Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka...83

czy piersi 75B to male,srednie czy duze waszym zdaniem?

Polecane posty

Gość a ja mam____
160 cm wzrostu i 75B - dobre waszym zdaniem?

Gość nieprawda że F czy G
70/82 to będzie 70 A lub B, w zależności od firmy. biustonosze o obwodach 65 czy nawet 60 szyje wiele firm, niestety głównie zagranicznych. W sieci bez problemu można kupić bieliznę w tych rozmiarach. Należy pamiętać, że wiele firm np. angielskich nie podaje obwodów w centymetrach. I tak: 70=32 (np. rozmiar 70D będzie nazywał się 32D) 65=30 28=60. Większe obwody to odpowiednio 75=34, 80=36 itd. Poza tym wiele firm ma własną rozmiarówkę i traktuje "połówki" (DD, FF) jako całe rozmiary, czyli A=A, B=B, C=C, D=D, ale nasze E u nich równa się DD. Trzeba zwracać uwagę na tabele. W ofercie Freya, Fantasie, Panache (zwłaszcza oni!), Kalyani i wielu innych bez problemu można znaleźć bieliznę w nietypowym rozmiarze. W Polsce można sprawdzić to np. na stronie firmy Bellissima. Ale tam jest dość drogo, więc warto śledzić wyprzedaże w sieci, zwłaszcza w sklepach brytyjskich. I pamiętajcie, że zawsze przysługuje prawo zwrotu w sklepie internetowym. Możesz zamówić, zmierzyć i jeśli nie pasuje - odesłać i otrzymać swoje pieniądze z powrotem. Natomiast duże miseczki w rozmiarze 70 bez najmniejszego problemu daje się kupić. Z polskich producentów ma je chociażby Dalia i Gaia. I wiele innych też :)

Poza tym jeszcze jedno. Ja wam nie mogę podać dokładnego rozmiaru, tylko przybliżony. Nawet z obwodami bywa różnie. Rozmiary mogą się znacznie różnić w zależności od producenta bielizny. Jedni szyją obwody rozciągliwe i u nich opłaca się zaokrąglić obwód pod biustem w dół, czyli np. kiedy ma się 75, kupić 70, bo materiał rozciągnie się błyskawicznie i po kilku praniach biustonosz będzie za luźny pod biustem. Poza tym jedna firma szyje miseczki mniejsze niż druga, chociaż nazywają się tak samo, np. miseczka D firmy Felina wypadnie mniejsza niż D firmy Young Attitude. Dlatego można mieć biustonosze nawet w trzech różnych rozmiarach i wszystkie będą leżały dobrze. Firmy różnią się rozciągliwością obwodów, rozstawem miseczek, szerokościami fiszbin, nie sposób wrzucić wszystkich do jednego worka. Na mnie np. pasuje jednej firmy DD, drugiej E (najczęściej) a trzeciej F lub FF, ale wtedy z obwodem mniejszym. Nawet poszczególne modele jednej firmy wypadają inaczej, jeden większy, drugi mniejszy. Niestety :)

Gość nati256
prosze doradzcie mi: jezeli kobieta jest niska ok. 168 cm i wazy 47kg to powinna miec 70A?? kiedys słyszałam ze osoby niskie maja wiekszy biust, no ale to tez zalezy od wagi

Gość zapytajska
no dzieki, ale: "DO nieprawda że F czy G jaki Twoim zdaniem ja mam rozmiar? 68cm pod biustem i 86cm w obwodzie 18:05 nieprawda że F czy G do małych piersi najlepiej sprawdzają się miseczki z cięciem skośnym. Podtrzymują one biust od dołu i zbierają go do środka, dzięki czemu wydaje się okrąglejszy. wymiary 68/86 - jak w mordę strzelił 65E. (Przynajmniej. Bo w niektórych modelach będzie to nawet 65F - rozmiarówki różnych producentów są bardzo różne, nawet między jednym a drugim modelem jednej firmy mogą być znaczące różnice)." to ja mam tylko 4 cm mniej w obwodzie biustu i już mam nosic A :O pod biustem mam dokladnie 69 w biuscie 82 :P

Gość do tej wyżej
skarbie, ale Ty masz tylko 13 cm różnicy między obwodami POD i W PIERSIACH przy wymiarach 68cm/86cm ta różnica wynosi już 18 cm, to jednak 5 cm więcej, teraz rozumiesz? tutaj masz tabelę rozmiarów: http://www.biust.pl/pasaz/tabele_rozmiarow_dla_pan.htm

