Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczycielka 1980

nauczycielki z dzidzią

Polecane posty

Gość netar ty masz naprawdę
coś z głową

O ludzie,czy zescie powariowali??Kazdy z nas ma troche z lenia czyzby netar jest takim solidnym prcownikiem to czemu pol zycia spedza na kafe i osadza dziewczyny ktore nie kombinuja ot tak tylko im stan zdrowia nie pozwala na prace????Bycie w ciazy nie jest proste i nie do zrozumienia dla faceta.w szkole wszyscy wiemy jaka jest mlodziez, jaka kulture soba prezentuje i dlaczego kobietka z brzuszkiem ma tracic nerwy na glupie teksty z czyichkolwiek ust???Współczuje dla netara zony ktory bedzie ja podczas ciazy wr ecz gonił do roboty,ewentualnie jesli nater to kobieta to..echhh same skonczcie to zdanie:)

Aha z tych prawie ze bezosobowych wypowiedzi netar wynika ze jest kobieta:)Ciekawe czy masz juz dzieci i meza????Współczuję.... I dużo sukcesów zyczę

Gość natar jest żałosna

Gość
ja jestem bez winy! cos ze mna nie tak bo nie kombinuje tak jak wy?

netar---widze ze jestes swieta:)gratulacje

Gość
czy to ze nie lubie nieuczciwosci w pracy czyni mnie swieta ? jesli tak to rzeczywiscie -jestem swięta :) bo nieuczciwosc to jeden z głownych grzechów naszego narodu i nikogo to nie razi na tym forum --------------------------opócz mnie :( Jakby ktos pytał to jescze bardziej niz tego typu cwaniactwo drazni mnie bałagan

Gość
obserwujesz ze spedzam tu\" pol zycia\" a nie wiesz nawet czy jestem kobietą? a to ci dopiero!gratuluje spostrzegawczosci!!!!!!!!!

Gość kamela
Popieram liiiiiiiiiiili! Ktoś się pomylił i wszedł nie na ten temat, na który powinien. Miały rozmawiać mamy - nauczycielki, które wychowują dzieci, a tymczasem toczy się prawdziwa bitwa na słowa tych, które ani nie są nauczycielkami, ani nie mają dzieci! Kobiety - net-ar i inne- zajrzyjcie gdzie indziej, może znajdziecie coś ciekawszego (wnioskuję, że rozmowa was irytuje i budzi odrazę). Widziałam, że kafeteria prowadzi forum pt: erotyka, może tam? Tam pewnie mogłybyście się wyżyć...

Nie bądź taka mądra, w końcu wasze pensje i zastępstwa są z naszych podatków opłacane, więc mamy prawo się wypowiadac. W końcu dla niektórych ludzi miesięczna nieobecność nauczyciela to jest jego roczny podatek! Mówię o pensji dla zastępcy + ZUS itp. W końcu szkoła to nie prywatne przedsiębiorstwo.

Gość kamela
Skoro tak ci źle, to załóż nowy temat, np: Zlinczujmy nauczycieli albo: Nauczyciele to darmozjady, i zaproś do rozmowy twoje sfrustrowane i zmęczone życiem koleżanki! Przypominam, że to temat dla nauczycielek z dziećmi!!!! Bądź łaskawa wyłączyć się z rozmowy i dać dojść do głosu tym, które chciałyby się wypowiedzieć.

Rafinko gdybyś miałą takie prawo,na pewno byś z niego skorzystała i ja tego nie wymyśliłam . to tak jakby ktos kto nie ma dzieci miał pretensje,że wydłużyli macierzyński i płacą za to również wszyscy podatnicy. a czy któraś z mam nieskorzysta z tego przywileju? Zesztą te dyskusje sa bez sensu .juz sie nie odzywam pozdrawiam raz jeszcze ,szkoda ,ze nie udało sie by zawiązał sie topik dla nauczycielek z dzidzą czy jak ktoś woli z dzieckiem

Gość kamela
monik20 To może my porozmawiamy? Czego uczysz? Kiedy zamierzasz wrocić do pracy? No i jak sobie radzisz z maleństwem? Moja Zuzia ma roczek i 5 miesięcy, jest najukochańsza na świecie!

kamela, jak będę chciała, to się wyłączę, a jak nie to nie. Nie będziesz mi mówiła, co mam robić, bo to nie jest twoje prywatne forum. Monik - bez urazy, ale każdy ma możliwość iść na zwolnienie, tylko niektórzy maja awersję do oszustwa. Net-ar ma rację we wszystkim co powiedziała, tylko powiedziała rzeczy bardzo dla niektórych niewygodne. W końcu nikt nie lubi być nazwanym oszustem, nie?

