Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę chodzić do szkoły rodzeni

Chodzenie do szkoły rodzenia bez partnera. Co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość chcę chodzić do szkoły rodzeni

Niedawno rozstałam się z ojcem mojego dziecka i nie mam z kim chodzić na zajęcia do szkoły rodzenia, a to już najwyższy czas. Myślicie, że powinnam chodzić tam sama? Jak będzie wyglądać sprawa ćwiczeń itp.?

Gość traktorzystka
Moja kolezanka chodziła sama. Jej facet jakis taki delikatny bardzo i ani on się nie palił na te zajecia , ani ona nie chciala , żeby chodził. Chodziła ze swoją rpzyjaciółką. Pieprz to , czy ludzie się będą patrzyć - rób tak , żeby ci było dobrze. Ważne , zeby ktoś był - mama , koleżanka - żeby potem przy porodzie mogła ci podpowiedziec , co robić , co mówili na zajeciach , bo ty nie będziesz miała do tego głowy. Powodzenia

Nic nie szkodzi na przeszkodzie byś poszła tam sama.Bo to Ty uczysz się odychania,tych wszystkich pozycji-to one się Tobie przydadzą nie facetowi.W czasie całych tych zajęć chodizłam z mężem a reszta kobitek sama i wszyscy się świetnie bawiła.A jeśli chcesz to pierszy raz możesz pójśc z przyjaciółką,siostrą

Ale nie tylko facet może uczestniczyć w takich zajęciach. Możesz przyjść z mamą, przyjaciołką, koleżanką i nikogo to nie zdziwi. Jeżeli masz kogoś kto z Tobą pójdzie to nie wahaj się.

Gość Mąż11
Jak to niebędzie miała głowy? to co ona głupia jest czy jak?

Gość traktorzystka
bo kurwa jak chodzisz tyle miesięcy do tej szkoy , to pakuja tam trochę wiedzy do głowy , tak ? a może ty byś tak sobie jasno wszystko na raz przypomniał , jakbys miał rodzić ? zdawałes kiedyś egzamin z bólem głowy albo zeba ? czy dlaczego nie rozumiesz , o czy mmówię ?

Ja też spotkałam w szkole rodzenia dziewczyny z przyjaciółkami i matkami. A jedna przychodziła... z teściową :) Jedna z nich była samotna, partnerzy dwóch pozostałych pracowali do późna i nie mogli przyjeżdżać na zajęcia. Nikt się nie dziwił.

Gość Mąż11
To po co ma tam chodzić jak i tak wszystko zapomni? TO MOŻE NIECH SAMA KOLEŻANKA CHODZI

traktorzysta - widaomo że się zapomni ale położne już przywołają do porządku.Jak dla mnie szkoła rodzenia była super ,koleżanki które chodziły i później rodziły to mówiły że z tego wszystkiego zapominały a położne mówiły co i jak -ja uważam że jak chociaż troszkę wiesz o odychaniu itd to przynajmniej skoncentrujesz się na tym a nie na bólu

Gość katkamatka
masz ochotę chodzić na zajęcia, to się zapisz :) nie szkodzi, że bez partnera, śmieszniej: znam przypadek (mój brat) chodził do szkoły rodzenia bez ciężarnej żony, która musiała leżeć w łóżku, a jak już zapłacili, to chociaż on chodził i nawet notatki robił! :D

Gość ja chodzilam sama
nawet mi do glowy nie przyszlo,zeby ciagac meza.

Gość gość
Chodzić do szkoły rodzenia można z mamą, czy siostrą. Nie musi to być nasz mężczyzną. Ja zapisałam się na darmowe zajęcia do Twojej Położnej i tam dziewczyny chodzą w różnym towarzystwie. Jeśli facet nie chce to nie ma sensu naciskać.

Gość gość
i po to podnosisz temat sprzed 9 lat????

Gość gość
Ja chodziłam sama i było ok. Mąż jakiś nie czuł potrzeby i tyle... Jak były ćwiczenia w parach to cieszyłam z położoną

Gość GosiaGosia2
Nie każda z nas chodzi do szkoły rodzenia z facetem. Nie zawsze też jest możliwość chodzenia do takiej szkoły. U nas niestety nie było takiej możliwości i dopiero Internetowa Szkoła Rodzenia Prenalen dała mi sporo potrzebnych informacji