorę Novynette od 2 lat i zauważyłam ze zaczeły się mi robić rozstępy na udach=( czy któraś z Was tak ma??zastanawiam się czy odstawić tabletki czy zmienić je na Yasminelle..

Gość kitttka
Czytając to forum doszłam do wniosku że jak najbardziej jest ono dla takich osób jak zakłopotana czy Moniczka ale nie dla adsdasasd.... szkoda mi Ciebie.... na to forum zaglądają dziewczyny które mają też jakiś problem chcą się upewnić poradzić, a taka niemiła osoba wyskakuje z komentarzem że ręce opadają. Ewidentnie widać że masz jakiś problem z emocjami może psycholog by się przydał?????????

Mam pytanie dotyczące Y. Czy koniecznie trzeba zacząć je brać w 1 dniu miesiączki. I co sie stanie jeśli zaczne je brać później?

Gość BP
Wtedy twój organizm zgłupieje. Czasami dopuszcza się branie w 2 dniu cyklu - zwłaszcza, gdy stosuje się tabletki po raz pierwszy, lub po długiej przerwie. Wówczas organizm jak gdyby "dostraja się", bo nie zawsze w pierwszym dniu cyklu " leci jak z kranu" a w drugim już tak. 3 dzień to porażka, gdyż układ hormonalny już się zmienił na dobre i zaczyna się dziac coś nowego. Pigułka powinna dopasowywac się do kobiety - a nie odwrotnie! Kto robi antykoncepcję hormonalną na własną rękę, to po odstawieniu może spodziewac się zatrzymania miesiączkowania nawet na 2 miesiące.

Gość mag1daki
fantastyczne forum!! bardzo mi pomogło ;) pozdrawiam od jutra będę pełnoprawnym członkiem ;D

Gość ja w ciagu dnia wcale nie
yasminelle są świetne, stosuje od kilku miesięcy i jest super, jednak... nie są na mój ubogi studencki budżet. Czy któraś brała yasminelle i zmieniała na inne? jak sie czuje po nich?

Gość Kicia123
Mam pytanie. jak caly czas krwawie to czy w czasie tej 7 dn przerwie krwawienie ustanie i powroci jako okres)ktory ma nastapic) czy bede krwawic caly czas w czasie tej 7 dn przerwy jak prz normalnym braniu tabl. Odpowiedziecie prosze jak to jest

Gość I TAK NIKT NIE ODPOWIE
A JA MAM JEDNO PYTANIE : BYŁAM W ZESZŁYM MIESIĄCU U LEKARZA GINA. (PRYWATNIE zapłaciłam 90 ZŁ[BYŁO BADANIE i TAKIE TAM]). SKOŃCZYŁY MI SIĘ TABLETKI I... MUSZE NIBY ZNOWU MU PŁACIĆ ZA WIZYTĘ ABY DOSTAĆ RECEPTĘ NA TABLETKI ? >>>>>>>>>>>>>JAK WY TO ZAŁATWIACIE?

I TAK NIKT NIE ODPOWIE ---> to zależy tylko i wyłącznie od charakteru gina.. ja np swojemu za receptę płacić nie muszę i nawet nie muszę się rejestrować - wchodze bez kolejki :)

Gość Sasson
Witam , od czasu do czasu przegladam to forum, (również biorę yasminelle). Odnoszę wrażenie,że coraz młodsze osoby biorę tabletki anty. Nie dość,iz czasami jesteście dla sibie STRASZNIE NIE MIłE, TO JESZCZE SIę NA WZAJEM WYZYWACIE. Jak tak można? ??? Jeśli komuś się druga osoboa, a raczej jej wypowiedżź się nie podoba to niech po prostu nie odpisuje. Mam małą radę dla tych co pytaja się jak brać tabletki, o której itd. Zanim zdecydujecie się na tabletki, albo jak już je bierzecie i macie watpliwosci, to przeczytajcie instrukcję i poszperajcie w internecie, porozmawiajcie ze swoim lekarzem. Tabletki antykocepcyjne to nie witamina C inie jest wskazane branie ich przed uwczesnym sprawdzeniem jak się je zażywa i jak one działają. To tak jakbyście wsadziły żywego indyka do piekarnika, a później się pytałay po co i jak sie go przyrządza. Pozdrawiam p.s. o yasminelle nie tylko wy musicie posiadać wszelkie potrzebne informacje, ale wasz partner powinnien wiedzieć tyle co wy, albo nawet więcej. Przemyślcie to.

