Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Redish

O miłości ...

Polecane posty

Boli mnie ze wszyscy dajecie sie tak zaślepiac miłości :o i nie widzicie że jest ona złem ... Wiecie ile było by mniej złości,bólu, stresów bez niej ? Świat byłby piekniejszy bez tych wszystkich pierdół z nia zwiazanych ...

To nie miłość boli, tylko ludzie, którzy nie rozumieją się w związkach, którzy nie wiedzą, co to jest miłość. 🖐️

Tak to byłem ja :) .... Ciesze sie ze mnie ktos jeszcze pamieta :D

Ale zastanówcie sie przez chwile jak by wygladał swiat bez miłosci i wiążącego sie z nia cierpienia ....

niekoniecznie ... byłby spokój. Nie było by tematów \"On mie zostawił - nie chce mi sie zyc\"; \"Stracilam sens życia\" itp ... A gniew i nienawiść wywodza sie własnie z miłości

Jakby tak to wszystko od zera stworzyć, to nawet fajnie by było nic nie czuć. Zero, ani miłości, ani nienawiści. Tylko czy bylibyśmy ludźmi?

bylibyśmy ... stworzyc nie stworzymy ... ale mozemy sie próbowac wyzbyć i ograniczac ... małymi kroczkami do perfekcji ...

Chyba Ci się autorze coś pomyliło. Gniew i nienawiść nie mają nic wspólnego z miłością, są efektem porzucenia przez kogoś kogo kochało ( w odczuciu choćby tej zastraszającej liczby porzuconych kobiet i mężczyzn z kafeterii) albo też źle pojętej, powierzchownej, szybkiej \"miłości\", tak modnej ostatnio w społeczeństwie.. Ale jak to w bajkach bywa, lepsze jest takie rozwiązanie toksycznego związku, niż tkwienie w nim i wmawianie sobie, że się kocha. Cokolwiek nie powiedziano już o miłości, wydaje się, że jej sensem jest ZROZUMIENIE, jej istoty - szacunku do drugiego człowieka. Nie ma związku bez drobnych kłótni, ale gniew i nienawiść nie są istotą miłości, tak jak i zazdrość, czy zdrada mało ma z nią wspólnego. Dobranoc 💤 🖐️

a jaki jest cel/sens życia ? :] Cóż ... ale jeśli nie było by czegos takiego jak miłosc nie było by zranionych duszyczek. Gdyby ludzie nie zakochiwaliby sie nie było by pózniej przykrych konsekwencji tego ... Zrozumienie czywiscie ... ale zazdrość i zdrada towarzyszą miłości - wszyscy sie o to ocierają w mniejszym lub większym stopniu niestety Dobranoc 🖐️ :)

Gość o Miłości...
Miłość wyklucza zdradę i zawiść Miłośc nie rani Rani ludzi ich ego, to że nie mają tego, czego chcieli - kogoś. A nienawiść czuje się bo ma się taki charakter, a nie daltego, że z miłości. Miłość to dobro a nienawiść, zawiść i zdrada to zło.

Gość miłośc jest fajna tylko
trzeba wiedziec gdzie jej szukać

Gość o Miłości...
Nie Miłość ludzi zaślepia a ich dążenie do celu a jest nim np ktoś, sława itp Miłość to uczucie, to dobro, to dawanie, to coś więcej niż to, co się złyszy na codzień:) Miłość daje wiele - człowiek się odradza. Nie boi się byc sobą. Czuje się pełny, szczęśliwy.

Gość o Miłości...
Miłość tworzy konkretna PARA serc:)

Miłośc wcale tego nie wyklucza. Jak byśmy nie \"byli w miłości z drugą osobą\" to jak moglibyśmy zdradzac ? Miłośc sama w sobie nie rani - to konsekwencje silnie związane z miłosci ranią. To gdzie szukac miłości ?

Gość sc
w nas samych....

Gość miłość jest w nas
nigdzie jej nie trzeba szukać. jeśli dajesz miłość komuś, nie bój się, że cię zrani. zaufaj, i wytrwaj................. jeśli lubisz bawić się w miłość, nie dawaj jej nikomu, bo zdrada boli

Ograniczajmy sie w jej odczuwaniu. Zaślepia nas, działa ak narkotyk. Nie myslimy trzeźwo i nie potrafimy trafnie ocenic sytuacji. A szczęście można osiągnąc w wiele inny znacznie bezpieczniejszych sposóbów . Przygladając sie światu moge stwierdzic iz szanse na znalezienie odpowiedniej \'pary\' sa zerowe. A co jesli nie ma w nas miosci ?

Gość jest w nas
wystarczy się na nią otworzyć :)

Gość sc
i w drugich

Jeszcze raz - masz absolutną rację. I co z tego????Czy np. moje cierpienie jest przez to mniejze? Nie. Więc do dupy z racją. :P

kim jestes podszywaczu a może to ja się podszywam

do czerwonego sc ,teraz juz sie nie podszyjesz haha

a może ty lubisz cierpieć ? i tu jest problem a nie w miłości??