Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość MYsłowice
dziewczyny mampytanie : jak skoncze brac 3 opakowanie zrobie 7-dniowa przerwe i jak nie kupie kolejnego opakowania po tej 7-dniowej przerwie a jelsi kupilabym je pozniej np.tydzien po to nie bylabym zabezpieczona tak jak teraz normalnie tylko musialabym kochac sie z gumka nie? bo zrobie tydzien przerwy od tych wymaganych 7dni po koncu tabletek to jzu nie jestem tak chroniona no nie?

Gość AN_
MYslowice------------> co ty kochana kombinujesz???:)

Gość peneloppe
witajcie! mam pytanie odnosnie roznicy oddzialywania pigulek Cilest i Yasminelle. Przede wszystkim chodzi mi o te straszne skutki uboczne opisywane na formu (tycie, trądzik...). Cilest zazywalam przez 3 lata i oprocz tego, ze znacznie obnizylo mi sie libido, zadnych przykrych efektow nie bylo. Nawet poprawila mi sie cera. Teraz przechodze na yaslinelle i zastanawiam sie, jak zareaguje moj ogranizm. Czy ktoras z Was ma doswiadczenia z obydwoma preparatami i moze je jakos porownac? Pozdrawiam!

Gość AN_
cilest bralam jakies 7 lat temu prze 1,5 roku swietnie je znosilam ale dostalam je na uregolowanie cyklu a pozniej jako anty. Po cilescie nabralam cialka i biust mi troszkę podskoczyl. Pozniej pojawialy sie nowe pigulki, nowej generacji min. logest minisiston, i tak moja gin mi je zmieniala. Teraz biore Yasminelle i jestem zadowolona bo wreszcie trochę odpuchłam. Z cera nie mialam nigdy problemow ale przy 1 op. Y syfki sie pojawily ale juz pod koniec 2 op. problem znikł. Pozdrawiam ciepło nową Yasminelkę.🖐️🌻

Gość teraz ja pytam
kasia12511 --> ja w Krakowie płacę za n. 25,5 zł także zdecydowanie taniej,podobnie jak po yasminelle nie mam żadnych skutków ubocznych i ból nóg znikł więc jest ok. podczas brania tabletek nie występują dni płodne,także skuteczność jest taka sama zawsze :) co do kochania do końca to kocham się tak samo przez cały miesiąc,jak i w zcasie 7 dniowej przerwy. Aguuusia --> czasami skutki uboczne,o których mowa jest w ulotce mogą pojawić się po upływie tych 3-4 miesięcy,jednak jeżeli przy następnym blistrze będziesz miała plamienia udaj siędo ginekologa,bo te tabletki mogą sieokazac dla Ciebie za słabe i nie utrzymują prawidłowo cykl (bez obaw...to nie ma związku ze skutecznościa) MYslowice --> no właśnie co Ty kochana kombinujesz? ;) peneloppe --> to już zalezy od naszego organizmu,ja po yasminelle nie mialam żadnych skutków ubocznych i teraz przeszłam na novynette i tutaj również skutków ubocznych nie ma. ale może dziewczyny po cilest się wypowiedzą,jeżeli się takowe znająd :)

Gość MYsłowice
---------------AN_ nie nic nie kombinuje - tylko mam problem zapomnialam sie ze nie dlugo skoncze tabletki brac a nie mam jak do lekarza isc po kolejne opakowanie 4 i boje sie ze nie zdaze kupic do tej przerwy 7-dniowej po tym 3 opakowaniu.

Gość teraz ja pytam
hm...ale to możesz iść do ginekologa tak na szybkiego i w rejestracji powiedzieć,że Ty tylko po receptę,albo czasami aptekarki idą na rękę i karzą poprostu donieść receptę. ej miała któraś z Was grypę żołądkową? bo ja mnie to od wczoraj brzuch boli i głowa,od tygodnia kaszle i kicham...i chyba mam biegunke ;);) węgiel jest dobry na biegunkę? przecież ja o 17 taletkę muszę wziąć,więc niech sobie mój organizm jaj nie robi ! ;)

Gość MYsłowice
----------teraz ja pytam u mnie sa takie wredne ze na reke nei pojda nie no i tak musze isc do gina po ta recepte poza tym zrobic przy okazji cytologie bo musze. tylko kurde kiedy do jasnej ciasnej.