Nati256 - ktoś ci głupot naopowiadał. Wzrost nie ma nic do rzeczy. Zapytajska - 4 cm to dwa rozmiary w polskich firmach, oni jadą co 2 cm. I zauważ, że liczyłam od obwodu 65 a nie 70 - dlatego, że przy 68 pod biustem trzeba kupić 65, a z obwodami zmieniają się miseczki. Jeśli masz 69 pod biustem, to dla ciebie także lepszy będzie rozmiar 65. I wówczas literka miseczki podskoczy automatycznie do góry na C. Czyli piersi te same, ale rozmiar bielizny nie. Gdyby miseczki zostawały te same niezależnie od obwodu, to całkiem inaczej by było. A tak, C przy 65 będzie podobne wielkością do B przy 70. Takie to pokręcone. Poza tym, nie ma tak "mam nosić" :) ja was przecież nie widzę. Mogę podać tylko w przybliżeniu. I dużo zależy od modelu i producenta. Ja czasami pluję ze złości przy mierzeniu, bo jeden 70E jest za luźny pod biustem, a drugi dobry, za to za mała miska. Albo za duża. Trzeba mierzyć, mierzyć, mierzyć. Aha, i tabele podają także wielkości przybliżone. Np według jednej tabeli powinnam nosić D, niestety, D jest do d... bo za małe. Sprawdzone i zmierzone :) Króciutko o doborze: Obwód biustonosza powinien być na tyle ciasny, żeby po zdjęciu ramiączek dalej siedział na swoim miejscu. Po założeniu ramiączek nie może podjeżdżać z tyłu do góry. Fiszbina powinna z przodu dotykać mostka, a od strony pachy - celować końcem w środek pachy. Kto nie wierzy, niech podniesie do góry rękę i sprawdzi dotykiem, odkąd zaczyna się wypukłość piersi, w przypadku całkiem malutkich to się może nie sprawdzi, ale w reszcie wyraźnie widać, że wypukłość piersi zaczyna się już pod pachą. Fiszbina musi obejmować całą pierś, nigdzie nie uciskać. Nowy biustonosz zapinamy zwykle na pierwszą haftkę, czyli najluźniej. Bo potem materiał się rozciągnie i będziemy stopniowo przepinać na dalsze. Jeśli masz skłonności do tycia, nowy stanik zapinaj na środkową, pozostałe będą na wypadek, gdybyś troszkę utyła. Takie koło zapasowe. Po założeniu biustonosza warto zagarnąć pierś spod pachy umieszczając w miseczkach, tak zagarnąć do środka. Będą lepiej leżały w biustonoszu i wydadzą się krąglejsze. Wiele kobiet tego nie robi i jakaś część piersi nie leży prawidłowo, tylko chowa się od strony pachy. Przy mierzeniu warto też pokręcić się w przymierzalni, podnieść ręce (czy obwód wtedy dalej leży mocno pod biustem, a nie podjeżdża), schylić się gwałtownie i wyprostować, poskakać, czy nic się nie przesuwa.

Gość zapytajska
jak najbardziej rozumiem i tabela nie jest mi potrzebna jednak NIGDY nie nosilam A, bo bylo dla mnie za male A nosza dziewczyny, ktorych biust jest ledwo widoczny, a moj z pewnoscia widac :P

Gość zapytajska
nieprawda że F czy G >>> dzieki ;)

Gość zapytajska
do tej wyżej >>> skoro wg "nieprawda że F czy G: 4 cm to dwa rozmiary w polskich firmach, oni jadą co 2 cm " to wychodzi C albo B... ale na pewno nie A ;) wiec skarbie nie mow mi tylko :P

Gość onnnnnnaaaaaaaa 24
Ja mam 80C i uważam że są małe :(

Gość do zapytajska
wybacz, ale cyfry i tabele nie kłamią, a 13 cm różnicy to niestety niewiele

Gość zapytajska
jaaasne :P przy moim wzroscie 160 cm biust jest ok, i na pewno nie jest to "tylko" :P

Gość do zapytajska
no ok, skoro jesteś zadowolona i uważasz, że wygląda na większy niż jest no to w czym problem? przecież rozmiaru nie masz wypisanego na czole

Gość zapytajska
ja problemu nie widze, a Ty na sile cos mi wmawiasz radze Ci, abys sama dokladnie przestudiowala nie tylko tabele to tak samo jakby dwie dziewczyny wazyly 60 kg przy wzroscie 165 cm jedna uprawialaby sport, a druga nie wiec pierwsza mialaby spora mase miesniowa, a druga "tluszczyku" BMI w obu przypadkach byloby ok ale wizualnie ta pierwsza wygladalaby na szczuplejsza ta sama objetosc miesni wazy wiecej niz ta sama objetosc tluszczu teraz chyba wszystko jasne? :P

Gość do zapytajska
nie, bo ten przykład ma się nijak do biustu:P biust składa się przede wszystkim z tkanki TŁUSZCZOWEJ więc mięśnie czy ciężkie kości odpadają:D

Gość zapytajska
nie, moja droga, nie o to chodzi moj przyklad pokazuje tylko, ze nie mozna slepo oceniac nie widzac kogos nie od dzis wiadomo, ze biust to glownie tkanka tluszczowa, a w czasie ciazy i laktacji powiekszone gruczoly itd. poslugujesz sie tabelami, a raczej nie tabelami tylko wybiorczym opisem, sama dokladnie przestudiuj tabele i przypadki 68/86 i 69/82... :P

Gość do zapytajska
no dla mnie wszystko jest jasne, skoro laska, która ma rozmiar 68/86 sama pisze, że zawsze nosiła rozmiar 70B albo 70C to nie ma bata żebyś Ty, mając 5 cm mniej w różnicy miała taki sam rozmiar stanika, no zlituj się i nie gadaj głupot:O

Gość onaaaaaaaaaaaaaaa
a 74 / 86 to co jest ??? 75 A ??

