Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość odpiszcie prosze wymiotowałam
bład w poście powyżej!!!!! wymiotowałam 10 godz po jestem chora mam broblemy z ałądkiem i mam takie pytanie jesli wymiotowałam 10 godz po wzieciu tabl czy moge dalej spokojnie współżyć czy skuteczność została pomniejszona> wiem ze w ulutce pisze do 5 godz wziazc druga tabl wiec nie brałam bo u mnie to było 10 godz ale teraz sie boje czy oby napewno tabl została cała wchłonieta?? bardzo prosze o odp kogos kompetentnego. z góry dziekuje

Gość odpiszcie prosze wymiotowałam
bład w poście powyżej!!!!! wymiotowałam 10 godz po jestem chora mam broblemy z ałądkiem i mam takie pytanie jesli wymiotowałam 10 godz po wzieciu tabl czy moge dalej spokojnie współżyć czy skuteczność została pomniejszona> wiem ze w ulutce pisze do 5 godz wziazc druga tabl wiec nie brałam bo u mnie to było 10 godz ale teraz sie boje czy oby napewno tabl została cała wchłonieta?? bardzo prosze o odp kogos kompetentnego. z góry dziekuje

lajtowa20 --- bo od tabletek nie \'rosna\' piersi.To jest obrzek gruczolow piersiowych.Dlatego wydaja sie wieksze.Nie bez powodu estrogeny zwiekszaja ryzyko zachorowania na raka piersi.Kobiety ciesza sie takim skutkiem ubocznym ,a to jest najwieksza glupota.Skoro piersi wrocily do poprzedniego stanu powinnas sie tylko cieszyc.Chcesz popraewic wyglad biustu? Zacznij o niego dbac.Odpowiednia bielzina, cwiczenia...A jak chcesz go sobie powiekszyc to plastyka sie klania. odpiszcie prosze wymiotowałam --- podstawowa wiedza z biologii - w zoladku nic nie przebywa dluzej niz 2-3 h.3h to juz jest maksimum.Cos ciezko strawnego.

Gość lajtowa20
nie chce miec ich większych. też nie wróciły do poprzedniego stanu tylko jeszcze bardziej zmalały i to mnie martwi

Gość lajtowa20
co to wyglądu nie mam zadnego ale bo sa zadbane tylko one po peostu znikają robią sie coraz mniejsze

lajtowa20 --- byly wczesniej obrzekniete, teraz obrzek zszedl wiec i wyglad piersi sie zmienil.Skora stala sie mniej elastyczna,wiec mozesz miec wrazenie,ze sa 'sflaczale'.Moglas tez schudnac, a jak wiadomo straty kg najbardziej widac wlasnie po piersiach. Balsamy, gimanstyka, dobra bielizna i wszystko wroci do normy.

Gość lajtowa20
Do Młodej Położnej kilka słów wiem masz ogromną wiedze i cieszę sie że jest ktoś tu taki ale nie podoba mi sie sposóbw jaki tą wiedzą sie dzielisz...W Twoich wypowiedziach jest tyle ironii że szok tak jakby każdy miał wiedzieć wszystko na każdy temat. Ty jesteś dobra w tej dziedzinie ja np w dziedzinie budownictwa ktoś w jeszcze innej...a Ty czasem piszesz jakbyś pozjadała wszystkie rozumy. Wiem że pojawiają sie tu nieraz głupie pytania ale nieraz jest lepiej zignorować, spokojniej odp niż krytykować...tak tylko piszę i tak wiem że zostanę nieźle zjechana....

Gość lajtowa20
sflaczałe to zbyt przesadzono powiedziane mniejsze i tyle...sa jędrne, mam dobrą bielizne używam balsamów ujędrniających z ćwiczeniami jest różnie z mniejszą wagą też masz troche racji...więc w takim razie dzięki może jakoś sie przełamie...

lajtowa20 -- w ktorym zdaniu widzisz ironie i krytyke ? Bo ja tego nie dostrzegam..A mam wrazenie, ze jestescie bardzo przewrazliwone.Najlpiej byscie chcialy ,zeby ktos was poglaskal po glowce, wzial za raczke i zaczal wspolczuc problemow.

Gość lajtowa20
Np w tym: ze jestescie bardzo przewrazliwone.Najlpiej byscie chcialy ,zeby ktos was poglaskal po glowce, wzial za raczke i zaczal wspolczuc problemow. NIe wiem czegoś to pytam jakbym wiedziała to by mnie tu nie było...Dla Ciebie to takie proste bo siedzisz w tym temacie dla mnie to nie jest takie łatwe...a współczucia od nikogo nie potrzebuje tylko troche wiedzy osoby mającej cos na ten temat do powiedzenie tyle...

lajtowa20 --- ale ja pytalam o wczesniejsza wypowiedz.Gdzie jest w niej ironia ? Bo wychodzi na to,ze naprawde potrzebujecie wspolczucia i jestescie przewrazliwione. Jak bys chciala,zebym Ci odpowedziala \'Ojej, zmalal Ci biust? Nie martw sie wszystko bedzie dobrze, tak sie zdarza, trudno\'? Tak lepiej?Jakiej formy odpowiedzi potrzebujesz? Bo rozumiem,ze konkretna,\'dobitna\' i wyjasniajaca problem jest dla Ciebie ironia.

lajtowa20 -- i jeszcze a propo wiedzy. Jakbys zainteresowala sie ( zreszat nie tylko Ty) tematem antykoncepcji hormonalej, poczytala sobie o niej w necie,bo jest mnostwo stron dotyczcacej tej tematyki.To bys wiedziala, dlaczego zmienia sie wyglad piersi,dlaczego przybiera sie na wadze, jak wyglada cykl, czym sie rozni krwawienie od okresu, dlaczego nie powinno sie opalac, jak dobiera sie tabletki, jak wazny jest profil hormonalny itp.Nie trzeba studiowac medycyny,zeby wiedziec podstawowe rzeczy.

