Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

jezeli chodzi o wahania nastrojow to tez mam jeden ze skutkow ubocnych tych tabletek niestety, bolglowy tez mialam teraz ogolnie jest ok

Gość paulaa paulaa277wp.pl
mam do odsprzedania jedno opakowanie yasminelle. cena 25 zł z przesyłka. jeśli ktoś jest zainteresowany prosze o kontakt na emaila. Pozdrawiam :)

Gość paulaa277wp.pl
mam do odsprzedania jedno opakowanie yasminelle. cena 25 zł z przesyłka. jeśli ktoś jest zainteresowany prosze o kontakt na emaila.

Gość kaktula
czesc dziewczyny otoz 4 miesiace zarzywalam tabletek jedbnak w tym miesiacu odstawilam je w trzecim dniu mojego okresu kochalam sie z chlopakiem z prezerwatywa, jednak zauwazylam ze jak skonczylismy seks i kiedy on wyjal swojego penisa wyjal go bez prezerwatywy poniewaz prezerwatywa zostala w mnie (nie cala) tylko czubeczeka reszta na zwenatrz czy moiglo dojsc do zaplodnienia bo z mojego punkty widzenia prosze o odpowiedz !!!! pozdrawiam

Gość antik
Do paulaa277wp.pl mam pytanie poniewaz nie moge wysłac do Ciebie maila poniewaz adres jest niepoprawny ja chetnie odkupie tabletki prosze o kontakt anti_1987@o2.pl prosze pozdrawiam:)

Gość Indys
kaktula-------jedno mnie zastanawia, bo piszesz: " w tym miesiacu odstawilam je w trzecim dniu mojego okresu"- jak moglas je odstawic w 3 dniu "okresu" skoro krwawienie wystepuje podczas 7-dniowej przerwy bez tabletek?Podczas przerwy 7-dniowej tabletek sie nie bierze...

Gość kaktula
indys mialam na mysli ze je odstawilam czyli nie bralam tabletek i w tym miesiacu kiedy dostalam okres(juz bez brania tabletek ) to sie zdarzylo ale myslisz ze moglo do czegos dojsc ????? pozdrawiam :PPP

Gość Alexis25
Mam pytanie, bo przyznam sie, że od 4 dni żyję w panice, że jestem w ciąży. Poprzednie opakowanie tabletek zaczęłam 14 października, a od 26 do 30 października brałam antybiotyk augmentin (zawierający amoxicillinum i obniżający skuteczność tabletek anty). Po skończeniu poprzedniego blistra nie zrobiłam 7 dniowej przerwy i zaczęłam przyjmowanie tabletek z kolejnego blisterka (było to 4 listopada), bo umówilam sie z moim chłopakiem, który mieszka bardzo daleko i pasował mu termin przyjazdu do mnie właśnie 7 listopada. Wtedy kochaliśmy się do końca we mnie bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń oprócz tabletek. Dzisiaj pojawiło się parę kropelek krwi w śluzie. A od czwartku mam paranoję, że jestem w ciąży. Czy to możliwe? Czy kiedy się kochaliśmy byłam zabezpieczona mimo tego, że tydzień wcześniej skończyłam brać antybiotyk?

Witam. Mam pytanie, byłam u ginekolaga i przepisał mi Yasminelle- biore je juz drugi dzień i w związku z tym chciałabym sie dowidzieć czy kochaja sie z partnerem czy on może zostać we mnie do końca(nie stosujac zednego innego zabezpieczenia)? Pozdrawiam wszystkich ciepło :)

Witam. Mam pytanie, byłam u ginekolaga i przepisał mi Yasminelle- biore je juz drugi dzień i w związku z tym chciałabym sie dowidzieć czy kochaja sie z partnerem czy on może zostać we mnie do końca(nie stosujac zednego innego zabezpieczenia)? Pozdrawiam wszystkich ciepło :)

Gość Hasu
w ulotce jest napisane ze jesli przyjelas pierwsza tabletke 1 dnia okresu to jestes od razu zabezpieczona wiec mozesz kochac sie do konca.

