Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

:( boje sie zem oge byc w ciazy..okres mi ise spoznia 2 dni..ale od jakies 5 dni intensywnie bola mnie piersi i sutki tez.. w dodatku te zyly..i to ze od godz pozno popoludniowych jest mi troszke niedobrze..ale nie bierze mnie na wymioty ani nic..tylko tak czuje ze jest mi lekko niedobrz.. ale z 2 strony nie wspolzylam..a przez "paluszka" chyba sie w ciaze nie zachodzi..nawet gdyby w jaksi sposob znalazly sie pelmniki na nim prawda??

Gość młoda położna
ah ---- jezeli na 'paluszku',ktore zawedrowały do pochwy byly pleminiki to jak najbardziej moze dojsc do zaplodnienia. Pozatym troche za wczesnie jest na objawy ciazy....A to co opisujesz odczuwa wiekszosc kobiet przed okresem.Tak zwana burza hormonow.

czyli myslsiz ze nie ma sie czym przejmowac i ze okres przyjdzie??

Gość młoda położna
ah ----- mysle,ze jeszcze jest za wczesnie zeby sie denerwowac.

ah poczekam na okres..mam nadzieje ze tylko mi sie opozni kilka dni..

Gość YasminelleCzarna
ah >> nie martw sie .. tez mi sie spoznial okres nawet 4 dni .. tez bylo mi nie dobrze ale wkoncu sie pokazal :P

Gość carrin
czy szczepionka obniża skuteczność Y?

Gość mantyla
UBUNTUX - plamienia powoduja, ze mam troche stracha przed uzywaniem ;-) (chodzi mi o "estetyke" i "higienę" w jednym). Plamię coraz mniej, od dwóch dni są to śladowe ilości, więc podczas tego wyjazdu, chyba zaszaleję ...tym bardziej że antykoncepcja będzie zachowana. Mam tylko nadzieję że okres dostanę po 3 dniach odstawienia pigułek, nie wcześniej, bo inaczej będzie lipa ....

dziewczyny macie widoczne zyly na pieraich ??i na klatce piersiowej ?

Gość mantyla
ah - każda z Nas jest inaczej zbudowana, ma inną cerę itd. Nie możesz porównywać Nas do Siebie. Jeśli coś Cię bardzo martwi w wygladzie piersi idź do lekarza. Zbada Cię, obejrzy i powie co Ci jest. Od wizyty jeszcze nikt nie umarł ;-) a TY będziesz o wiele spokojniejsza!

Gość ul_cia
A ja mam pytanie odnośnie zniamy yasmin na yasminell, otóż do tej pory brałam przez 2 miesiące yasmin i źle się po nich czułam, po skończeniu opakowania -zrobiłam 7 dni przerwy jak to zwykle się robi i zaczęłam brać yasminell - a one mają mniejszą dawkę hormonów - co zresztą czuję, nie bolą mnie piersi a lipido jest super-co do tej pory się nie zdarzało przy yasmin, czy ta zmiana tabletek z nmiejszej na większą dawkę hormonów nie grozi mi tym że mogę zajść w ciążę ? Czy zachowana jest pełna antykoncepcja?

Gość mantyla
ul_cia - wg mnie jesteś w pełni zabezpieczona, przecież są to pigułki, przepisane przez lekarza, gdyby było inaczej poinformowałby Cię o tym.

dziewczyny miesiaczka spzonia mi sie 3 dni nie biore tabletek ani nic..za to czuej ze mam mokro..czy to oznaki zblizajacej sie miesiaczki rpocz tego bola mnie persi..czy wy przed meisiaczka tez macie morko??

