Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparacik

jutro zakladam aparacik na zabki PROSZE O PORADY

Polecane posty

Gość aparacik

HMM MA KILKA PYTAN 1 CZY TO BOLI 2 IEL TO TRWA MNIEJWIECEJ 3 SLYSZALAM O JAKIMS WOSKU -DO CZEGO ON SLUZY;| 4

Gość aparacik
AHA mam bardzo bile zeby czy po takim aparacie moge mi zolknac;///

Gość aparacik
oj oj tylko sie nie pozabijajcie :P:P

Gość fihhfkfbbv
najedz się na zapas ;-)

Gość ANKA SZKLANKA
ja już nosze 3 rok prawie a miał być 1,5 :P to fakt najedz się na zapas: czekoladę zjedz,musli, jabłuszko, chrupiącą skórkę od chleba;] bo na początku będzie Cie bolał. Tak trzeba przyznać boli ( tak ciągnie i zęby są wrażliwe). MI najbardziej przeszkadza to w nocy bo w dzień czymś się tam zajmę a w nocy tylko o zębach myślę. Zopatrz się w proszki pzeciwbólowe, bo może być ciężko. No i przyzwyczaić się trzeba na początku to dyskofortowo jest. PAmiętaj pojedz sobie ulubione twarde rzeczy ;]

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3340683 Tutaj masz niemalże wszystko! Poczytaj a wszystkiego się dowiesz. Ja miałam zakładany tydzień temu. Bolało troche. Ale później w domu było gorzej. Wosk się nakłada na zamki, żeby Ci błony śluzowej w buzi nie pokaleczyły. Zęby nie żółkną, bo gdy nosisz aparat musisz bardziej dbać o higienę jamy ustnej. Wszystko: przyklejanie zamków, cementowanie pierścieni i łączenie drutem trwa jakies 2h/2,5h.

Gość aparacik
mam andzieje ze to dzielnie zniose;))