Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość młoda położna
kajcia --- wszystko juz zostalo powiedziane.Nic nowego nie wymysle ;-)

Gość kajcia
zaczelam brac w pierwszy dzien cyklu czyli biore do konca bistra i robie 7 dni przerwy a rozniej zaczynam normalnie od nowego i przedluzam to do 21 dni i robie ta przerwe czy znowu 20?

Gość kajcia
zaczelam brac w pierwszy dzien cyklu czyli biore do konca bistra i robie 7 dni przerwy a rozniej zaczynam normalnie od nowego i przedluzam to do 21 dni i robie ta przerwe czy znowu 20?

Gość młoda położna
kajcia --- to jest chyba logiczne....Zawsze bierzesz 21 tabletek....Teraz tez wezmiesz 21, a ze wzielas 2 naraz to trudno.Ale caly czas daje to licze 21.

Gość kajcia
moge wziac w tym miesiacu 20tabletek i zrobic 7 dni przerwy a w drugim 21 i zrobic 7 dni przerwy a w nastepnym kolejno 21 dni????

Gość kajcia
moge wziac w tym miesiacu 20tabletek i zrobic 7 dni przerwy a w drugim 21 i zrobic 7 dni przerwy a w nastepnym kolejno 21 dni????

Gość młoda położna
kajcia --- a czemu 20 ?

Gość kajcia

Gość kajcia
wzielam dzisiaj 2 wiec jednej mi brakuje mam ja wziac z 2 bistra i zrobic przerwe czy odrazu moge zrobiic po dwudziestu pozniej 7 dni przerwy i potem juz brac po 21 i 7 dni przerwy i juz brac po 21 dni czy nie moge tak

Gość kajcia
to moje pierwsze bistro

Gość młoda położna
kajcia ----- widze,ze cwiczysz moja cieprliwosc...Masz wziac wszystkie tabletki ,ktore Ci zostaly w opakowniu do konca,zrobic 7 dniowa przerwe.Nastepnie wiazc kolejne 21 tabletek z kolejnego blistra,zrobic 7 dniowa przerwe,potem znowu 8 dnia rozpoczac kolejne opakowanie i tak dalej i tak dalej.

Gość tagusia
do mloda polozna>>> mam do Ciebie takie pytanie,nie wiem czy jestes w stanie mi cokolwiek na ten temat powiedziec..w sierpniu chodzilam do ginekologa,kazal mi zrobic badania i okzalo sie,ze mam BARDZO wysoka prolaktyna(46, 52....)a norma wynosi do 29..u normalnej kobiety;/ poza tym mam pecherze na jajniku,lekarz powiedzial ze nie mam jajeczkowania,owulacji:| dodatkowo jak ma sie wysoka prolaktyne to podobno nie mozna zajsc w ciaze.......:| czyli co jestem bezplodna???jezeli wiesz cokolwiek to prosze napisz..

Gość młoda położna
tagusia ---- ja tez mam wysoka prolaktyne,odezwij sie do mnie na maila to napisze Ci co i jak. poloznaa@wp.pl napisz mi wyniki badan .

Gość kajcia
chyba mnie nie dokonca zrozumialas poraz pierwszy biore tabletki wzielam dzisiaj dwie a to byl moj 14 dzien dzisiaj wzielam 15 tabletke i co teraz mam brac az sie skonczy bisto czyli jeszcze 6 tabletek i robic przerwe czy mam wziac jeszcze jedna z nowego bistra i dopiero robic ta przerwe a pozniej co miesiac mam zaporzyczac ta jedna tabletke z nowego bista czy nie

Gość kajcia
no ok ale to nie licza sie dni tylko tabletki???

Gość młoda położna
kajcia -- masz wziac tabletki do konca !!!!!! Tyle ile Ci zostalo,poprostu dzien wczesniej zaczniesz przerwe....

Gość kajcia
sory ze ci tak nudze ale martwi mnie to bo przeciez mi zabraknie 1 tabletki w tym miesiacy zeby bylo 21dni to nie ma znaczenia ze w ten miesiac bede brala 20 dni a w nastepny 21???

Gość kajcia
a nastepnego miesiaca mam brac juz 21 czyli dzien dluzej?

Gość młoda położna
kacja ---- juz Ci pisalam, jak masz brac nastepny blister.

Gość tagusia
do mloda polozna>>>juz pisze maila

Gość tagusia
do mloda polozna>>>wyslalam maila:P

Gość ktosiaaa
witam powie mi ktos czy mozna brac ibuprom jesli stosuje sie Yasminelle// inne tabletki nie dzialaja na moj bol glowy tylko ibuprom:(

Gość boni666 999
ja mam pytanie o piersi...wiem ze ich bol na poczatku brania tabletek jest normalny ale ja koncze juz 4 opakowanie yasminelle i bol piersi sie nasila...powiekszyły sie chyba o 2 rozmiary sa spuchniete, bola strasznie...na poczatku tez mnie bolały potem przestały w 2. opakowaniu a od 4 bola jak diabli...co robic? czy to zle?

Gość kajcia
ja tez mialam to samo pytanie ale odnosnie panadolu to mi kazaly sprawdzic na substancje czynne

Gość kajcia
ja tez mialam to samo pytanie ale odnosnie panadolu to mi kazaly sprawdzic na substancje czynne

Gość młoda położna
boni666 999 --- nie jest to zdrowy objaw.Idz do lekarza zanim dostaniesz zapalenia piersi. ktosiaaa --- jezeli w ulotce nie ma przeciwskazan to mozna :-)

Gość boni666 999
tylko ze do lekarza moge isc dopiero w lutym, kasy brak...troche sie boje...jest oddzielny topik o bolu jajników ale tu tez moze zapytam...od drugiego opakowania bola mnie jajniki jak przy owolucji...byłam u ginekologa i powiedział ze jest ok, ze tak czesto sie zdarza itp. ale juz 4 opakowanie i ciagle ten dziwny bol zwłasza po stosunku...czy to moze byc wina spermy...jakies uczulenie czy moze organizm sie musi przzwyczaic? młoda połozna-dziekuje za odpowiedzi na moje pytania...:-)jestem ci naprawde wdzieczna

Gość ktosiaaa
mloda_polozna normalnie zwariuje zaraz czytam ta ulotke od 2 godzin i nie umiem sie doszukac niczego i tak samo z ibumpromu blagam mozna czy nie bo juz mnie tak glowa boli ze az mi sie kreci w glowie:(((

Skoro nie ma tam niczego tzn że nie ma przeciwwskazań, grunt to logiczne myślenie i czytanie ze zrozumieniem ;)

Gość N22
no nie wiem ja biorę dość silne tabletki przeciwbólowe i jest dobrze, jak nie wiesz czy możesz brać jakieś lekarstwa to ulotki mają coś takiego jak stosowanie z innymi lekami czy coś w tym stylu i tam jest zawsze napisane. Poza tym możesz w aptece zawsze zapytać tam są najlepiej poinformowani ludzie:)