Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczycielka 1980

nauczycielki z dzidzią

Polecane posty

Gość ciekawostka
nat ar a ty swoje dzieci do szkoły wyślesz? skoro masz takie zdanie o nauczycielach...

Gość
tak Ale wyobraz sobie, ze nauczycielki i przedszkolanki które zajmuja sie moimi dziecmi nie kombinuja z lewymi zwolnieniami jak te\" kafeteryjne\"

net-ar, szukasz problemu tam gdzie go nie ma, i nie wierzę, że Twoje koleżanki nie kombinują, tak naprawdę każdy z nas kombinuje -tylko płaszczyzny się zmieniają

Gość
no własnie tuzin moichpseudo- kolezanek kombinuje bo twierdza ze sa takie \"niesczesliwe i zmeczone ciezka praca nauczyciela\" a ja im mowie wtedy :zwolij sie i po kłopocie leserki chciałyby miec prace lzejsza od spanai?

Gość
ja nie kombinuje!!!!!!!!! mnie to skrajnie obrzydza!

Gość dżambodżet

Gość dżambodżet
net-ar -> no rzeczywiście - Twoja racja jest najtwojsza i jej się trzymaj :) Nie wiem gdzie (i czy w ogóle) Ty pracujesz, czy Twoja praca jest ciężka czy nie jest więc się nie będę wypowiadać w tej kwestii... Ale skąd możesz wiedzieć, jaka jest praca nauczyciela...może sama kiedyś byłaś nauczycielką, pracowałaś z dzieciakami, ich rodzicami hę? Swoją drogą dużo zaciekłości w Twoich wypowiedziach...:) może masz jakieś negatywne wspomniania ze szkoły? :) Pozdro :)

Gość
a znasz kogos kto nie ma złych wspomnien ze szkoły? Ja mile wspominam kilku tylku nauczycieli ,moze z pieciu reszta to kanalie które wyzywaja sie na bezbronnych zastraszanych dzieciach Pracuje robiac to co bardzo lubie wiec trudno nazwac to pracą to raczej moja pasja dużo zaciekłości? agzie ty to widzisz zwyczajnie wyrazam swoja opinie na ten temat

Gość dawka jest dowolna
Czemu nie jesteście nauczycielkami, przecież to taka okazja i obiboctwo????????? Bo co, uczyć sie nie chciało może? A jak masz taką ciężką pracę po 10 godzin dziennie, to czemu jej nie zmienisz, nie zostaniesz nauczycielką -na 18 godzin??? Powiem ci dlaczego: bo jesteś leniem i tylko narzekać potrafisz. Tak, jestem nauczycielką i dlatego wybrałam taką pracę bo mi odpowiada w każdym aspekcie. Takie głupoty tu wypisujecie jakby ktoś mi na siłę kazał uczyć albo jeszcze lepiej - mnie wybrał -i jestem teraz uprzywilejowana a wy nie!! No biedne takie, zabronili im iśc do szkoły uczyć! Jezzi - w dupie to się chyba tobie przewraca, z zazdrości? lepiej idź popracuj, nie wiem co robisz w czasie pracy w Internecie. Net-ar a ty co -ikono filologii polskiej? Ani interpunkcji ani początku i końca zdania. Nie ma czym się pochwalić. Przyganiał kocioł garnkowi. Ty to na pewno na codzień masz wypowiedzi rodem z PWN-u, eehehe. Miodek ci pewnie scenariusze pisze na każdy dzień, taka jesteś poprawna. Idź, zrób sobie zimny kompres. Dla l wspólnego dobra -dzidziu. A to że się wymądrzasz nie mając pojęcia o temacie to chyba świadczy o twojej głupocie, nie sądzisz? Uważaj bo rozsiewasz głupotę u siebie w pracy, jeszcze cię wyrzucą! "Jak to czytam" -to chyba nie wina nayuczycieli że za szefa masz chama, nie przestrzegającego kodeksu pracy, co? Spauzuj bo nadciśnienie moze być groźne dla zdrowia! Net-ar; nie ma też w języku polaskim "mojszej" ani "twojszej". Zacznij się kontrolować bo słoma z butów wystaje... I nie dodawaj tego czego nie ma między wierszami. Typowa polityczna psychologia; sama wymyśla temat a później krzyczy i atakuje. Ależ Net-ar masz koleżanki -leniuchy, one pracują na opinię nas wszystkich. Jesteś żałosna -wystarczy przeczytać twoją stopkę.