Gość Dzejka
Witajcie Mam do odsprzedania 3 opakowania tabletek Yasminelle, tabletki przepisał mi lekarz, wykupiłam je hurtem, a później się okazało, że jednak będę inne tabletki brała, i Yasminelle leży w szufladzie. Jedno 25zł z przesyłką. Jeśli ktoś chce 3 to sprzedam 3 za 70zł. Więcej informacji na maila. Tabletki mają datę ważności do sierpnia 2011 roku. dzeja@interia.pl

Gość Dzejka
Witajcie Mam do odsprzedania 3 opakowania tabletek Yasminelle, tabletki przepisał mi lekarz, wykupiłam je hurtem, a później się okazało, że jednak będę inne tabletki brała, i Yasminelle leży w szufladzie. Jedno 25zł z przesyłką. Jeśli ktoś chce 3 to sprzedam 3 za 70zł. Więcej informacji na maila. Tabletki mają datę ważności do sierpnia 2011 roku. dzeja@interia.pl

Gość aper
Witam, Na początku brałam Cilest, ale czułam się po nim kiepsko psychicznie a do tego przytyłam wiec poszłam do ginekologa aby zmienić tabletki, polecił mi Yasmin, które miały nie wpływać tak na tycie i z racji mniejszed dawki hormonów miały polepszyc ogólne samopoczucie. I w sumie dobrze się po nich czuję (biorę je od roku) nie przytyłam, nie mam bolesnych miesiączek, jest tylko jedno ale... bardzo obniżyło mi się libido. Już wczesniej myślałm o zmianie tabletek, ale własnie bałam się tych negatywnych skutków, bo oprócz tego Yasmin mi odpowiada. Nowa Pani ginekolog po krótkiej rozmowie przepisałam mi własnie Yasminelle. Teraz birę ostatnie opakowanie Yasmin i potem zaczynam właśnie Yasminelle, ciekawe czy pomoże...? Czy któraś z Was miała podobny problem? Jak sobie z nim poradziłyście?

Zdaje sobie sprawę, że się rozpisałam, ale proszę jeśli ktoś się zna to niech mi pomoże! Błagam Was. Witam Was, Chciałabym byście po zapoznaniu się z tym co mam do powiedzenia doradziły mi czy mam zażywać YASMINELLE lub też zaproponowały mi coś innego. NIE ZALEŻY MI NA ANTYKONCEPCJI, tylko na poprawie zdrowia mych włosów! Mam 19 lat, zawsze miałam piękne, długie, gęste, grube włosy. Naprawdę nie byłoby osoby, która nie była pod ich pozytywnym wrażeniem. Niestety od 2,5 roku wypadają mi garściami. Na głowie zostało mi prawdę mówiąc siano, a raczej jego resztki. Podcinam je ale to nic nie daje. Wszyscy mówili bym je ścięła, ale one były moim największym atutem i nie potrafię się ich pozbyć. W końcu trafiłam na fryzjera, który szczerze mi powiedział, że ścięcie włosów mi nie pomoże, bo przyczyna tkwi w moim organizmie i zalecił mi zażywać hormony. No i w tym momencie przechodzę do sedna sprawy. Czy uważacie, że YASMINELLE mi pomoże? Zwróci urok moim włosom, ukróci ich nadmierne wypadanie? A może proponujecie mi coś innego? Chciałam dodać, iż brałam pól roku temu przez miesiąc YASMINELLE, Pan ginekolog mi go zalecił dla wyrównania hormonów w mym organizmie, przy czym zapewnił mnie, że nie będzie skutków ubocznych gdyż jest to nowoczesna formuła. NO ALE! Zgrubłam 5kg przez miesiąc w ciągu zażywania YASMINELLE. Od razu je odstawiłam. Ale skoro większość z was chwali YASMINELLE, to zastanawiam się nad nimi. PROSZĘ WAS O POMOC! Mam zażywać YASMINELLE? Czy pomogą mi z włosami? Dlaczego zgrubłam aż 5kg w miesiąc ( zrzucałam je przez 3 miesiące). Dla ułatwienia wam udzielenia mi dobrej rady napiszę jeszcze, że: -mam 19 lat; -mam 172 cm wzrostu; -ważę 56kg; -jestem nerwowa; -zażywałam dla poprawy sytuacji moich włosów Magnes, Skrzypovite, Capivit piękne włosy -myłam włosy Dermeną i Wax'em - NIE ZALEŻY MI NA ANTYKONCEPCJI, tylko na poprawie zdrowia mych włosów! PROSZĘ pomóżcie mi ;(

