Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość kajcia
u ja zjadlam 2 tabletki panadolu ale po 6 dniach dopiero sie kochalam bardziej sie martwie teraz po tej podanej tu liscie lekow ktore wplywaja na y ta witamina c a ja dosc sporo jej jem nawet pare tabletek rospuszczone w wodzie tak dwa razy a moze nawet po trzy a w szklance po 2 tabletki to cos zaburza nie wiedzialam !!!!ooo

Gość młoda połozna
kajcia ----- 3 g panadolu to tosksyczna dawka dla watroby.Po takiej dawce zadne tabletki dobrze nie dzialaja i w ulotce panadolu na pewno o tym pisza.Vit C jak stosujesz zgodnie z ulotka to tez sie nic nie stanie.Ani panadol ani vit C nie oslabiaja tylko wzmagaja (nie wzmacniaja) dzialanie tabletek.

Gość kajcia
dzieki uspokoilas mnie

Gość kajcia
a co z kawa ja dosyc duzo lubie wypic

Gość kajcia
wiecie co jeszcze dziewczyny odkad zaczelam brac tabletki to zaczely mi bardzoszybko rosnac wlosy niedawno farbowalam a juz mam takie duze odrosty i znowu musze isc je zrobic .nie tylko na glowie zreszta cala musze sie czesciej depilowac tez tak macie?

Gość młoda połozna
kajcia ---- badz powazna.....

Gość kajcia
wiecie co jeszcze dziewczyny odkad zaczelam brac tabletki to zaczely mi bardzoszybko rosnac wlosy niedawno farbowalam a juz mam takie duze odrosty i znowu musze isc je zrobic .nie tylko na glowie zreszta cala musze sie czesciej depilowac tez tak macie?

Gość kajcia
mloda polozna>>>taka osoba jak ty naprawde jest potrzebna dziekuje ci za wszystkie odp na moje zmartwienia .mam nadzieje ze kiedys mina

Gość agnieszkaaaa
do mloda polozna>>>po obciazeniu mialam 46.60ng/ml, 241.49, 167.96...ja nie to ze sie nie zdecydowalam na leczenie,tylko gin mi powiedziala ze nie trzeba:|a ja sie nie znalam na tym...zaufalam lekarzowi..no i teraz yasminelle..

Gość młoda położna
agnieszkaaaa ----- musisz przede wszystkim wykluczyc tlo chorobowe.

Gość Myonis
Cześć, ja biore Yasminelle, zużyłam cały blister i oczekuje na okres, to pigułki najnowszej generacji i są naprawde bardzo dobre! żadnych skutkow ubocznych!! Nie zatrzymują wody w organiżmie bo zawierają drospirenon. To moje pierwsze pig€lki anty i sa znakomite!! Piersi tylko rosną co jest dobre!? Nie bójcie się niczego! Ciąża po nich nie wystapi bo są najnowsze i najlepsze. Polecam!

Gość tagusia
do Myonis>>>> skad taki entuzjazm,jezsli chodzi o te tabletki????:>

Gość yasminellka
Witam, czy mozna opakowanie rozpoczac od pierwszej tabletki na blistrze jezeli sie okres dostalo w sorde?czy trzeba koniecznie srode tak jak na blistrze jest sroda zaznaczona?

Gość tagusia
do mloda położna>>>wysłalam maila,pomecze Cie strasznie,dzieki za cierpliwosc.

Gość majaa22
Hej dziewczyny!!! Mam do Was pytanie czy mozliwa jest wpadka przy braniu tabletek Yasminell??$ miesiace temu urodziłam dzidziusia a od 2 biore tabletki...tylko,że okresu nie dostałam po skończeniu tabletek już zaczynam się niepokoic...a na samą myśl o teście ciążowym aż mi się ręce trzęsą.Nie wiem co robic:(

Gość Wika22
@młoda położna: wybieram się do laboratorium zrobić odpłatnie badanie krwi (lekarz niechętnie daje skierowania na bezpłatne badania), i pomyślałam, że przy okazji zrobiłabym badania kontrolujące stan organizmu podczas przyjmowania pigułek (biorę teraz od roku, wcześniej kilka lat temu). Jaki badania powinnam zrobić, żeby wszystko sprawdzić? Czy są to bardzo drogie badania?