Gość dawka jest dowolna
Rafinka -tylko że księgowa się doszkala za pieniądze zakładu i zazwyczaj w godzinach pracy. I bierze delegacje na wyjazdy. Więc nie rób ofiar z tych biednych księgowych. Wszystkei księgowe jakie znam mają najwyższą pensję -zaraz po dyrektorze. Mi zakład nie dał ani złotówki, ale drugie studia musiałam robić obowiązkowo -żeby państwo mogło pieniądze zgarniać. Przecież ustawa mi nakazuje. A księgowe nie muszą mieć wyższego ani tym bardziej dwóch kierunków.

Gość ciekawostka
net ar to Ty fajnie masz całą szkołę i przedszkole nauczycieli których znasz i wiesz jacy są czy kombinują czy nie... nonono pozazdrościć takiej szkoły A tak w ogóle to Ty gdzieś pracujesz?skoro jesteś ciągle na necie to troche dziwna ta Twoje praca, nauczyciel nie ma czasu siedzieć w pracy na necie i zajmować sie pierdołami tak jak Ty!

czu mozecie mi pomoc i wyszukac wszystkie bledy w tekscie?? Prosze o porwienie tekstu. Ma to byc prosba o wydanie paszportow dla dzieci.Tlumaczylam ten teks z innego jezyka i wiele w nim powtorek i pewnie bledow.. Pomozcie mi Dzieki Skladam prosbe o wydanie paszportow dla mych dzieci MM lat 8 MM lat 6 MM lat 5 w celu uzyskania rezydencji, a razem z tym mozliwosci kozystania z ulg i zapomog spolecznych przewidzianych przez prawo, niezbednych do zagwarantowania im radosnego i godnego dziecinstwa jest to prawo kazdej osoby, a tym bardziej najmniejszych. Moja prosba motywowana jest niezreczna sytuacja rodzinna wynikajaca z niekorzytsnych dla mnie wydarzen, ktore doprowadzily mnie do separacji, ktora byla niezbedna dla mnie i mojich dzieci. Wspolzycie rodzinne z mojim bylym mezem kultury i wiary islamickiej stalo sie niebezpieczne i umilajace. Byly maz swojim aroganckim zachowaniem dopuszczal sie wobec mnie i dzieci karygodnej przemocy, doprowadzajac nas do stanu ubustwa i glodu. Z wyzej wymienionych przyczyn doszlo do separacji. Z pomoca przyszla nam opieka spoleczna, ktora zagwarantowala nam dach nad glowa i normalne zycie. Po 3 latach zycia w domu op. spolecznej otrzymalam mozliwosc podjecia pracy, wynajmu mieszkania oraz umozliwilam dzieciom uczeszczanie do szkoly ktore wczesniej bylo niemozliwe ze wzgledow ekonomicznych oraz niecheci ich ojca, ktory nie chcial ich integracji z innymi dziecimi z inna kultura niz jego narodowa. Trudne godziny pracy, ktore wykonuje aby utrzymac dom i dzieci wymagaja kilku godzinnej obecnosci baby-sister ktora oplacam. Ojciec dzieci ani razu po naszym rozstaniu nie wywiazal sie z obowiazkow alimentacyjnych. Wszystkie koszta zwiazane z utrzymaniem domu sa ma mojej glowie. Biorac pod uwagie mozliwosc korzystania z ulg i zapomog spolecznych, umozliwiajacych dzieciom godne dorastanie prosze o pozytywne i rychle rozpatrzenie mojej prosby o wydanie paszportow. Dzieki

Gość
dawka jest dowolna---a teraz podejdz do tablicy ,wez gabke i wytrzyj monitor bo strasznie go oplułas! jakbys miała troche oleju w głowie wiedziałabys cos o mojej stopce ale wyjasnie ci boś niezbyt oswiecona To cytat z kultowego polskiego filmu, nota bene ,o nauczycielu p.t \"Dzien swira\" Moze ty jestes wozna a nie nauczycielem

Gość dawka jest dowolna
Net-ar, myśle że odpowiada ci ta stopka. I to bardzo. A co oglądasz, to mnie nie obchodzi. Sądzisz że każdy kto obejrzał "dzień świra" ma w głowie olej? Ciekawe założenie. hhehe Oczywiście ty obejrzałaś! Jeśli chodzi o rzekomo opluty monitor -nie skomentuję. Nie rozpatrujesz tej dyskusji w kategoriach merytorycznych. Szkoda.