Gość teraz ja pytam
MYslowice --> ja bym nie ryzykowała z jakimiś tygodniowymi przeniesianiami,b jeszcze cykl Ci się rozreguluje i skuteczność zmniejszy. może uda Ci się jakoś załatwić tą receptę u ginekologa,a na wizytę umówisz się później.

Gość MYsłowice
----------teraz ja pytam bede kombinowac jutro moze cos mi sie uda bo mam troche do zalatwiania jutro rano na 10 do urzedu po kase potem musze buty kupic na obcasie kozaczki do tego kurtka musze sie w 1h wyrobic do tego musze leciec dlugi oddac potem musze jechac do szkoly tam mi zejdzie 2 h i moze jak mi sie uda to wskocze do lekarza chodz watpie ale ma andzieje ze sie uda.ale neiwiem.bo mam troche uzredowych spraw tez do zalatwienia.

Gość teraz ja pytam
Oooo! Ty sobie zapisz co masz do zrobienia,bo ja bym zapomniała. ;);) ja kupiłam sobie przed wczoraj półbuty na wysokim obsacie (nie szpilce) i właśnie próbuje je rozchodzić.

Gość MYsłowice
----------teraz ja pytam ja chce na szpilce buty juz na zime i jakas kurtke. chba cos mi sie zdaje ze polece po pracy pochodzic po sklepach na miescie ogladnac i najwyzej jzu sobei zamowic zeby byly zarezerwowane.

Gość Aguuusia
Mam jeszcze jedno pytanko od niedzieli mam zaczac ta przerwe i chcem zaczac nowe opakowanie pomijajac ten okres prrzerwy bo w czwartek mam wycinanie migdałków i nie mozna miec miesiaczki przy tym zabiegu......czy któras z was pomijała okres przerwy? czy pozniej normalnie wystepuje okres?

Gość teraz ja pytam
Aguuusia --> ja tego nigdy nie robiłam,ale jak zauważyłam to dziewczyny różnie piszą,czasami możesz sobie rozregulować cykl i plamienie tak czy inaczej się pojawi,albo krwawienie.a które to opakowanie?

Gość teraz ja pytam
Już widzę....4 opakowanie. hm...kiedyś przeczytałam,że z tym branie pod rząd najlepiej jest poczekać właśnie do 3-4 opakowań,bo wtedy jużorganizm na 100% jest uregulowany pod względem gospodarki hormonalnej :) więc chyba można.

Cześć dziewczynki:-) ja dopiero jestem bo miałam do pracy troche poźniej bo byłam to dopiero o 11.30 i miałam małą robotkę :-) Ale nas tu nie lubią :-P hehe I co nie zdecydowałyście się na nowy topik?

Gość akka22
Ja wczoraj wzięlam swoją ostatnią tabletkę z 3 bilistra i czekam na okres:-) Miedzy pierwszym a drugim opakowaniem i między drugim a tzreciem dostałam w sobote kolo 16 więc teraz pewnie będzie tak samo...oby. Tylko trochę głupio bo w sobotę nawesele ide...ale...dam rade:-)

Gość MYsłowice
akka dasz rade !!! :) a mnei wlasnie moj facet odwiedział w pracy i juz mi powiedzial ze mam wziasc 2 recepty na 2 opakowania "y" hehe jakie to napalone!! beidak teraz jest chory i nie moze glupiec nei moze spocic sie wiec nici z sexu :(

Gość teraz ja pytam
A ja już w dobotę przerwę mój dwutygodniowy celibat :) Tylko mam mały problem,bo za dobrze się nie czuje,bardzo boli mnie brzuch...zazyłam węgiel,więc już chyba biegunki mieć nie będę,ale boję się,że wymiotować będę,a o 17 muszę wziąć tabletkkę. co ja mam zrobić? to ostatnia tabletka,a jutro nie wiem czy kupie tabletki,pozatym mam odpis do apteki do której dostęp będę miała najwcześniej w sobotę ;/