Witam mam problem i nie wiem co powinnam zrobić biore tab. yas. od 1,5 roku i przez ostatnie dni zauważyłam że mam zawroty głowy,

mam problem i nie wiem co powinnam zrobić biore tab. yas. od 1,5 roku i przez ostatnie dni zauważyłam że mam zawroty głowy, lekarz stwierdził, że to nie z winy tabletek gdyż biorę je już jakiś czas może ktoś wie co może być tego przyczyną

Gość Amussant
Czy jeśli chcę zmienić tabletki, to mogę wziąć z opakowania Yasminelle 20 tabletek i wtedy zacząć brać nowe pigułki? I robić wówczas przerwę 7-dniową, czy nie?

Gość Dzejka
Na nowych tabletkach masz prawdopodobnie napisane jak zmienic tabletki, czyli jak zrobic przejscie z jednych tabletek na drugie. A jak nie, to udaj sie do lekarza on ci wyjasni

Gość Amussant
Wiem, że jest to wyjaśnione, tylko bardziej chodzi mi o to, czy mogę wziąć 20 tabletek ze starych pigułek, czy musi być 21, bo wtedy musiałabym kupować całe opakowanie Yasminelle, z których wzięłabym tylko 1 tabletkę:/

omiao --- faszerujesz organizm chemia tylko po to zeby poprawic stan wlosow? Przepraszam za wyrazenie ale to jest najweksze debilstwo jaki slyszalam.Nawet sobie nadzei nie rob,ze na dluzsza mete Ci to cos pomoze.Moze zmien fryzjerke a juz na pewno lekarza. Po pierwsze jaka masz morfologie i czy mialas badane hormony tarczycy ? Po 2 jak dbasz o wlosy ?Uzywasz profesjonalnych kosmetykow do wlosow ? Probowalas tez maseczke wax treatment ?Prostownice wyrzucilas ? Ja swoje wlosy uratowalam seria loreal professionnel absolut repair i wlasnie maseczka wax.U mnie powodem pogorszenia stanow wlosow jest anemia. 'Zgrublas ' a poprawniej przytylas prawdopodonie z powodu zatrzymywania wody w organizmie.W jedyn cyklu moze sie jej nagormadzic 3-5 kg.I trudno jest sie jej pozbyc.

Gość orleness
kobietki!!! yasminelle jest rewalcją!!!!!!!!! brałam wcześniej logest ale troszkę przytyłam,poleciła mi lekarka yasminelle.zrzuciłam 5 kilosów w dwa miesiące!!!!!!!!te tabletki nie zatrzymują wody w organizmie jak inne,wogóle ogólnie dobre samopoczucie,ja jestem za!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam

Gość Indys
Hej Dziewczynki ! Jestem załamana, w zeszlym miesiacu bralam antybiotyk ze wzgledu na wyrywanie zeba, dostalam plamien przez to swinstwo, zabezpieczalam sie dodatkowo przez prawie 2 tyg po zakonczeniu kuracji antybiotykowej (ze wzgledu na utrzymujace sie plamienia) i odetchnelam z ulga kiedy przestalam plamic i dostalam krwawienie w 7dniowej przerwie i co????????Dopadla mnie angina i wczoraj lekarka przepisala mi antybiotyk Sumamed-antybiotyk siekiera, bo tylko 3 tabletki na 3 dni.I mam pytanie do Mlodej Poloznej jak to jest z zebezpieczeniem dodatkoweym, wiadomo ,ze podczas brania antybiotyku i tydzien po zakonczeniu kuracji ale czy ze wzgledu na sile tego antybiotyku nie powinnam sie dluzej zabezpieczac po skonczeniu brania tego Sumamedu?Gdziesz wyczytalam,ze utrzymuje sie on w organizmie do tydonia czasu po wzieciu ostatniewj tabletki.Mlodo Polozno doradz mi ile czasu powinnam sie dodtakowo zabezpieczac?Jutro biore ostatnia tabletke tego antybiotyku.