Gość nataliaaaaaaaaaaaaaa
witam wszytskie orumowiczki,proszę o cierpliwość i radę,gdyż nie mam się kogo poradzić...Moja pani ginekolog przyjmuje tylko we wtroki i w srody a nie moge się do niej dodzwonic... biore yasminelle (jestem w polowie 3 opakowania) sa to moje pierwsze tabletki anty(mam 20 lat) od poniedzialku jestem na antybiotykach augmentin. Pani doktor,ktora mi je zapisywala powiedziala,iz nie maja one wplywu na obnizenie tabletek anty ,wiec oczywiscie jej uwierzylam. Wczoraj kochalam sie z moim chlopakiem do samego konca,jednak cos mi nie dawalo spokoju.dzisiaj rano szybko wpisalam nazwe antybiotyku w google i oczywiscie przeczytalam,ze obniza on skutecznosc...czy w takim przypadku mam wzaisc jak najszybciej tabletki postinor duo popularnie zwane 72 h po,badz wpadka. i jak mam brac pozniej yasminellle? bardzo prosze o odp

Gość tagusia
nataliaaaaaaaaaaaaaaaa- chetnie bym Ci pomogla,ale naprawde nie wiem...wg mnie powinnas koniecznie zadzwonic do swojej ginekolog i zapytac..a jezeli nie do niej to do innego ginekologa!

nie mogę sie do niej dodzwnoic...do nikogo innego nie chodze...

Gość Mimi1989
Powinnaś skonsultować się jak najszybciej z innym lekarzem ginekologiem. W razie potrzeby tylko o n może przepisać Ci Postinor, może też zalecić Ci odstawienie pigułek po zażyciu Postinoru bo to by była "bomba hormonalna". Lekarz był wobec Ciebie nie wporządku nie informując Cię, że jednak antybiotyk ma wpływ na doustną antykoncepcję. Pozdrawiam.

Gość Mimi1989
nataliaaaaaaaa------> Ale skoro jesteś przy połowie opakowania, a lek bierzesz od poniedziałku to nie powinno się nic stać. Jednak polecam przejść się po poradę!

Gość lenka797
nataliaaaaaaaaaa---------> musisz niestety szybko pędzić po postinor duo bo skoro bieresz antybiotyk od poniedziałku to niezle Ci juz on osłabił działanie tabletek...nie chce Cie straszyc ale jestes w nieciekawej sytuacji ... jak najszybciej pędz po tabletke 72h bo przy KAZDYM antyboityku, dzialanie tabletek jest oslabione albo nawet przy bardzosilnych antybiotykach jest zneutralizowane mozna by rzec.... szkoda ze nie czytałas uwaznie ulotki! musisz pędzic do ginekologa zeby Ci przepisal postinor duo i spytaj si co dalej z Twoja antykoncepcja....ale pewnie bedziesz musial przestac brac...postinor duo nie gwarantuje ze na pewno nie zajdziesz w ciaze i jest wiele sytuacji w których nie pomaga niestety.... im dluzej bedziesz zwlekala tym gorzej dla Ciebie ... jezeli nie jestes w stanie znalezc innego giekologa to idz do twojego lekarza rodzinnego i powiedz w jakiej jestes sytuacji i niech CI wypisze recepte... moze sie nie zgodzic ale w twoim wypadku to jedyna szansa jesli nie znajdziesz ginekologa najlepeij jabys jeszcze dzis wziela ten postinor duo.. im szybciej tym dla Ciebie lepiej chociaz ja wcale nie polcelam tego bo tak napradwe to jego skutecznosc pozostawia wiele do zyczenia ...

Gość KaMuLcZyK
nataliaaaa- nie dawno mialam taki sam problem, bralam antybiotyki od tygodnia i normalnie sie kochalam.. bylam u faramceutki i ona powiedziala mi ze antybiotyk nie moze az tak bardzo obnizyc dzialania tabletek antykoncepcyjnych, ze mam sie nie bac!i miala racje na drygi dzien dostalam okres, wiec sadze ze przedwczesny stres nie jest potrzebny! uwierz sama to przezylam:)..ale napisz co zrobilas:)? pozdrawiam:)

Gość KaMuLcZyK
ah- a te zylki na twoich piersiach to moga byc poprostu rozstepy.. moja kolezanka miala tez takie. Bylo to spowodowane zminiejszaniem sie wielkosci piersi, raz duze, raz male i wtedy pojawiaja sie rozstepy.. sa specjalne preparaty do usuwania ich:)