Gość moja
rodzinka to głownie nauczyciele akademiccy,sama skonczyłam dwa kierunki studiów o takim charakterze,ale praca w szkole panstwowej przyprawia mnie o mdłosci,a totalna feminizacja tego zawodu objawiająca sie juz na studiach jest najwieksza tragedią,nie ma nic gorszego niz grono pegagogiczne przemadrzałych i zazdrosnych bab!!!czesto gesto niedouczonych i najmądrzejszych w tym co robią i mówia,tak tak ,ten zawód daje złudne poczucie ze jest sie najmadrzejszym!!

Kamela uczę wfu .moja córcia ma prawie 5 miesięcy :) jeśli masz ochote porozmawiac bardzo chetnie :) podam Ci mój nr gg bo niekoniecznie chciałabym w towarzystwie osób ,które mnie nie znają i będą negatywnie oceniac ,każdą moją wypowiedź za to ze jestem nauczycielką .bynajmniej nie czuje sie osobą,która wszystkie rozumy pozjadała. Rafinko nie odpowiedziałs na moje na pytanie ,choc wiadomo ,ze nie musisz.

Gość kamela
Co ty i net-ar mozecie wiedzieć o zawodzie nauczyciela? Byłaś kiedyś z dziećmi na kilkudniowej wycieczce? Nie spałaś do 3 nad ranem, pilnując, żeby się nie popili, nie powypadali z okien? Plunął ktoś na ciebie w pracy? Zwyzywał od suk? Straszył zdemolowaniem samochodu, pobiciem? Wypisał na murze "X to k...a"!To codzienność we współczesnej szkole.Siedzisz w domu od 20 do 23-24 i ślęczysz nad wypracowaniami, klasówkami, testami? Czytasz lektury, przygotowujesz się, zastanawiasz, jak przekazać wiedzę możliwie najprościej? Że nie wspomnę o innych "papierkowych" rzeczach. Kiedy byłam w ciąży, postanowiłam chodzić do pracy. Któregoś dnia miałam straszną aferę z takim jednym,zdenerwowałam się okropnie. Następnego dnia wylądowałam w szpitalu i do końca ciąży byłam na L4. Więc nie mów mi, że branie L4 przez nauczycielkę to oszustwo! Kobiety chronią swoje dzieci, jeszcze zanim się urodzą. Przecież to wiesz, sama jesteś matką! Planuję dziecko i wiem, że kiedy zajdę w ciążę nie będę bohaterką, tylko pójdę na zwolnienie. Dla ciebie ważne pieniadze dla mnie moje dziecko. I chyba nie porozumiemy się w tej kwestii.

Gość kamela
monik30 Chętnie pogadam na gg. Tutaj nie ma na to szans! Czekam na odpowiedź

kamela przestań stękać, ja ślęcze po nocach nad innymi rzeczami. Jak cie ten zawód irytuje to go zmień i przestań biadolić, nikt ci nie kazał być nauczycielką. Monik - napisałam wyraźnie, że możliwość pójścia na zwolnienie ma każdy tylko nie każdy to robi dla własnej przyjemności.

