Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Montiss
Od ponad roku brałam tabletki 'rigevidon' ponieważ przybyło mi od nich niechcianych kilogramów - jednym słowem przytyłam! Miesiąc temu zmieniłam je na 'yasminelle' . Są bardziej nowoczesne i nie zatrzymują wody w organizmie. Czy uda mi się przy nich wrócić do wagi i sylwetki zanim zaczęłam brać tabletki anty? Któraś miała bądź ma podobny problem??

Gość Montiss
Od ponad roku brałam tabletki 'rigevidon' ponieważ przybyło mi od nich niechcianych kilogramów - jednym słowem przytyłam! Miesiąc temu zmieniłam je na 'yasminelle' . Są bardziej nowoczesne i nie zatrzymują wody w organizmie. Czy uda mi się przy nich wrócić do wagi i sylwetki zanim zaczęłam brać tabletki anty? Któraś miała bądź ma podobny problem??

Gość weterankaP
Niekoniecznie poniewaz nieraz przyczyna przybycia na wadze może być poprawa KOBIECEJ sylwetki ale na pewno nie będzie to nadwaga typowa ja przytyłam ok. 10 kg ale nie w pojęciu nadwagi tylko uwydatnienia kształtów ale jezeli tamte tab. anty sprawily ze woda zatrzymywala sie w twoim organizmie to na pewno schudniesz:P Pozdrawiam Biore yasminelle od ponad 1.5 roku i i po przytyciu waga utrzymuje mi sie w normie:)

Gość pierwsza tabletka
Wzielam pierwsza tabletke, po tysiacach rozterek...Boje sie co bedzie dalej...Boje sie zakrzepicy, zylakow i bolow glowy...Minely dwie godziny od zazycia i na razie jest ok...ale wiem ze jeszcze tabletke sie nawet nie wchlonela...zobaczymy co bedzie dalej...co zalecacie...jak mam obserwowac swoj orgaznizm...

nie nakręcaj się tak! prędzej wrzodów dostaniesz przez te nerwy. teraz tylko szukasz oznak, że coś jest nie tak i pewnie je znajdziesz bo dużo można sobie wmówić. tabletki antykoncepcyjne to nie trucizna. jeśli masz przez cały czas tak się zadręczać to lepiej daj sobie spokój.

Gość 1500 watpliwosci
Masz racje...stres na nic sie nie przyda, a oznaki sama mogie sobie wmowic...Swite slowa. Postaram sie zastosowac do rady:) Wczoraj wzielam pierwsza tabletke...Nic mi nie jest do tej pory...czuje sie normalnie, czy to znaczy ze moj organizm bardzo dobrze toleruje hormony? Martos---> jak tam u ciebie? Zaczelac bra juz je? Mialas tez chyba wczoraj zaqczac?

Gość Indys
Do Młodej Polożnej--------------------- Jakis czas temu pisalam z zapytaniem zmniejszenia skutecznosci yasmienelle podczas barnia antybiotyku DALACIN C.Ginekolog powiedzia mi,ze podczas brania antybiotyku mam sie dodatkowo zabezpieczac i dzien po zakonczeniu tak tez zrobilam, antybiotyk skonczylam brac w niedziele wieczorem, bralam go przez 4 dni.Moje pytanie jest nastepujace- czy dzis (wtorek) moge juz sie dpokojnie kochac?Bo niektorzy mowia,ze po antybiotyku nalezy sie zabezpieczac 7 dni po zakonczeniu, a moja ginekolog powiedziala co innego. Prosze o opdowiedz. Z gory dzieki:)

Gość Martulka_1989
1500 WĄTPLIWOŚCI: _ tak, ja też wczoraj zaczęłam brać ;) także nie jesteś sama ;) też się troche obawiam, ale mam nadzieje, ze nie była to zła decyzja... najbardziej się boję "tego pierwszego razu do końca... " no ale jestem dobrej mysli, Ty też sie nie zamartwiaj, będzie ok. :)

Gość wrednaanulka
czy jednorazowe wypicie Aspiryny ma wplyw na dzialanie tabletek?? prosze o odpowiedz i z gory dziekuje :)

Gość parafka
Aspiryna?Boze co Wy zapytana zadajecie!!!!!!!!Rece opadaja!