Gość Aguuusia
zaczełam czytac wczesniejsze strony forum i mam powazny problem i pytanie....bo teraz 21.09 mam zabiego i nie moge miec okresu a wczoraj wieczorem zaczelam krwawic i dzis jeszcze nie brałam tabletki...i przeczytałam ze nei poleca sie brania dwoch opakowan pod rzad ale cos czytałam ze mozna w 18.dniu zakonczyc branie i zrobic przerwe...czy to działa? prosze o odp bo zaraz bym musiała wziasc tabletke...

Gość MYsłowice
jestem dobita!!!!! mam dola !!!! moj facet dostal tel. i dopiero w grudniu dostanei rozwod nie dostanie teraz :/ mam dosyc wszystkiego az sie poplakalam a jzu mial go miec za miesiac :((

Gość milka22...
---->MYsłowice Głowa do góry!!!szybko zleci a potem bedzie juz tylko twoj...Moj kolega tez sie rozwodzil ale tez koscielny rozwod bierze i to jest dopiero czekanie!!Jego dziewczyna juz nie moze sie doczekac!!!

Gość MYsłowice
on juz koscielny tez zalatwil ja nie daje rady mial dostac go w lipcu potem pazdzierniku a teraz zas dzwonia ze nei dostanie dopiero w grudniu! ja nie umiem juz wytrzymac juz tak sie cieszylam ja juz to kolejny raz przechodze nie wiem czy wytrzymam moze lepiej byloby odejsc??? ale ja go kocham! ale to jest cios i nei wiem czy wytrzymam. zadzwonil i powiedzial mi to na poczatku ze ma zla wiadomosc i ze mam sama zdecydowac czy chce z nim zostac czy odejde. mam metlik w glowie mam ochote isc stad. gdzies..........

Gość Aguuusia
Dziewczyny pomożcie....

Gość milka22...
---->MYsłowice On Kocha Ciebie a Ty jego!!! Wiec przetrwacie go...a co bedzie jak odejdziesz??on dostanie ten rozwod w grudniu i pewnie do siebie wtedy wrocicie wiec to bedzie niepotrzebne.... Musisz uzbroic sie w cierpliwosc i razem sobie pomagajcie a bedzie wszystko ok!!:) Bo jesli to jest ta Twoja wielka milosc to potem bedziesz zalowala!!!

Gość milka22...
----->Aguuusia No ja niestety Ci nie pomoge bo jestem nowisjuszka i dopiero dzis 3 tabletke bede brala wiec nie chce Cie wprowadzac w bład....

Gość MYsłowice
--------milka masz racje,ale wiesz jak mnei to teraz dobilo jzu calkiem ostatnecznym terminem mial byc pazdziernik. cieszylam sie mowilam bedzi epo wszystkim jak tyle wytrzymalam aytrzymam ale teraz juz sama nei wiem czy dadza go w grudniu czy wogole zostanie wolny- tak kocham go nad zycie ale to juz tak boli niemam sily juz jzu tyle przezylam juz tyle ciosow mialam ze nei wiem czy dam rade. ale postaram sie wzias sie w garsc i nei zostawie go zabardzo mi zalezy i go kocham!

Gość milka22...
------>MYsłowice Dasz sobie napewno rade z tym wszystkim....jemu tez pewnie nie jest lekko wiec wspierajcie sie nawzajem a wszystko bedzie ok!!! Pomietaj najwazniejsza jest Milosc i skoro sie kochacie to nie rezygnujcie z tej milosci:)

Gość milka22...
To ja uciekam szykowac sie na przyjazd mojego ukochanego:) Milego popoludnie dla wszystkich!! ---> MYsłowice Głowa do góry!!!!

Gość AN_
MYslowice----->milka22 ma calkowita racje. Przeciez głupi papier nie moze wam popsuc milosci, no nie? 3maj sie ciepło, jestesmy z tobą:)