Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spa_cja

Ślub w Łodzi... jakie koszty, terminy, lokale itp.

Polecane posty

Proszę Łodzian o wypowiedzi na temat przygotowań do ślubu i wesela.

Gość proxi77
ale konkretnie co???

Jakie polecacie lokale, jakie zespoły, jaki fotograf itd. jak wygląda planowanie ślubu konkordatowego w kosciele, jakie tego wszystkiego koszty.

ślub, ok 400-500, organista 70-100, kwiatki na ślubie ok 100, zapowiedzi 2 ok 100 zł. Fotograf nie wiem, sala 130 zł od osoby, do tego alkohol(nie wiem ile jeszcze), kwiatki dla młodej ok 150, fryzjer ok 100. dokumentu z USC do konkordatowego ok 100 zł, akt chrztu ok 50 zł, nauki ok 40 zł od pary, obrączki ok 1000.no nie weim co jeszcze:)pytaj, postaram sie odpowiedzieć

Na ile przed ślubem załatwiałaś kościół? My planujemy pobrać się w Archidiecezji, więc chyba należałoby z dużym wyprzedzeniem...Jaka sala? W tym temacie w ogóle się nie orientujemy... Jaką zaliczkę należy wpłacić, by zarezerwować tremin w lokalu? :) Dziękuję za odpowiedzi (bardzo precyzyjne, choć przerażające;))

no więc tak, slub mamy w Wojciechu,załatwiliśmy termin jakoś tak ponad 2 tyg temu na czerwiec, bez problemu, chociaż mamy późną godzinkę. Salę mamy pod ksawerowem, jeśli będziesz zainteresowana to podam szczegóły, to jest taka bardziej góralska chata:)w każdym bądź razie obsługa będzie w góralskich strojach:)))) Wpłaciliśmy 1000 zł zaliczki za salę, 50 % tydzień przed weselem za resztę osób, a 50% po weselu. Sala jest max na 120 osób, płacisz za tyle ile przyjdzie, ale jak przyjdzie 50 to płacisz za 60 bo 60 to minimum.Robia wesela od 60 osób przeważnie. Zespół 1400 zł, z Pabianic.Płacimy po weselu, zaliczka 200 zł, 2 osoby w zespole:) Wszystko załatwiliśmy w jeden weekend, trochę biegalismy ale przynajmniej jeden weekend i po krzyku:) Kiedy chcecie wziąć ślub?

My planujemy pobrać się w czerwcu 2008, wesele przewidujemy na 60-80 osób, a ponieważ, podobnie jak Wy, musimy sami zbierać, to chcemy mieć pewnien kosztorys, by wyznaczyć \"plan finansowy\";). Pocieszyłaś mnie z ceną zaliczki na salę. W Wojciechu pobierali się moi dziadkowie :) śliczny kościół :) A widziałaś inne sale, może restauracje?

w wojciechu ślub brali moi rodzice a chrzest miała siostra,a poza tym to parafia mojego narzeczonego:) Innych sal nie oglądaliśmy, wzieliśmy 1 bo bardzo nam się podobała, ale podobno ceny w innych są zabójcze, od 150 zł w zwyż. Wiesz, na tej sali też mogą ceny wzrosnąć do przyszłego roku, ale jak teraz zamówisz termin i spiszesz umowę to nie mogą Ci podnieść Bóg wie ile, prawda? Gdybyś potrzebowała namiary to wyślę Ci na maila:) Dzisiaj już mnie nie ma, ale jutro z chęcią porozmawiam:) papa

w sobotę idziemy do kościoła, zastanawiam się, czy ksiądz nie powie, że zbyt wcześnie... Rozmawialiśmy tez a propos sali i oboje chcielibysmy wynając restaurację w Łodzi... poza tym jest jeszcze jedna mozliwość, ojciec kolegi ma ogród (park krajobrazowy wzniesień łódzkich), w którym organizują różne przyjęcia i musimy z nim pogadać, ile kosztowałoby tam nasze wesele... U jakiego fryzjera bedziesz się czesać i skąd brałaś inspiracje na suknie ślubną? :)