Gość młoda połozna
Wika22 ----- uklad krzepniecia, proby watrobowe.Mozesz tez sprawdzic potas i magnez , ale jak sie dobrze czujesz,serce Cie nie kluje regularnie,nogi nie dretwieja,nerwowa nie jestes to mozesz sobie odpuscic.Chyba nie sa drogie,zalezy od labolatorium,Nigdy nie robilam platnych wiec sie nie orientuje. majaa22 ---- ile miesiecy temu urodzilas? Bo chyba cos Ci sie zle wcisnelo.Pytam bo to jest dosc istotne. Dobranoc:-)

Gość N22
yasminellka--> od której tabletki zaczniesz to obojętne bo eszystkie mają taki sam skład ale te dni są wypisane dla Twojej wygody:)

Gość majaa2212
Urodziłam cztery miesiące temu,dokładnie 14 września...nie wiem , co się dzieje nie zapomniałam przyjąć żadnej pigułki,starałam się brać tabletki o jednakowej porze może z dwa razy zdarzyło mi się przyjąć tabletke z 2-3 godzinnym spozniem:zwykle biore tabletke o 10 rano pare razy wzielam po 13.To m A JAKIES ZNACZENIE??Denerwuje sie troszkę i chyba muszę pomyśleć o teście ....

Gość Marttt
Bralam ok. pół roku temu yasminelle, tylko 2 opakowania. Teraz Biorę od 10 dni. Zaczelam brac y w 3dniu cyklu wiec przez 7 dni partner nei konczyl stosunku w srodku. Wczoraj 1 raz. Zauwazylam ze przytylam z 3kg...nie wiem czy to od tabletek ale juz sobie wmawiam, ze moge byc w ciąży ;| raz spoznilam sie z jedna tabletka ale zmiescilam sie w 12h wiec w ulotce pisze, ze ochrona jest zachowana i przyjmowalam normalnie kolejne. Mam takie wachania nastrojow, ze mi samej ciezko ze soba wytrzymac...;/ Nie wiem czy ktos tez tak ma, ale wszystkie objawy (przytycie,nerwowosc) "dopasowuję" do ciąży ;/;/ tragedia..co myslicie? p.s. NIE CZAJE KOBIET/DZIEWCZYN, KTORE BIORą TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE I UPRAWIAJą SEKS W PREZERWATYWIE,DODATKOWO SIę ZABEZPIECZAJą! JAKI SENS....EEEEEEEEE? ;| ;|

Gość Genie
Marttt ---- jezeli dla Ciebie forma zabezpiecznia ( nawet dodatkowego) jest stosunek przerywany to ja Ci gratuluje....Dzieki takiej formie zabezpiecznia mam slodka siostrzenice.Ale pociesz sie tym,ze kobieta w ciazy nie tyje na 'dzien dobry' 3kg.

Gość tagusia
marttt>>>czasem sie zdarza,ze kobieta przytyje od tabletek,choc od yasminelle nie powinnas,ale sa przeciez inne powody tycia.aha no i jak sie jest w ciazy to nie przybiera sie na wadze w ciagu kilku dni czy tygodnia!!!

Gość tagusia
Genie ma racje, mogłas używać prezerwatyw, chociaż nie masz objawów ciąży,wiec wyluzuj!

Gość tagusia
młoda położna>>>napisałam maila:P

Gość Miaaaaa
Od niedzieli biorę Yasminelle i mam pewiemn problem, odkad zaczelelam je brac boli mnie zołądek,nie jest to jakis straszny bol,ale czuje sie tak troche nieswojo,jakbym sie przejadła,tak mi ciezko jakos...poza tym czesciej chodze do toalety...nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tabletkami,ale to sie zaczelo nastepnego dnia od rozpoczecia brania...miłayscie cos podobnego? innych objawow nieporządanych nie mam...

Gość kajcia
czesc dziewczyny czy to ma jakies znaczenie ze wzielam tabletke pol godziny wczesniej niz o umowionej porze?

Gość kajcia
czesc dziewczyny czy to ma jakies znaczenie ze wzielam tabletke pol godziny wczesniej niz o umowionej porze?

Gość kajcia

Gość kajcia
oj sory cos mi sie zepsulo w klawiaturze

Gość problem maly
czy jesli prezerwatywa "w razie czego" pekla, a biore yasminelle ok 2 lat to mam powod do obaw? :>