Gość zapytajska
ech, nie wmawiaj mi NIGDY nie nosilam A, bo bylo dla mnie za male chyba, ze na sile chcialabym wlozyc 80 A, ale wtedy pod biustem material nie opnialby ciala :D i glupoty Ty wypisujesz, bo nie znasz mnie, nie widzialas na oczy, a uparcie cos wmawiasz :P

Gość onaaaaaaaaaaaaaaa
bo jakos 75 zwykle sa na mnie zbyt luzne pod biustem i raczej nosze 70 B .... kiedys (przed ciaza, karmieniem i ta cala reszta) mialam "idealne" 75 B ..... lub 70 C ... szkoda slow ...

Gość zapytajska
onaaaaaaaaaaaaaaa >>>> nie mozna wierzyc tabelom, trzeba mierzyc, mierzyc, mierzyc tak jak pisala nieprawda że F czy G :D to tak jak z ciuchami, jedna firma ma swoje S, a druga swoje S. jak czasem porownam spodnie z jednego sklepu do tych z drugiego to okazuje sie, ze w jednym mam 25/32, a w drugim 27/32 :O trzeba mierzyc ;)

ja to sie zastanawiam ...dlaczego po trzydziestce zmienil mi sie rozmiar miseczki.z b na c..i obwod bioder na mniejszy o pare centymetrow.nie biore zadnych tabletek.co myslicie o tym?

Gość Wszystko zależy od firmy
producenta. Mają swoje tabele z wymiarami. Albo inaczej szyją, z innych materiałów (rozciągliwość). Trzeba mierzyć ;)

Gość Marcin*
Heh, może my faceci też załozymy nowy temat o naszych rozmiarach :P

Gość no nie gadajcie
wg tej tabeli powinnam mieć rozmiar 70G :O a mam 17 lat dopiero i mój biust na pewno nie jest jakiś ogromny. Mam 72 cm pod biustem i 96 w biuscie zawsze nosiłam 70, 75 C/D i było dobrze....

no nie gadajcie - owszem, dobrze widzisz. Taki właśnie rozmiar powinnaś nosić, a przynajmniej zbliżony. Oczywiście w zależności od producenta i modelu może wyjść różny. Masz 24 cm różnicy między wymiarami - taka różnica nigdy nie da C/D. Masz duży biust i na pewno nosisz za mały rozmiar. Szczerze mówiąc, nie rozumiem jak możesz się w tym zmieścić. Ja mam mniej w biuście i noszę E. Ja rozumiem, że "duże" literki są niepopularne i wieść o właściwym rozmiarze może lekko szokować, bo utarło się, że to nie wiadomo jakie wielkie. Całkiem nieprawda. Powiem tak: moje staniki E wydawały mi się duże, dopóki ich nie założyłam na siebie. Wtedy wyglądały już normalnie, a po założeniu bluzki całkiem średnio. Spróbuj z czystej ciekawości przymierzyć chociaż F (chociaż zdaje się, że będzie za ciasne...). Z polskich niedrogich firm takie rozmiary mają Dalia i Gaia. No i nie wierzę, że przy twoich wymiarach miseczka C obejmie całą pierś. Fiszbina powinna po zewnętrznej stronie celować w środek pachy, a po wewnętrznej leżeć gładko na mostku. Kamila31 - z wiekiem biust się zmienia. Tak to już jest :) dlatego wymiary znane nam z mierzenia przed paroma laty, mogą nas zaskoczyć.

Gość =======================
Wielkość piersi jest zmienna, zależy od ilości tkanki tłuszczowej, która zaczyna gromadzić się w ich okolicach piersi w okresie dojrzewania, około 12-16 roku życia. Na ich wygląd również ma wpływ szereg czynników: ułożenie na klatce piersiowej, jędrność biustu, wygląd i kształt brodawek, usytuowanie piersi względem siebie. Wszystko to sprawia, że tak naprawdę każdy biust jest inny.

Prawda :) M.in. dlatego wymiary mogą być mylące i osoby mające tyle samo w obwodach niekoniecznie noszą ten sam rozmiar. Dziwne ale tak to już jest.

Gość ser + jajo
na jednym topiku dziewczyna pisala ze od masazu i kremu piersi urosly jej o 6 cm i pisala ze to z A na B a skoro numeracj zmienia sie co 2 cm to chyba cos nie tak