Nicka83 0 Napisano Luty 12, 2007 czy jesli miesiaczka jest nieregularna mozna zajsc w ciąze? Mam problemy z prolaktyna.Bralam dostinex,byla regularna co 28-29. W tej chwili od ok.4 miesiecy jest co 34, 37, 38 dni.Nigdy nie wiem kiedy dostane.Czy to znaczy ze w ogole nie jajeczkuje? Czy jest mozliwosc aby zajsc w ciaze przy takiej neregularnosci? Nie staram sie o dziecko,zawsze uzywam zabepieczenia. (Fakt,ze czasami i ono moze zawiezc)Tabletek nie biore.Chcialam zapytac kobiety,ktore mialy podobny problem nieregularnosci. Jak to wyglada naukowo a jak w praktyce. Dziekuje z gory za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Luty 12, 2007 Mam podobna sytuacje jeżeli chodzi o prolaktyne.Cykle mialam nieregularne, teraz sa dość długie ok 43,44 dni. Piszesz ze brałaś Dostinex, nie bierzesz? Bardzo często po odstawieniu leków prl winduje do góry więc może tak byc że poprostu znów masz wyskoki poziom i cykle zupełnie sie rojechały. Ja mam dobry sposób aby wiedziec kiedy bede mialą okres. Mierze sobie temperature(biore leki i chyba mam owu bo tempka skacze) i wiem co sie dzieje. Jeżeli nie chcesz zajść w ciąże to uważaj. Ginio twierdził że nei jajeczkuje (jak odkryłam moją hiperprplaktynemie) ale ja mu do końca nie wierzyłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciąża na pewno jest możliwa Napisano Luty 12, 2007 Ja miałam problemy z prolaktyną, progesteronem, estrogenami, ts i w ogóle padaka;) I mam cykl co 35-45 dni. I mam owulację na ok. 25 dni przezd okresem. Wiec nie prawda jest ani to, ze przy długich cyklach nie ma owulacji, alni to, ze owulacja zawsze jest ok. dwa tygodnie przed okresem. Każdy organizm jest inny i nie należy wierzyc takim sterotypom, bo można się nieźle przejechać... Moja mam miała okres co pół roku:o I kiedy przyszła do lekarza jak zawsze, bo juz pół roku nie miała okresu, ten nawet nie podejrzewał że moze być w ciąży. Bo zawsze miała okres baaaardzo rzadko. Dał jej jakies zastrzyki. Ale i one nie podziałały. Okresu nie było. No i wtedy już wiedział, że to ciąża. I to juz 4. miesiąc:) Więc nawet mając okres raz na pół roku, albo rzadziej, w ogóle farmakologicznie wywoływany można zajść w ciążę. Widocznie moja mama się czuła zbyt pewnie no i zaszła. A lekarze, którzy twierdzą, ze jak ktoś ma dłuższy cykl, nie ma owulacji- są śmieszni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Luty 12, 2007 Nie jest powiedziane że jak ma sie długi cykl to nie ma owulacji, oczywiście. Ale jak okres jest bardzo skąpy, cykl długi to jest duże prawdopodobieństwo z eowu nie am. sama to przerabiałam. Ja tak sobie myśle że jak ma być dziecko to i tak bedzie-czy to tabletki zawiodą, czy cos innego, albo kobieta mysli ze juz ne jajeczkuje, praca jajników usatje a tu bach. I już. Owulacja jest 11-14 czy nawet 16 dni przed okresem, w zależności jaką kto ma długośc fazy lutealnej.Ale nie pisz mi ze 25 dni przed okresem.Po czym to wnioskujesz?Bradzo jestem ciekawa. Ja dla przykładu przy hiperprolaktynemii owu mam ostatnio 30 dc, wiem to po - obserwacji śluzu - bólu owulacyjnym -obserwacji szyjki - i wreszcie skoku temperatury który utrzymuje sie 11-13 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BRAVIA 0 Napisano Luty 12, 2007 uu to nawet nie wiedziałam, ze jak ktios ma nieregularne miesiaczki, to moze miec problem z zajciem w ciaze. ja mam roznie, raz 27, raz 30 dni, naprawde roznie, ale przeciez owulacja jest zawsze 14 dni od końca cyklu . moze byc trudniej, ale to trzeba sie czesciej kochac. chyba, a moze sie myle? ja mam nieregularne, mamtez tyłozgiecie macicy, podobno wlasnie przez to tyłozgiecie moge miec problemy z ciązą. a okres mi sie spoznia 6 dni..byle nie ciaza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nicka83 0 Napisano Luty 12, 2007 Dzieki dziewczyny za odpowiedzi* w tej chwili jest 32 dzien od ostaniej @. Brzuch mam jak balon, ciagle mnie w nim wierci,kreci, czuje klucie,ogolnie pobolewa jak przy @. Nie wiem czy udalo sie nam cos zmajstrowac czy nie. Narazie spokojnie czekam, wiem ze stres i moje ciagle pdroze sprzyjaja opozinaniu.Ciezko mi wyliczac cokolwiek wiec nie wiem kiedy mialam plodne. Tak,odstawilam dostinex jakies 4-5iesiecy temu. Lekarzpodjrzewal u mnie zespol jajnikow policystycznych czy jakos tak ale po wyniku z testosteronu stwierdzil,ze nie. Narazie czuje sie ok, ale ten bol.Nigdy wczesniej przed @ tak nie bolal.Nnic cierpliwie czekam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anite666 Napisano Styczeń 14, 2014 Witam, jestem idealnym przykladem ze mimo nieregularnych miesiączek a odległość miedzy nimi to średnio rok lub pół roku obecnie znajduje sie w 40 tyg ciąży. Mimo jajnikow policystycznych, mimo zbyt grubej powłoki na jajnikach. Wszystko jest możliwe ! :) a mnie osobiście pomogło odkrycie, ze mam ttrczyce. Pozdrawiam !! P.s tabletki hormonalne tj antykoncepcyjne tylko pogorszyły koja sytuacje , nic nie pomogły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zzz Napisano Lipiec 28, 2016 witam mam miesiaczki co 36 dni i mam problem zajscia w ciaze czy musze zrobic jakies badania pod tym okem biote juz 2 miesiac kwas foliowy i nic nie pomaga trudno mi wyliczyc dni plodne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2016 Bzykaj się co 2 dni i zaskoczysz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2016 może źle Ci się wchłania kwas foliowy przez mutację mthfr ? Sprawdzałaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tola56 Napisano Listopad 20, 2016 Moim zdaniem wtedy wszystko się w organizmie przestawia. Jak chcemy planować ciąże lub mieć wogóle systematyczne miesiączki to warto zacząć brać suplement Inofem http://www.inofem.pl . Pobudza owulację i poprawia jakość komórek jajowych dlatego jest doskonały dla kobiet planujących ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach