Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielone jabłuszko

studenci/ studentki administracji wpisujcie się

Polecane posty

A mi sie ten kierunek bardzo nie podoba. Jest po prostu strasznie nudny. Wkuwanie na pamiec setek ustaw i gubych podrecznikow. Zero myslenia. Jedyne przedmioty, ktore lubilam, to te poboczne typu logika, psychologia organizacji, marketing. Na szczescie juz koncze ten kierunek...

Gość Sok
Ja też bardzo lubiłam logikę- była super:D

Skończyłam administrację na UG i pracuje w budżetówce za 1200 zł brutto fajnie co?? + dodatek za wysługe lat...dodam z 13 letnim stażem.......

Gość kartofelek
To rzeczywiście nieciekawie:O

Gość pf
ale nikt nie powiedział że po tym musisz pracować w budżetówce :P

Gość ich verstehe nicht
Ja nie zamierzam nawet szukać pracy w budżetówce:P

Studiuję administrację w Gdańsku i powiem Wam, że zaobserwowałam pewne ciekawe zjawisko na tych studiach. Wyboraźcie sobie, że większość studentów tego kierunku pracuje już w administracji a studia traktuje jak coś w rodzaju doszkolenia się. Często też widzę Babki lekko starszawe, które powinny być trzy razy po studiach, a są dopiero na 1 roku. Dzieje sie tak a nie inaczej z prostego powodu! W swojej pracy postawiono im ultimatum-albo zrobią studia i będą miały wyższe, albo nara! I taka prawda- wybrały ten kierunek, bo myślały, że będzie łatwo. Uważały, że skoro tyle lat pracują w administracji to te studia będą tylko formalnością. a tu się okazuje, ze zawalają egzaminy, bo łatwo wcale nie było, a na dodatek okazało się, że administracja jest trochę bardziej skomplikowana niż to czym zajmują sie od wielu wielu lat i co robią na pamięć. A ponadto zauważcie to przykre i bolesne dla nas studentów zjawisko, że na ciepłych posadkach kierownicy, dyrektorzy i inne wielkie figury w państwowej administracji wolą trzymać starych, niedouczonych pracowników niż czerpać korzyści z młodej, wykwalifikowanej kadry. Pozdrawiam.

Gość to prawda
najwyższe stanowiska często obsadzane są niedokształconymi i nie do końca kompetentnymi osobami:(

lecz posiadaja to czego nie posiadaja osoby inteligentne, pasujace na to stanowisko! Sa to znajomosci:)

Gość to prawda
Muszę przyznać, że ja też mam znajomości, ale nie chcę w ten sposób niczego w życiu osiągać...