Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość fuuuuuma
A ja sie wstrzelę w temat inny... zeby odradzić komukolwiek przyjdzie do głowy przesuwanie okresu i przyjmowanie tabletek bez przerwy... jeden raz tak zrobiłam !!! i przestrzeagam bo juz jestem o to madrzejsza niestety... po pierwsze to nie jest zdrowe nawet jeśli jest dozwolone.... a po drugie cieszyłam sie że nie dostałam okresu wtedy kiedy powinnam i myslałam że dopiero za miesiąc po kolejnym opakowaniu dostane kolejny... i fakt, nie dostałam w dniu jakim skonczyłam opakowanie czyli w porządku... ale po tygodniu pojawiły sie jakieś takie "farfocle" ciemne jak przy końcwce okresu normalnie są... i takie cos było przez bite 3 tygodnie... aż do konca kolejnego opakowania... myslałam że to moze juz a konto kolejnego okresu leci... nic bardziej mylnego: skonczyło sie opakowanie- skonczyły sie te "upławy" (z wierzcie mi że ten syf był gorszy od okresu) i pojawił sie normalny okres jak powinien.... Ale wierzcie mi że wolałabym te 3 dni zwykłego okresu sie przemeczyć niz ponad 3 ciągłe tygodnie zabezpieczania non stop... no i seks chyba nie musze mówić że do przyjemnych w tym czasie nie należał jak cały czas coś wylatywało... dlatego jeśli coś takiego miałoby spotkać jeszcze kogoś... to przestrzegam że moze sie zdarzyć cos takiego... 10 razy sie zastanówcie dziewczyny... bo ja tez mysżlałam że wszystko bedzie ok, bo jak do tej pory to Y jest dla mnie cudowna... działa rewelacyjnie żadnych ubocznych a i piersi o dwa rozmiary w góre ;o) ale jak widać to przesuwanie okresu jest lekko przekombinowane;o/ pozdrawiam

Gość AN_ 998
fuma--------> tez jestem takiego samego zdania. Ja w swojej karierze z anty. (ponad 7 latek) zrobilam to tylko 1 raz w zeszlym roku, i tez niemile to wspominam. Chodzilam napuchnięta a okres po 2 op. na raz byl skąpy i nieprzyjemny.

Gość MYsłowice
ojeju ta pogoda zero zmian pada deszcz wieje nieprzyjemnie kurcze jest. siedze te 8h w tekj robocie jzu nei wem co mam robic kurcze zimno mi jest stopy zimne katar mam kurde chlodno zimnoi itd. jeju ja chce jzu do domu a gzie tam 15:30 dziewczyny to lepiej nie kombinujcie z przesowaniem okresu tak jak kolezanka wyzej napisala.

Gość bożenka126
Mam prośbę, powiedźcie mi prosze czy ze mna jest wszystko oki. Pierwszą tabletke wzięłam trzy dni temu jak miałam pierwsze oznaki okresu: delikatne plamienie i charakterystycZny ból brzucha i po tabletce jedyne co po okresie mi zostało to własnie ten ból brzucha. I tyeraz nie wiem czy to był tylko fałszywy alarm okresowy, bo czasem mi się tak zdarza czy rzeczywiście od tabletek okres mi zniknął? a co się stanie jeżeli wzięłam rzeczywiście pierwszą tabletke przed okresem? Prosze napiszcie co myslicie Pozdrawiam

Gość akka22
MYslowice-------ja i tak ci zazdroszcze bo ja do 17 siedze...:-( a pogoda straszna

Gość VENUS81
Dziewczyny jak dobrze ze jestescie i sluzycie radą, bo ja wlaśnie mialam zamiar przesunac okres w ten sposob (tzn dwa opakowania bez przerwy), i teraz widze ze bardzo bym zalowala. Ale zrobie to inaczej poprostu zrobie przerwe po 18 stu dnich zeby dostac odpowiednio wczesniej;) pozdrawiam,

Gość VENUS81
BOŻENKA126 lepiej spytaj swego ginekologa......