Hej, kościół to się załatwia tak z pół roku 9 m-cy wcześniej. Moi znajomi mają ślubw maju albo w czerwcu w przyszłym roku i ksiądza im kazał przyjść dopiero w sierpniu bo jeszcze na razie nie zapisują na przyszły rok na czerwiec w każdym bądź razie, ale warto spytac. Fryzjerkę mam juz wypróbowaną i zaufaną od wiel lat na piotrkowskiej:) Gdybyś chciała to namiary wyślę na maila. A suknię? Oglądałam na necie, wybrałam kilka ze strony www.demetrios.pl, umówiłam się na spotkanie, pooglądałam poprzymierzałam, wybrałam najładniejszą i w takiej w której najlepiej się czułam:) Wiedziałam jedno, nie chciałam bezy:) Poza tym oglądałam zdjęcia na allegro i na stronach gdzie dziewczyny sprzedawały suknie i patrzyłam jak leżą, na jakiej są sylwetce i ogólnie jaka suknia do jakiej sylwetki. Zdziwiło mnie że wiele dziewczyn ma suknie zupełnie nie pasujące wg mnie do ich budowy, no ale może to kwestia gustu:)a o nim się nie dyskutuje:) tak więc wyeliminowałam co wygląda nieładnie i szukałam czegoś prostego ale eleganckiego i uroczego zarazem:)

Bardzo dziękuję. Do kościoła w takim razie pójdziemy w maju, przed wyjazdem (żeby mieć pieniądze zmuszeni jesteśmy wyemigrowac na wakacje do pracy). Jeśli chodzi o restauracje, zastanawiamy się nad Esplanadą... zobaczymy ile krzykną za wesele ;) Dziękuję za adres z sukniami, mama będzie mi szyła suknię, więc potrzebuje insiracji :) Teraz zostaje nam zbieranie pieniedzy... zrobię tak jak wszyscy, najpierw zaplacę zaliczkę za salę...a pozniej bede powolutku załatwiac reszte... zobaczymy co ta w Esplanadzie powiedza...;)

i bardzo dobrze robisz:) na tej str z sukniami na pewno znajdziesz coś ślicznego. Jeśli będziesz chciała to po ślubie wyślę Ci moje zdjęcia to obejrzysz moją suknię:)

Wracam tu z dobrymi informacjami... :) Okazało się, że moja rodzinka planuje pomóc nam finansowo, wiec my sami zbieramy, a oni też gromadzą fundusze i grosz do grosza i bedzie kokosza ;) Bardzo chetnie obejrze wszystkie strony z sukienkami, które polecacie :) Dziekuję :)

Lisia czapo, a TY w którym kosciele bierzesz ślub niedługo? :)

:) myślałam, że kolejna Łodzianka ;) Dobrze, że jesteś... Suknie są bardzo ładne i jest duży wybór, ja też nie chcę bezy, a jest tam kilka sukien prostych i z klasą ... opowiedz, jak będziesz uczesana i opowiedz troszkę o narzeczonym...

Suknię wypożyczałam, bo szkoda mi było pieniędzy:P Lokal znalazłam przez serwis gdziewesele.pl, gdyż mają tam taką fajną opcję: każdy lokal może podać swoje najbliższe wolne terminy, pomogło mi to zaoszczędzić duuużo czasu na telefonowanie to pozajmowanych lokali:) Jakby ktoś był zainteresowany tą wyszukiwarką, podaję link do strony. Dobrze, że w końcu ktoś wpadł na pomysł informowania o wolnych terminach od razu w ofercie, nie robią przyjemniej sztuczny nadziei na wolny termin gdy takowym nie dysponują;) http://www.gdziewesele.pl/mod/82/cPath/3_1803/iSearch%5BfID%5D%5B4%5D%5B20%5D/20/t/iP