Gość YasminelleCzarna
Forumowiczki .. mam male pytanie bo Yasminelle biore od 3 dni .. ;) wczesniej sie nie zabezpieczalam doustnie .. i sluchajcie .. mam pewien dylemat .. bo chcemy z chlopakiem kochac sie do samego konca bez zadnych innych zabezpieczen .. to czy tak mozna ?? nie stanie mi sie nic ?? nie zazjde w ciaze przez takie cos ? chociaz nie mowie ze ma to sie stac dzis w nocy ale wogole ? bo jedne mowia ze moge i nie musze sie o nic bac a drugie .. ze jest mozliwosc zajscia w ciaze .. :/ nie wiem co o tym myslec .. ehh ..

Gość javannka
ja jestem zapobiegawcza i nie kocham się nigdy do końca. Samo to, że na tym forum co jakiś czas jest pisane o wpadce świadczy o tym, że możesz zajsć w ciażę. I należy się z tym liczyć. Dlatego ja polegam na gumkach i przy tym sie będę trzymać. Ale ja mam 19 lat i nie mogę mieć teraz dziecka absolutnie, więc... każdy ma jakieś swoje racje.

dodzwonilam sie:) ten antybiotyk moze i obniza skutecznosc tabketek ale nie uposledza ich:) nie mam panikowac... i to jest racja:) pozdrawiam i dziekuje za odp:*

Gość KaMuLcZyK
yasminelleCzarna- ja powiem tak, zawsze sie kochamy do konca i bez zadnych zabezpieczen! biore juz rok tabletki i nie wpadlam:)..a poza tym chyba bym zbankrutowala gdybym miala uzywac tabletek i do tego prezerwatyw:p.wiec ja polecam "do konca" bez stresu, a przyjemnosc jeszcze wieksza do oby dwoch stron:)

Gość mantyla
yasminelleCzarna - po to bierzesz pigułki, aby się kochać do końca. Nie rozumiem po co Ci aż 2 metody antykoncepcji. Sama przyjemność w tym, że możesz bez obaw do końca się kochać, po to są pigułki!

Gość lenjka.....
hej dziewczyny ja tez mam 20 lat i uzywam tabletek i niczego nie wiecej!!! pytam po co przeciez po to sa wlasnie te tabletki zeby szalec do woli ja z moim chlopakiem robimy to do konca i nic sie nie stalo!! w pon biore 3 opakowanie

Gość YasminelleCzarna
tylko ze ja dopiero 3 dzien biore tabletki .. to jestem juz zabezpieczona .. ?

Gość każdy Ci powie co innego
Na ulotce pisze że jestes zabezpieczona od 1go dnia ALE ja dziś byłam u mojej ginekolog i dostałam recepte na yasminelle - przy czym pani doktor bardzo dobitnie mi powiedziała że podczas brania pierwszego opakowania NIE BEDE całkowicie zabezpieczona ;| Troche mnie z tym skołowała O_o Jednak tak mi powiedziała...

Gość Karciooo
Uff.. Widzię, że jestem na czasie :D Ta pora roku sprzyja przeziębieniom i grypom, a co za tym idzie - braniu różnych antybiotyków. Też bralam 3 tygodnie temu przez 7 dni antybiotyk i kochalam sie z chlopakiem.. Teraz mam straszną panike, ze cos jednak poszlo nie tak.. Tym bardziej ze ostatnio nie czulam sie najlepiej.. bole brzucha, nudności, zawroty glowy.. To absurdalne ale w takich momentach wszystko wydaje sie mozliwe.. :) Teraz juz jestem spokojniejsza :) Jutro koncze 3 opakowanie Yasminelle, a potem to juz tylko czekam na okres.. Jak nie dostane to chyba zwariuje, ale bądźmy dobrej mysli :D Musze dostac, bo mi chlopak odejdzie od zmysłów :D Pozdrawiam Was Yasminellki =)