Gość 1500 watpliwosci
parafka -->nie wypowiadaj sie jesli masz pisac glupoty... wrednanulka-->owszem moze ale tylko wtedy kiedy jednorazowo wypijesz duza dawke. Aspiryna zawiera witamine c a ta powyzej okreslonej dawki moze obnizyc dzialanie tabletek anty

Gość 1500 watpliwosci
parafka -->nie wypowiadaj sie jesli masz pisac glupoty... wrednanulka-->owszem moze ale tylko wtedy kiedy jednorazowo wypijesz duza dawke. Aspiryna zawiera witamine c a ta powyzej okreslonej dawki moze obnizyc dzialanie tabletek anty

Indys -- 7 dni po antybiotyku. 1500 watpliwosci --- teraz to parafka moze odbic pilke bo po 1.aspiryna nie wplywa na dzialanie tabletek,po.2 nie kazda apsiryna zawiera wit.c,po 3.wit.C nie obniza dzialania tabletek anty, tylko podnosi poziom estrogenow po zarzyciu jednorazwej dawki pow.1000mg.

Gość nowaabbb
ja pierwsza tablektę wziełam w czwartek lecz złapalo mnie przeziębienie i niestety trudno mi powiedziec jak sie czuje ale humor mam lepszy ja też miałam wiele watpliwosci ale stwierdziłam ze trzeba spróbowac jak i jezeli nie bede miala zadnych innych problemów ze zdrowiem nie odstawie ich mam jedno do was pytanie otoż mozna powiedziec ze wczoraj skończył mi się okres ale plamie al ewydaje mi sie ze to jest dziwne plamienie bo to nie wyglada na krew tylko tak jakos jest ciemniejsze i nie wiem czy martwic się czy isc do lekarza :( a tak dla bardziej doświadczonych koleżanek miejcie dla nas nowych wiecej cierpliwosci bo skąd my mamy cos wiedziec jak przytrafia się nam to pierwszy raz

Gość nowaabbb
ja pierwsza tablektę wziełam w czwartek lecz złapalo mnie przeziębienie i niestety trudno mi powiedziec jak sie czuje ale humor mam lepszy ja też miałam wiele watpliwosci ale stwierdziłam ze trzeba spróbowac jak i jezeli nie bede miala zadnych innych problemów ze zdrowiem nie odstawie ich mam jedno do was pytanie otoż mozna powiedziec ze wczoraj skończył mi się okres ale plamie al ewydaje mi sie ze to jest dziwne plamienie bo to nie wyglada na krew tylko tak jakos jest ciemniejsze i nie wiem czy martwic się czy isc do lekarza :( a tak dla bardziej doświadczonych koleżanek miejcie dla nas nowych wiecej cierpliwosci bo skąd my mamy cos wiedziec jak przytrafia się nam to pierwszy raz

Gość nowaabbb

Gość 1500 watpliwosci
nowaabbb-->tego typu plamienie jest calkowicie normalne i moze wystepowac podczas zazywania kilku pierwszych blistrow (zwyklesa to 3)

Gość nowaabbb
ja pierwsza tablektę wziełam w czwartek lecz złapalo mnie przeziębienie i niestety trudno mi powiedziec jak sie czuje ale humor mam lepszy ja też miałam wiele watpliwosci ale stwierdziłam ze trzeba spróbowac jak i jezeli nie bede miala zadnych innych problemów ze zdrowiem nie odstawie ich mam jedno do was pytanie otoż mozna powiedziec ze wczoraj skończył mi się okres ale plamie al ewydaje mi sie ze to jest dziwne plamienie bo to nie wyglada na krew tylko tak jakos jest ciemniejsze i nie wiem czy nie martwic się czy isc do lekarza :( a tak dla bardziej doświadczonych koleżanek miejcie dla nas nowych wiecej cierpliwosci bo skąd my mamy cos wiedziec jak przytrafia się nam to pierwszy raz