Gość Indys
Hej Dziewczynki ! Jestem załamana, w zeszlym miesiacu bralam antybiotyk ze wzgledu na wyrywanie zeba, dostalam plamien przez to swinstwo, zabezpieczalam sie dodatkowo przez prawie 2 tyg po zakonczeniu kuracji antybiotykowej (ze wzgledu na utrzymujace sie plamienia) i odetchnelam z ulga kiedy przestalam plamic i dostalam krwawienie w 7dniowej przerwie i co????????Dopadla mnie angina i wczoraj lekarka przepisala mi antybiotyk Sumamed-antybiotyk siekiera, bo tylko 3 tabletki na 3 dni.I mam pytanie do Mlodej Poloznej jak to jest z zebezpieczeniem dodatkoweym, wiadomo ,ze podczas brania antybiotyku i tydzien po zakonczeniu kuracji ale czy ze wzgledu na sile tego antybiotyku nie powinnam sie dluzej zabezpieczac po skonczeniu brania tego Sumamedu?Gdziesz wyczytalam,ze utrzymuje sie on w organizmie do tydonia czasu po wzieciu ostatniewj tabletki.Mlodo Polozno doradz mi ile czasu powinnam sie dodtakowo zabezpieczac?Jutro biore ostatnia tabletke tego antybiotyku.

Gość prosze o szybką odpowiedź
Z powodów zdrowotnych muszę przerwać branie tabletek. Dzisiaj jest trzeci tydzień opakowania (pozostało mi do końca 5 tabletek). Czy jeżeli jutro nie wezmę już kolejnej tabletki to antykoncepcja jest zachowana przez najbliższe siedem dni? Dodam, że dziś był stosunek. Jaka jest pewność, że jeśli nie wezmę kolejnej tabletki to nie zajdę w ciążę?

Indys --- 7 dni w zupelnosci wystarczy.Summamed raczej nie obnizy skutecznosci tabletek ale przezorny zawsze ubezpieczony... prosze o szybką odpowiedź --- zadnej pewnosci nie masz,zwlaszcza ze jest to trzeci tydzien.

Gość littlegirl87
Witam serdecznie! Odstawiłam Yasminelle po prawie roku brania, od około 3 tygodni nie biore. Strasznie bolą mnie sutki, a poza tym nie widze zadnych innych skutków ubocznych. Czy to normalne i czy to prawda, że po ostawieniu tabletek łatwiej o ciążę? Pozdrawiam :)

Gość Indys
Tez tak mysle,ze lepiej dmuchac na zimne, wole sie zabezpieczac przy kazdym antybiotyku, niz poniej sie stresowac..zreszta lekarka mi powiedziala,ze zawsze trzeba uwazac z antybiotykami, bo czasami wystraczy stan zapalny w organizmie zeby skutecznosc anty zostala delikatnie obnizona...

Gość proszę o szybką odpowiedź
dziękuję młoda położna za odpowiedź! W takim razie kiedy antykoncepcja będzie zachowana? Jeżeli skończę opakowanie? Czy jeżeli przerwę branie w trakcie np. 18-19 tabletki to mogę zajść w ciąże mimo tego, że stosunek był 2 dni wcześniej? Czy może powinnam brać jeszcze tabletki przez 72h od stosunku? Chodzi o to, że ze względów zdrowotnych powinnam jak najszybciej odstawić tabletki, a zarazem wolałabym mieć pewność, że działały podczas ostatniego stosunku.