Gość basiczczek
Ja używam yasminelle od 10 dni zapłaciłam za te tabletki 48 zł...

Gość basiczczek
Ja używam yasminelle od 10 dni zapłaciłam za te tabletki 48 zł...

Gość Mistysia
Witajcie ja biore drugi miesiac yasminelle i czuje sie dobrze. Wczesniej bralam Harmonet i po nim bardzo bolala mnie glowa. Chcialabym zapytac czy mozna w jakis sposob uniknac krwawienia miedzy poszczegolnymi tabletkami. Bo akurat okres wypada mi w podroz poslubna i nie za bardzo mi to pasuje?????

Gość devgirl
mozna, po prostu nie rob przerwy i wez pod rzad 2 opakowania :) milego miodowego wypoczynku

Gość na nic Ci to
możesz nie zrobić siedmiodniowej przerwy - ale nie należy tak robić za często. Ja właśnie biore tez yasminelle i teraz powinnam mieć okres, ale wzięłam nowe opakowanie bez robienia przerwy. to troszke nie zdrowe ale raz na rok nie zaszkodzi ja w każdym razie czuje sie świetnie i nic nie zauwazam, żadnych skutków ubocznych

Gość zielonooka1983
witajcie! Też miałam zadac to samo pytanie...co zrobić jeśli chcę "przełożyć" sobie miesiączkę na później, tylko ze oprócz nierobienia 7 dniowej przerwy mam brać następny caly blister tabletek?? wcześniej jak brałam inne tabletki to z następnego blistera bralam tyle ile potrzebne bylo mi opóźnienie (np tydzien), potem byla przerwa, okres i znowu następny blisterek. Natomiast w przypadku Yasminelle wyczytałam w książeczce ze trzeba wziąć cały i dopiero miesiączka będzie wtedy po 2 mcach...a jak wy postępujecie w tym przypadku? PLISS O POMOC BO TEN MOMENT SIE ZBLIŻA! możecie pisac maila: zielonooka1983@gmail.com DZIEKI!!

Gość asadsadasd
@ zielonooka1983: a jak myślisz? - tak jak jest napisane w instrukcji. KONIEC, KROPKA.

Gość megi740
czesc dziewczyny ja własnie dzisiaj biore ostatnia tabl yasminelle. mój mąz wyjezdza na 2 miesiące i nie wiem czy mam brzc kolejne opakowanie czy przestac

Gość majamaja
witam, mam takie pytanko poniewaz wybieam sie na wczasy z moim narzeczonym i nie chcialabym odczuwac na wczasach skutkow ubocznych wiec czy moge teraz czyli w 4 dniu okresu zarzyc tableki tak zeby odczuc skutki uboczne teraz a nie pozniej?

Gość asadsadasd
@megi740: NIE... Nie polecam tak krótkiej przerwy... Bardziej sobie zaszkodzisz... jak robić przerwę to PORZĄDNĄ. SKUTKI ODSTAWIENIA TABLETEK to m.in. np. BRAK OKRESU ( jak tak miałam przez 3 miesiące ) a dochodziłam do normy przez kolejne 7 miesięcy. No cóż tak jest... jedno kosztem drugiego... każda z nas to przejdzie po odstawieniu. Pozdrawiam

Gość asadsadasd
@ majamaja : A kto powiedział,że masz odczuwać skutki uboczne...? Może być wszytko OK. ZACZNIJ BRAĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE W PIERWSZYM DNIU ... ja osobiście polecam godzinę 22 ... jak by co wyszło to wszystko prześpisz. według mnie bez sensu jest branie np. o 10 albo 13 ... to tylko moje zdanie.