Gość Martulka_1989
nowaabbb: - ja wyczytałam, ze to plamienie jest normalne, ze mże wystepować nawet do 3 blistra... ale jesli trwa dłużej, to moze oznaczac, ze jest to za mała dawka hormonów dla Ciebie... No ale teraz to ja też mam wątpliwości, bo jesli to plamienie jest wynikiem za niskiej dawki hormonów, to czy podczas brania tabletek jest sie zabezpieczonym jak nalezy? to pytanie kieruję do młodej położnej...

Gość Martulka_1989
nowaabbb: - ja wyczytałam, ze to plamienie jest normalne, ze mże wystepować nawet do 3 blistra... ale jesli trwa dłużej, to moze oznaczac, ze jest to za mała dawka hormonów dla Ciebie... No ale teraz to ja też mam wątpliwości, bo jesli to plamienie jest wynikiem za niskiej dawki hormonów, to czy podczas brania tabletek jest sie zabezpieczonym jak nalezy? to pytanie kieruję do młodej położnej..

Gość Indys
Mloda Polozno------------------------ Mam juz dosyc lekarzy i specjalistow!Tak jak pisalam wczesniej moja ginekolog powiedziala mi ,ze mam sie dodatkowo zabezpieczac jak bede brala DALACIN C, i dobe po skonczeniu, w ulotce Dalacinu tez jets napisane,ze stosowac dodatkowe zabezpieczenie w trakcie brania antybiotyku.Wczoraj kochalam sie z moim facetem do konca, bylam przekonana ,ze teraz juz spokojnie nic mi nie grozi. Mloda Polozno wczesniej pisalas ,ze byl 1 przypadek ciazy po stosowaniu klindamycyny.Myslisz,ze kto ma racje?Ulotka?Lekarze?Czy faktycznie trzeba tych dodatkowych 7 dni?

Gość 1500 watpliwosci
Martulka_1989-->zabezpiecza prawidlowo, ale jest za malo hormonow w tabletce aby u danej kobiety utrzymac prawidlowy dla pigulek cykl...Czy tak mloda polozno?

Gość kikia
hej, powiedzcie mi dziewczęta jak to jest jak koncze blister np w piatek to nastepny kiedy mam zaczać, w sobote za tydz?

Gość Martulka_1989
1500 watpliwości: dziekuje za odpowiedź, no ale teraz intryguje mnie co oznacza "utrzymanie prawidłowego cylku dla tabletek" ? czym grozi owe nieutrzymanie cyklu? chodzi o zachwianie krwawienia z odstawienia? (ludu, jak tak człowiek sobie czasem uświadomi, jaki jest ciemny, to aż wstyd przyznać...) _a tak w ogóle, to jak się czujesz 1500 wątpliwości? dziś 3 dzien, prawda? :)

Gość Martulka_1989
kikia: z tego co wiem, to blister zaczynasz zawsze tego dnia tyg , w którym dostałas miesiączke tzn, w którym zaczełaś brać pierwszą tabletke.

Gość Polka0
Witam, mam problem, chciałabym odstawić tabletki yasminelle, a jestem w połowie opakowania. Bardzo zle sie czuje, dwa razy nie wziełam tabletek o odpowiedniej porze, zamiast wziac wczoraj wziełam dziś o 10. Nie wiem co mam robic, to moje pierwsze opakowanie. Miesiaczka powinna mi sie juz skonczyc jakies 4 dni temu, a ja ciagle mam dziwne plamienie i krwawienie z pochwy, czy może cos mi byc? Nie moge dodzwonic sie do mojego ginekologa. Wiem, ze powinnam odstawic je dopiero po skonczeniu całego opakowania, ale bardzo mnie mecza. Za kilka dni mam poprawke, nie moge sie na niczym skupić, boli mnie głowa, bola mnie kosci, dretwieja nogi. Prosze o w miare szybka pomoc.