Gość MYsłowice
---->akka22 he he ty do 17 - to tym bardziej ci wspolczuje!!!! ale dasz rade. ja si eemcze bo mnei strasznie glowa boli i katar mam i chyba cos mnie rozbiera - :( bozenko --- nie martw sie jest wszystko ok.ja tez mam bole brzucha ustabilizuje sie to.

Gość MYsłowice
jeski jak ten czas sie dluzy do cholery jasnej !!! mam dosyc juz powaznie az mnie pupcia boli z siedzenia na tym foelu jzu glupieje dostaje na leb.

Gość teraz ja pytam.
ja to samo głowa mnie od wczoraj boli,gardło pod wieczór mnie zaczęło boleć i katar. co za beznadziejna pogoda...

Gość MYsłowice
no mnie dzis rozebralo w robocie.- leb chce mi rozwalic ebde szczesliwa jak pojde do lozeczka spac i przespie sie w spokoju.zaraz tabletki i do wyrka.a pizdzi mi jak w kieleckim na dworcu cholera ta pogoda tez tak skacze wpierw upal zimno potem zas upal i zimno i tak w kolo- wszystko przez ta pogode !! nie lubie zimna zimy a tu znow zima nadejdzie i zas bedzie ponad pol roku zamiast 3miechy i koneic zas marznac zas choroby ubieranie sie cieple aaa szkoda gadac. pogoda jednym slowem do du........py

Gość MYsłowice
dobra trza sie pomalu zbierac wrescie!!! nareszcie juz niedaleko do 15:30 pozdrowienia sle dla tych co do 17 maja dzis - 3majcie sie laski dacie rade!!!! to do jutra znow!!! papa

:(:((: dziołszki miałam wypadek!!! :( jakaś baba mi wjechała w auto... aż sie chce plakać..... ;( cały rok na nie odkładałam.... kupiłam miesiąc temu a tu...auta.... nie nadające się do jazdy ;(;( ja wiem że to nie na temat ale musze się komuś wyżalić:(:(:

Gość Anusss
HEj dziewczynki!! Szaalona wspolczuje ja czekam na egzamin i tez sie nie moge juz doczekac... nie martw sie!! Venus81-- lepiej zapytaj gina czy odstawic wczesniej bo mnie tez tak wyszlo i onaq powedziala zebym brala 2 na raz , wtedy zabezpieczenie jest pewniejsze niz jak sie odstawi wczesniej!! JA baralam 2 op na raz i bylo ok. ale lepiej zadzwon do gin jak to jest z zabezpieczeniem jesli odstawisz wczesniej!! buzia

Gość teraz ja pytam.
jej,szalonaaa nie martw się,najważniejsze jest to że się Tobie nc nie stało. a jakieś odszkodowanie czy coś? a mnie tak podbrzusze boli,nie wiem od czego ;/

Gość sszalonaaa
cała i zrowa na szczescie... no ale szkoda...:(

Gość teraz ja pytam.
Pewnie,że szkoda...ja bym się troszkę załamała. Ale trzymam kciuki,żeby wszytko wyszło na dobre :)

Gość yasminellka
witam wszystkie yasminellki ja niedlugo zaczne brac Y., zaczelam oczywiscie od maratonu po aptekach i ceny mnie troszke zszokowaly czasem nawet 45 zl;/ na szczescie udalo mi sie znalezc tansze tabletki i od razu dziele sie inf:) ceny Yasminelle w LUBLINIE : ul. OKOPOWA 5 - 36,50 zl ( chyba najtaniej w Lublinie !!! ponadto wiem ze ta apteka ma siedzibie w WAWIE na ul. Radzyminskiej 94)) ponadto : ul. Obywatelska 9 - 37,90 zl ul. Orla - 39,90 zl mam nadzieje ze komus sie przydadza te inf:)