Gość lambro
czesc... dawno tu nie byłam, ale widzę ze niektóre panie są niegrzeczne, w ogole nieprzyjemnie sie robi... dajcie na luz baby :) ja ciągle czekam az waga przestanie mi spadać... spadło już do 48 kg przy 164 cm wzrostu...na poczatku wazylam jakies 55-56... lekarz mowi: brac i brac po 4 opkowaniu sie zobaczy.. i dodał że powinnam się cieszyc bo w koncu po logescie przytyłam...hmm... czy znawcy ulotek mogą mi powiedziec na której stronie i w której linijce pisze co zrobic gdy się znika? :P a tak serio to sie martwic zaczynam o siebie, jest możliwe ze po 4 opkowaniu wróce do normy ale do tej pory moge juz miec anemie, dawno nie widzialam tak wyraznie moich kości... laski mam słuchac tego lekarza czy zmienić? dodam: jem normalniem nie odchudzalam się nigdy i watpie by od seksu tak sie szybko chudło...nie dostzregam innych przyczyn spadku wagi...czy moj problem zasługuje na normalny, bez ironii, komentarz? zadam pytanie standardowe: czy któraś tak ma? pozdrawaim

A ja bym chciała sie dowiedziec czy jest możliwośc pominięcia tej 7 dniowej przerwy podczas między pierwszym (w życiu) a drugim opakowaniem? tak sie składa, że ta 7 dniowa przerwa wypada akurat na czas wyjazdu nad morze, co mi się zbytnio nie uśmiecha:/

Gość katarzynah
czesc:) stosowałam przez pare miesięcy Yasmine,strasznie mi wypadały włosy.Teraz biore Yasminelle (zaczne 3 opakowanie),włosy dalej mi wypadaja (troche mniej) i nie wiem czy to jeszcze przez Yasmine czy Yasminelle ma takie same dzialanie uboczne?

Gość asadsadasd
@lambro: eeeeeeeeeeeeee... a może to,że chudniesz to wcale nie wina tabletek ... A gdyby lekarz był NORMALNY to przepisał by ci skierowanie na inne badania, krew, mocz, kał. itp. Widzę w tym przypadku ,że dla twojego lekarza ważniejsze są wczasy (no tak sezon sie zaczyna).

Gość flatronik
hey dziewczyny! pisze pierwszy raz.Przeczytałam część postów i dzięki wielkie dla Was, gdyż wiele się dowiedziałam. uspokoiłam się i zarazem podenerwowałam... ;/ mam takie pytanie... może już gdzieś była o tym mowa, więc sorry jeśli się powtarzam :) w niedzielę skończyłam pierwsze opakowanie Yasminelle w środę przybyła ciotka (więc doskonale), ale problem polega na tym że to nie jest taki normalny okres... są to ciemno brązowe gęste plamy a czasami nawet jakaś galaretka.. martwi mnie to gdyż jak brałam Yasmin (pól roku wcześniej) nie miałam kompletnie żadnych problemów z miesiączką, a jedynym skutkiem ubocznym było powiększenie piersi ale to nie był dla mnie problem:) proszę Was o pomoc dziewczyny, czy po następnym opakowaniu moja miesiączka wróci do normy?? a skutki uboczne po Yasminelle: pierwsze około 10 dni okropne męczące bóle głowy i do 15 dnia palmiłam co nie ukrywam tez było męczące... w poniedziałek zaczynam kolejne opakowanie... Prosze o ODP ! pozdrawiam Was laseczki !! 3majcie się !!

Gość maraZZZ
wiem ze to glupie pytanie ale co to są upławy? jak je rozpoznać? błagam odpiszcie...:(