Czy , któraś z was dostała podczas brania tabletek niedoczynność tarczycy, lub miała leczoną i po tabletkach jej się zwiększyła?

Gość LAJTOWA20
napisałam czego potrzebuje! nie umiesz czytać? Współczucia nie potrzebuje a już napewno od Ciebie!własnie szukałam w googlach czegos na temat wpływu antykoncepcji na biust to wyskakiwało o raku piersi itp więc udałam sie tutaj! Dla mnie ironia nie jest to co Ty piszesz tylko w jakki sposób to robisz!

Gość LAJTOWA20
kOLEJNY PRZYKŁAD IRONII...Dla paru 'numerkow' w wakacje chcesz sobie mieszac w gospodrace hormonalnej? cHCE DZIEWUCHA PARE NUMERKÓW TO NIECH MA ODP NA PYTANIE NP NA TWOIM MIEJSCU BYM SOBIE NIE MIESZAŁA W ORGANIZMIE A GŁUPI KOMENTARZ BYM ZOSTAWIŁA DLA SIEBIE I TYLE...

Gość lajtowa20
A Ty dalej nie widzisz co pisze do Ciebie

lajtowa20 --- zarzucasz mi,ze odpowiedzialam Ci z ironia.Wiec prosze napisz mi, w ktorej czesci mojej pierwszej odpowiedzi do Ciebie jest ironia. Ps. 'pare numerkow' to byl sarkazm ...

Gość lajtowa20
ale ja nie powiedziałam że w wypowiedzi skierowanej do mnie ttylko ogólnie czytajac Twoje wypowiedzi:PP

Gość tak tak taaaak
hehe apropos niedoczynnosci mam wlasnie i wiem ze to przez to gówno ktore brałam. napisz cos wiecej

Gość lajtowa20
no nie powiem żeby należała do najmilszych ale ujdzie w tłumie nie wyładowywuje w taki sposób złości czy coś podobnego...Akurat miałam dziś sympatyczny dzień w pracy

Gość tak tak taaaak
do kamiwaza to było o ile jeszcze to czyta

Gość lajtowa20
raczej nie

Gość tak tak taaaak
ej picze przestancie sie klocic ja sie chce dowiedziec czegos na temat kretynizmu(tzn branie hormonow) vs niedoczynnosc tarczycy :)

Gość aniulciaaa
witam;) mam mały albo duzy problem...biore yasminelle od prawie roku i wszystko bylo ok, ale od pewnego czasu czuje się co najmniej dziwnie tzn. rozdrażnienie, płacz z byle powodu no iii zupełny brak ochoty na sex, a mojego skarba kocham z dnia na dzien bardziej;) jak myslicie powinnam zmienic te tabsy na inne? ;/

tak tak taaaak --- zdania lekarzy sa podzielone.Jedni nie zalecaja swoim pacjentkom stosowania hormonow, a inni wiekszego problemu z tego nie robia.Obecnie wiedza medyczna nie wskazuje,ze sa jakies konkretne przeciwskazania do stosowania antykoncepcji hormonalnej u osob z niedoczynnoscia tarczycy.Na pewno takie osoby powinny byc pod kobntrola ginekologa -endokrynologa.Estradiol moze zwiekszyc zapotrzebowanie na tyroksyne, wiec wystraczy \'pokombinowac\' z dawka leku.Ale to tez duzo zalezy od indywidualnego przypadku.

Gość OluSsssss
aniulciaaa ja tez tak miałam po roku brania tabletek no i gin mi doradził abym przerwała branie na jakis czas no to przerwałam. pozniej pojawił mi się probelm z torbielem jajnika i znowu zaczełam brać Yasminelle - podkresle ze byłam, u innego gin i mowiłam juz ze je wczesniej bralam a on na to ze to nie ma róznicy i ze jak bedzie mi się działo jak iedyś po nich to mam przyjsc na zamine tabletek no ale jak narazie odpukac juz je troche biore bo od pazdziernika i narazie jest wszytsko okej. a teraz mam pytanie do dziewczyn troche z innej beczki, szwagierka mi powiedziała ze przy braniu tabletek plus zmiana klimatu równa się zachwiana skutecznośc tabsów czy to prawda ze lpeiej np. nad morzem czy w górach dodatkowo się zabezpieczać zeby nie wpasc ?? bo mi się to jakoś dziwne wydaje...zeby klimat i to jeszzcze małoróznicowy (jestem ze srodkowej polski) wpłynał na mnie nad bałtkiem;/

Gość tak tak taak
tak czy siak juz tego nie wezme. jestem przekonana. nareszcie. do jet pory sie wahalam ale juz nigdy wiecej. mam 26 lat i wreszcie chce postarac si e o dziecko. najwysszy czas, oby tylko nie stworzylo to wczesniejszwe branie problemow. dzieki