Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czerwcowy blizniaczek

Czy ktos jechal do slubu bryczka?

Polecane posty

No wlasnie. Moj dom, kosciol i sala znajduja sie w niewielkiej odleglosci od siebie. Przyszlo mi do glowy ze fajnie byloby pojechac bryczka. Ale nie mam pojecia ile to kosztuje i co zrobic jesli pogoda bedzie do niczego. Czy umowa pozwala na rezygnacje z wynajmu jesli w dzien slubu \'rzuca zabami\'?

Gość dddddddd
nie wiem ale zwierzatka sa mało romantyczne i co jesli konik załatwi sie pod kościołem albo w trakcie drogi nie pachnie raczej różami.My też zastanawialiśmy się na nad bryczką ale zrezygnowaliśmy

Gość a moze wziąć taką
z rozkładanym "daszkiem"?

My tez mamy bardzo blisko do kościoła i na salę balową i tez zastanawialiśmy się czy nie wynająć bryczki. Nie orientuje się ile to może kosztować ale raczej niewiele. PLusy tego to takie, że młoda nie musi się gnieść w sukni w samochodzie z jeszcze dwoma osobami, nie potrzebny jest kierowca do samochodu no i jest to coś zupełnie ineego niz jak wszyscy samochodem.A minusy?Może padac deszcz i co zrobić jak bryczka nie ma daszku, nie wiadmo jak wracać z wesele bo nie wiadomo, czy bryczka odwiezie parę mloda spowrotem (raczje nie).MY się jeszcze zastanawiamy nad tą opcją.Pozdrawiam!

Ja jechałam. Było świetnie, pogoda piękna - jedziesz na otwartym powietrzu, w otoczeniu kwiatów, a nie dusisz się w zamkniętym samochodzie. Woźnica wyglądał super, profesjonalista w każdym calu, wyprostowany, w cylindrze, konie przystrojone, powóz cały w kwiatach. Polecam. Ja płaciłam 1000 zł, i warte to było każdej złotówki, bo autem jeżdżę codziennie - a bryczką mogę już nie jechac nigdy... Jedyny stres to pogoda, ale jak masz zamykaną, to też może być. Nam się udało.

I jeszcze jedno, jedna z poprzedniczek napisała: \"nie wiadmo jak wracać z wesele bo nie wiadomo, czy bryczka odwiezie parę mloda spowrotem (raczje nie).MY się jeszcze zastanawiamy nad tą opcją.\" Auto, którym jedziesz do ślubu - z domu do kościoła i z kościoła na salę, też nie bedzie na ciebie czekało całe wesele. Wynajmujesz je tylko na te dwa przejazdy - tak, jak bryczkę. Chyba, że to auto znajomego, rodziny, albo wasze. Ale te ślubne limuzyny wynajmuje się tylko na krótki okres - wg mojej wiadomości. A z wesela rano wraca się taksówkami...

Gość ivonavitoria
ale przeciez konium z dup smierdzi :O

Pytałam o ten powrót bryczką, bo my jeśli bedziemy jechali samochodem to samochod na odwozke bedzie, bo to auto swiadka, a bryczki raczej juz nie bedzie...do domu na nocleg mamy niby blisko ale czy bedzie nam sie chcialo wykonczonym wracac nad ranem do domu piechpta??bardzo watpie!:(

Gość a ja a ja a ja
ja mieszkam w małym mieście i tu trudniej było załatwić dorożkę na ślub, ale się udało- za niecałe 300 zł. Wybieramy sobie sposób przystrojenia dorożki; rozkładany daszek na wypadek deszczu jest. Merolka może się jeszcze kiedyś dorobicie, a o podróż dorożką z profesjonalnym woźnicą będzie trudniej :D

Gość chałtury chałtury
jak masz do domu blisko, to taksówka to zaden koszt a auto świadka... a co w nim takiego szczergólnego? to tak, jakbys na slub brala sukienkę kuzynki... ani to slubne, ani wyjatkowe

A co w tym złego, żę to auto świadka??Bęe nim tylko jechać a suknia to coś wyjątkowego, bo będę ją miała na sobie tylko raz w życiu..Nie rozumiem skąd ten sarkazm...