Gość kamela
Rafinka, Skoro uważasz, że mam taki miód, zostań nauczycielem! Wtedy inni będą na ciebie zarabiać! Pozdrawiam, pa pa

Gość dobra ok
co to za pierdolenie ze nikt nie kazal byc nauczycielem?przeciez te nauczycielki nie skarza sie na swoja prace tylko mowia, ze jest ciezka, wasza pewnie tez i nikt nie mowi dlaczego zostalas ksiegowa,ale w pracy nauczyciela dochodzi strona psychologiczna-ksiegowej w pracy nie wyzywa sie od najgorszej, co zdarza sie w polskich szkolach, nie musi sie prawie prosic zeby wykonywac swoja prace, a nauczyciela maja gdzies, no i raczej zadna ksiegowa nie zarabia 800 zl; takie matki jak wy wychowuja wlasnie takie bachory, ktore zatruwaja zycie nauczycielom i wyrastaja na potwory, ps. nie jestem nauczycielka wiec po mnie jechac nie musicie

Ja nie pisze, że miód, to ty piszesz, że to katorga. Jakby mnie moja praca tak irytowała jak ciebie, to bym ją zmieniła, a nie stękała. :D Darzę szacunkiem nauczycieli, ale nie lubię sfrustrowanych, kwękających bab, obojętnie, jaki zawód wykonują.

Gość yta
Jestem starającą się o dzidzię nauczycielką. Do net-ar: w języku polskim jest słowo "dzidzia", jest to zdrobnienie od słowa "dziecko". Chociaż nie wiem czy wiesz, co to znaczy zdrobnienie, ty ...... od siedmiu boleści. Jak nie wiesz , to się nie wypowiadaj. Zajrzyj do "Słownika ortograficznego" PWN pod redakcją E. Polańskiego, s.153 środkowa kolumna. A tak w ogóle to żadna nauczycielka nie skarży się na swój cierpiętniczy los, tylko chce uświadomić wam, że praca w szkole to nie tylko 18 godz. dziennie. Po co tutaj w ogóle wchodzicie? Ja sama mam 30 godz. tygodniowo (zaraz będzie komentarz, że nabrałam sobie dodatkowych godzin, ale to była decyzja dyrektora) i wiem , że do tego dochodzą rózne szkolenia nawet w ferie i wakacje, rady (np. w środę byłam w pracy od 8.00 do 18.00 - i tak jest naprawdę często, zebrania, nie liczę już poprawiania zeszytów, sprawdzianów i innych rzeczy. To jednak nie znaczy, że nie lubię swojej pracy, wręcz przeciwnie. Jak zazdrościcie tego wolnego czasu, to zostańcie nauczycielkami i dajcie nam spokój. Ja się nie wtracam do innych zawodów, bo wiem, że każda praca ma swoje plusy i minusy i nie obrażam kogoś bezpodstawnie nie mając o czymś zielonego pojęcia.

Gość Brawo Yta

Gość
a czy ja mowie ze sie skarzy ? ja mowie ze kombinuje a to wynika z tego co napisała autorka ! wy uczycie pisac i czytac a same tego nie potraficie :P

Gość
a oto cytat autorki \"z dzidzią\":_P...........bo troszke zboczyłyscie z tematu.................................\"\"\"\"Tylko jak to zrobić? na jakie zwolnienie iść? Od jakiego lekarza? nie chcę brać macierzyńskiego na te półtora miesiaca a bardzo mi na tym zależy zeby zostać z dzidzią i wrócić do pracy teoretycznie od 1 lipca. Macie jakieś propozycje? Jesli tak to bardzo prosze o radę.\"\"\"\"\"

Gość
ja mam dla ciebie propozycje w pierwszym semetrze wez chorobowe od 1 wrzesnis do konca 1 semestru a od 2 semestru wez chorobowe az do wakacji pasuje??? ciekawe co byłoby, gdyby w ten sposób myslały wszystkie pracujace kobiety w Polsce:):):):):):):):):):)

Gość nauczycielka1980
dziękuje wszystkim za wypowiedzi w tym temacie szczególnie Tobie net-ar za tą ostatnia bo wreszcie odpowiedziałaś na moje pytanie.Niestety nie skorzystam z Twojej propozycji. Owszem chciałam sobie jakieś zwolnienie załtwić żeby iść zostać z moim dzidzi w domu le los chciał inaczej mam guzka na krtani i musze go usunąć najbliższy termin operacji to maj niestey potem rekonwalescencja itp do pracy wróce dopiero we wrześniu albo i póżniej, zreszta niewiadomo dokładnie kiedy wróce bo niewiadomo co bedzie z moim głosem, mam nadzieję ze tak i ze bede mogła wrócić do ukochanej pracy od poczatku roku szkolnego.