Gość dżambodżet
Proszę jak się nam pięknie dyskusja rozwinęła - zachacza już nawet o filmoznawstwo ;) Invisible - zjem obiad i zajmę się twoim tekstem, mam teraz ferie i duzoooo czasu :) Net -ar przeanalizowałas dokładnie ten tekst ze swojej stopki/scene z filmu??? Jakie masz refleksje odnośnie do niego? :)

Gość dżambodżet
Aha, Invisibile - czy chodzi ci tylko o poprawienie błędów, interpunkcji etc czy o przeformułowanie tego tekstu?

jak napisalam ja ten tekst przetlumaczylam z innego jezyka, jezeli mozesz go poprawic calkowicie bede ci wdzieczna :)

Gość dawka jest dowolna
Składam prośbę o wydanie paszportów dla moich dzieci: MM lat 8, MM lat 6, MM lat 5 - w celu uzyskania rezydencji, a wraz z nią możliwości korzystania z ulg i zapomóg społecznych, przewidzianych przez prawo, niezbędnych do zagwarantowania im radosnego i godnego dzieciństwa. Jest to prawo każdej osoby, a tym bardziej najmniejszych. Moja prośba motywowana jest niezręczną sytuacją rodzinną, wynikającą z niekorzystnych dla mnie wydarzeń, które doprowadziły mnie do separacji, która była niezbędna dla mnie i moich dzieci. Wspołżycie rodzinne z moim byłym mężem kultury i wiary islamickiej stało sie niebezpieczne i "umilajace" -----> nie wiem o co chodzi, może o "ujmujące mi"???? Były mąż swoim aroganckim zachowaniem dopuszczał się wobec mnie i dzieci karygodnej przemocy, doprowadzając nas do stanu ubóstwa i głodu. Z wyżej wymienionych przyczyn doszło do separacji. Z pomocą przyszła nam opieka społeczna, ktora zagwarantowała nam dach nad głową i normalne życie. Po 3 latach życia w domu opieki społecznej otrzymałam możliwość podjęcia pracy, wynajmu mieszkania, oraz umożliwiłam dzieciom uczęszczanie do szkoly -które wcześniej bylo niemożliwe ze względów ekonomicznych oraz niechęci ich ojca, który nie chcial ich integracji z innymi dziećmi, z inną kulturą niż jego narodowa. Praca w uciążliwych godzinach -którą wykonuję aby utrzymać dom i dzieci, wymaga kilkugodzinnej obecności baby-siter - którą opłacam.(może dodać "ze swojej pensji"?) Ojciec dzieci ani razu po naszym rozstaniu nie wywiązał się z obowiązków alimentacyjnych. Wszystkie koszta zwiazane z utrzymaniem domu (a przede wszystkim z zapewnieniem moim dzieciom odpowiedniego wyżywienia, ubrania, wyprawek szkolnych, książek, zabawek) muszę ponosić sama. Biorąc pod uwagę możliwość korzystania z ulg i zapomóg społecznych, umożliwiających dzieciom godne dorastanie, proszę o pozytywne i szybkie rozpatrzenie mojej prośby i o wydanie im paszportów. Nie wiem dlaczego edytor płatał mi różne figielki. Mam nadzieję że to nie robak. Jeśli chodzi o wiarę napisałabym " islamskiej", ale znalazłam "Republikę Islamicką Komorów" -jeśli twój były mąż jest jej mieszkańcem -to moze należy napisać właśnie "islamickiej"??? Pewnie można poprawić coś jeszcze. Pozdrawiam i powodzenia:)

ok dzieki w tekscie mam.. moj maz kultury i wiary ... hymm powiedzialbym czysto islamickiej... on jest z Maroka a tam wszyscy sa muzulamnami... :( dzambodzet czekam na twoja wersje :)

Gość dżambodżet
Zwracam się z prośbą o wydanie paszportów dla moich dzieci (......... ) w celu uzyskania rezydencji (prawa pobytu???) w ........ i w związku z tym możliwości korzystania z ulg i zapomóg społecznych przewidzianych przez prawo. Zapewniłoby to moim dzieciom godne i radosne życie. Moja prośba motywowana jest trudną sytuacją rodzinną (separacja z mężem). Życie rodzinne z mężem (wyznawcą islamu) było niebezpieczne zarówno dla mnie jak i moich dzieci. Mąż dopuszczał się wobec nas przemocy, żyliśmy w ubóstwie, doświadczaliśmy głodu. Z wyżej wymienionych przyczyn doszło do separacji. Z pomocą przyszła nam opieka społeczna, która zagwarantowała nam dach nad głową i normalne życie. Po 3 latach życia w domu opieki społecznej, otrzymałam możliwość podjęcia pracy oraz wynajmu mieszkania.Dzieci uzyskały możliwość uczęszczania do szkoły, której wcześniej nie miały ze względów ekonomicznych oraz braku zgody ojca na integrację własnych dzieci z innymi dziećmi, odmiennej kultury niż kultura jego pochodzenia. Ze względu na godziny pracy, którą wykonuje aby utrzymać dom i dzieci konieczna jest kilkugodzinna obecności baby-sitter do opieki nad dziećmi. Ojciec dzieci ani razu po naszym rozstaniu nie wywiązał się z obowiązków alimentacyjnych. Wszystkie koszta związane z utrzymaniem domu ponoszę sama. Biorąc pod uwagę możliwość korzystania z ulg i zapomóg społecznych, umożliwiających dzieciom godne dorastanie, proszę o pozytywne i szybkie rozpatrzenie mojej prośby o wydanie paszportów.