Gość mottylek
mam powazny problem.....Pomozcie ....mialammzaczac brac 1 raz tabletki antykoncepcyjne wiec z niecierpliwoscia czekalam na miesiaczke w koncu pokazala sie plamka..ale czesto taka mam ze 3 dni przed okresem ..plamie leciutko..ale bez zastanowienie wzielam tabletke a okresu nie bylo....wiec na drugi dzien postanowilam nie brac i poczekac na ''prawdziwa'' miesiaczke ktra wystapila na 3 dzien....wzielam tabletke....krwawienie bylo mocne wiec to napewno byla miesiaczka:) ..ale jakie bylo zdziwienie moje na drugi dzie4n....bo tu nicc......ale wzielam tabletke .....tylko nie wiem czyw takim przypadku jestem zabezpieczona i co mam dalej robic....zrobic sobie 7 dniowa przerwe albo nie..pomozcie nie wiem czy moge sie w takiej sytuacji bezpiecznie kochac i co mam dalej robic:(

Gość teraz ja pytam
Generalnie jest tak,że przy pierwszym blistrze krwawienie może ustąpić już następnego dnia. Co do Twojego przyjmowania tabletek to ja bym zaczerpnęła porady u ginekologa co masz robić i ile sie zabezpieczać,ewentualnie wejdź na strone http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3542052 gdzie ginekolog udziela odpowiedzi na pytania,ale ja dopiero dziś dostałam tą stronę,więc nie wiem jaka jest jakość i wiarygodność tych odpowiedzi. Jak narazie zabezpieczaj się dodatkowo gumką.

Gość MYsłowice
------------->ssszalonaaa ojjj biedaczynooooo!!! stalo sie auto do naprawy no cos wypadki chodza po ludziach ale to nei bylo chyba z twojej winy jak ta ci wjechala - ale dobzre ze ty cala jaestes- jeszcze nie jedno bedzies zmiec autko dasz rade bedzie ok. nie zalamuj sie. zobaczymy ile ja razy skasuje ojcu auto jestem swiezo po prawku i czekam na wydanie go juz w przyszlym tygodniu hehehe . dobrze dziewczynki jak cos ja na forum jestem i w pracy znow 8h siedzenia i nic nie robienia :(

Gość AN_ 998
Witam! Ja tez bite cale 8 godz. przed kompem. Jakby co to sluze pomocą:)

Gość MYsłowice
---------->AN_ 998 no to jestesmy jzu 2 ktore tylko przed kompem siedza. to gdzie ty pracujesz??? ale czasem te siedzenie przy kompie jest nudne ja ino patzre na zegarek i wszystko mi sie dluzy jak nei wiem ten caly czas itd.normalnie oszalec sie da.

Gość psylepa
Hejka dziewuszki!Ja tak jak wy też bore yasminelle fakt dopiero wczoraj wzielam pierwsza tabletke ale narazie jest ok .Lekasz przepisal mi je ze wzgledu na antykoncepcje i na urególowanie miesiaczki.Wiec mam pytanko rzeczywiœcie miesiaczka sie uregoluje bo coœ piszecie o cišgłych krwawieniach?:(

Gość MYsłowice
---------->psylepa tak ureguluje ci sie wiec nei martw sie.troche czasu daj i bedzie.ok.

Gość AN_ 998
MYslowice------------------> Pracuje w sekretariacie, jak jest szef to jest niezly zapieprz bo chce wszystko JUZ. Wlasnie w tej chwili mnie wola. A ten tekst pisze juz od 1,5 godz. Ale jak go nie ma to takie nudy...ze az tylek boli.

Gość MYsłowice
--------->AN_ 998 no ja mam staz w urzedzie miasta i jak na stazu zero roboty itd.odczasu do czasu jedynie ksero lub cos zaniesc -to moja robota :/ a sa dni gdzie nic totalnie nie robie nic. kule co tu robic.

Gość AN_ 998
z tego co dobrze kojarze to uczysz sie jeszcze?

Gość MYsłowice
----------->AN_ 998 wsumei jestem juz ponad rok od ukonczenia szkoly. teraz z moim facetem poszlam na studium policealne 2 razy w miesiacu bedziemy chodzic do szkoly ale to tylko przez rok zacznie sie od 22 wrzesnia tego.

Gość akka22
MYslowice--------- AN_998----------- witam w klubie tych co siedzą 8h przed kompem i sie nudzą... Ja wlaśnie rozpoczęłam swoją męczarnie i na samą myśl mama dość! Też jestem na stażu i strasznie się nudzę! Zwariować można... :-( Pozdrawiam