Gość Olka0
Witam, mam problem, chciałabym odstawić tabletki yasminelle, a jestem w połowie opakowania. Bardzo zle sie czuje, dwa razy nie wziełam tabletek o odpowiedniej porze, zamiast wziac wczoraj wziełam dziś o 10. Nie wiem co mam robic, to moje pierwsze opakowanie. Miesiaczka powinna mi sie juz skonczyc jakies 4 dni temu, a ja ciagle mam dziwne plamienie i krwawienie z pochwy, czy może cos mi byc? Nie moge dodzwonic sie do mojego ginekologa. Wiem, ze powinnam odstawic je dopiero po skonczeniu całego opakowania, ale bardzo mnie mecza. Za kilka dni mam poprawke, nie moge sie na niczym skupić, boli mnie głowa, bola mnie kosci, dretwieja nogi. Prosze o w miare szybka pomoc.

Gość Martulka_1989
Polka0: mogę Ci powiedziec tylko tyle, ze krwawienie jest normalne, tym sie nie przejmuj, a jesli chodzi o to zle samopoczucie, to nie wiem, co Ci poradzić, bo w zasadzie jest to też normalne na poczatku brania tabletek, organizm musi sie przyzwyczaić, no ale jeśli masz poporawkę i nie dajesz rady z nauka, to nie wiem... może przerwij, ale najpierw zapytaj jakiegokolwiek lekarza nawet w przychodni...

Gość 1500 watpliwosci
Martulka_1989-->tak dzisiaj juz trzeci dzien. Tabletki biore o 19 bo gdzie przeczytalam ze dobrze brac na poczatek na noc zeby "zmniejszyc dotkliwosc skutkow ubocznych"...cokolwiek to znaczy:) Moze po prostu chodzi o to zeby przespac poczatek dzialania tabletki... Na razie to tylko bardzo chcialo mi sie pic przez dwa dni...dzisiaj juz ie, ale za to od dwoch dni tak ciut ciut boli mnie glowa...jest to takie cmienie... Czy skutki uboczne moga sie juz pojawiac bo 2 tabletkach? A jesli chodzi o to utrzymanie cyklu...to nie wiem dokladnie jak do tego podejsc z punktu medycznego, bo sie nie znam. Wiem jednak, ze jesli powyzej 3 blistra nadal wystepuje krwawienie przed tygodniem przerwy, to powinno sie przepisac takie z wieksza iloscia hormonow, aby cykl utrzymaly... O konsekwencje nieutrzymania cyklu trzeba pytac juz lekarzy a na forum to mloda polozna... A ja mam pytanie... Lekarz mi mowil, ze przy mocnym bolu glowy trzeba przerwac branie tabletek...ale czytalam na forum ze duzo dziewczyn takowe mialo, a mimo to nie przerwaly i po 1 blistrze bylo juz ok...Czy jesli moje bole glowy sie nasila to powinnam przerwac, czy czekac? A ty Martulka_1989 jak tam ze skutkami ubocznymi u ciebie? Masz cos?

Gość 1500 watpliwosci
kikia-->liczymy... piatek bierzesz OSTATNIA tabletek z blistra i od jutra masz tydzien przerwy czyli: sob -BEZ TABLETKI ndz-BEZ TABLETKI pon-BEZ TABLETKI wt-BEZ TABLETKI sr-BEZ TABLETKI czw-BEZ TABLETKI pia-BEZ TABLETKI i w SOBOTE bierzesz nowa tabletke z nowego blistra:) Powodzenia i jak najmiej skutkow ubocznych:P