Gość do net-ar
a ciebie co, ze szkoly wy.....li, że masz taki uraz biedactwo?

juz nam odpowiedź na pytanie ,które zadałam w moim pierwszym poście . :D może jestem mało bystra ale lepiej późno niz wcale ;)

Gość Dzidzia-idiotyczne słowo
Jak osoby, które wydawałoby sie,że powinny być mało inflntylne,czyli nauczycielki, mogą mówić dzidzia, lala itd. Od tego siedzenia w domach wam sie w głowach poprzewracało! Jak male 5-letnie dziewczynki, co seplenią!

Gość rózia 34
Podsumowując - wypowiedzi p. net-ar - widać dziewczyno że zazdrość cię zżera, bo faktycznie zawód nauczyciela jest jednym z niewielu gdzie jest ochrona pracownika przed zwolnieniem , 13-ta pensja , wakacje , ferie . Ja lubię swój zawód uczę wf-u . Cieszę się że nie muszę blagać co wakacje o 2 tygodnie urlopu i modlić sie zeby wlasnie wtedy była pogoda. Moge dużo czasu poświęcić dwójce dzieci bo pracuję 20 godzin tygodniowo , nie muszę martwić się w soboty niedziele , ferie co zrobić z dzieciakiem. APEL DO POZOSTAŁYCH NAUCZYCIELEK POTRAKTUJMY NET-AR JAK POWIETRZE , ZIGNORUJMY JĄ ,BO JEJ WLASNIE CHODZI O TAKIE ZAGORZAŁE, ZŁOŚLIWE DYSKUSJE I PEWNIE ZAZDROŚĆ JEJ ŻE ZA TAKIE SAME PIENIĄDZE MUSI PRACOWAĆ W SOBOTY I NIEDZIELE , NIE MOŻE SOBIE POZWOLIĆ NA ZWOLNIENIE BO ZARAZ JĄ ZWOLNIĄ.

Gość do tepych nauczycielek
net-ar nie zwolnią bo ona jest pracodawcą a i tym samym urlop ma kiedy zechce

Gość ale bzdura
rózia 34 uczysz wf -u, a wiec popros kolezanke ,która uczy polskiego aby pomogła ci pojąc poprawna budowę zdań złożonych ...PEWNIE ZAZDROŚĆ JEJ ŻE ZA TAKIE SAME ...-- dawka jest dowolna-pomóz jej wyszukac bład gramatyczny

Gość liiiiiiiiiiili
jak nazwa topiku wskazuje tu miały być nauczycielki z dzidzią. zatem zaszło jakieś nieporozumienie bo zaczeła sie beznadziejna dyskusja nauczyciek i tych które je krytykują (z jakiego powodu,tylko dlatego ze sa nauczycielkami) czy ktos prosił o kazanie ?dajcie spokój i zostancie na swoich topikach a nie szukacie jakiejś afery i syczycie jak żmije (net ar przede wszystkim o mądrosci wielka,ty to już chyba dawno doktorat zrobiłas ) sa rózne zawody ,rózne przywileje rózne obowiązki ,dajcie spokój bo ta dyskusja jest bez sensu a autorka postu nr 1 chciała pogadac z nauczycielką a nie słuchac wywodów na temat jej nieuczciwości . ,,kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien........." nie szukajcie dziury w całym .pomyście nie byłyście kiedyś na zwolnieniu na którym nie powinnyście być ? czy to sklepowa czy ksiegowa tez powinny być uczciwe, ale czy to przestepstwo ,ze dziewczyna moze sobie przedłużyć te parenascie dni pobyt ze swoim dzieckiem ? czy Wy bedąc na jej miejscu nie wykorzystałybyście takiej mozliwości?