Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrażliwe oko

krople do oczu - wrażliwe, suche oko - polecicie coś?proszę...

Polecane posty

Gość wrażliwe oko

Szczególnie rano czuję, że oko jest suche i okropnie piecze, oprócz tego moje oczy są bardzo wrażliwe. Może jakieś kojące kropelki, nawilżajace. Polecicie coś?

Lacrimal --> używam ich od jakiegoś czasu i jestem zadowolona :D kosztują ok 7 zł :) a co najważniejsze w opakowaniu są 2 buteleczki :D

Gość wrażliwe oko
Lacrimal - mam je właśnie i mi nie służą :-( - oczy pieką mnie po nich okropnie. Ty też tak masz? Zaczęłam używać, ale zaprzestałam bo to uczucie pieczenia było nie do wytrzymania.

Gość justin32
zobacz: Weykan --kapsulke nalezy przebić igłą i zakropic po kropli do oka.Reszte apsulki polknąc. www.wiecznezycie.celebs.pl Pozdr Justyna

dla mnie lacrimal jest w sam raz :) kiedyś miałam Visine ale były beznadziejne :O jeśli te są do niczego to w aptece są homeopatyczne ze świetlikiem :) sama nie używałam, ale swojemu psu kiedys kupiłam :D

Gość Lacrimal
kiedyś miałam Tears Naturale ale sklejały oko były strasznie lepkie.Lacrimal kosztuje ok 7-8 zl. i jest bardzo dobry.

Gość wariorr
Mi pomaga starazolin. Kiedyś mi okulista przepisał jeszcze na recepte. Ostatnio kupilem już bez recepty. Polska firma i dużo lepsze od tych visinów czy innych.

Gość asddertyj
Hyabak ... drogie ale super nawilzaja i bez konserwantow :)

Gość krople do oczu
Polecam Optive !0 ml. kosztuje ponad 30 zł. Ale super nawilża. ;-)

Gość anastazjaaaaaaa
tez czegos szukam, ale czego nie kupie to jest beznadziejne. co sadzicie o nowym Visine?

Jak dla mnie wszelkie krople - zarówno do nosa, jak i do oka odpadają :/ Dla mnie jest to tak obrzydliwe, od razu zbiera mi się na wymioty, wszystko spływa do gardła, oczy łzawią - fuj. Mam nadzieję, że wy nie macie tego problemu, bo to komplikuje sprawe...

Gość KatarzynaZSDM
Polecam krople systeme ultra :-) Bardzo dobre, ból i suchośc przeszły.

Gość okksskkkssskks
Hyabac albo taki żel Vidisic. Jest bardzo dobry

Gość zielonazajączka
Hyal-Drop ok.30 zł

Gość 00Kasia
ja stosuję cationorm. jest to emulsja do oczu, aplikuje się tak jak krople. wygodna butelka, łatwo zakropić oko, no i przede wszystkim świetnie nawilża oczy

Gość Kinia65
jeśli nie możesz stosować kropli to są inne sposoby, np brać luteinę. mogę Ci polecić Lutax AMD plus. zawiera luteinę i wyciąg z borówki i jeszcze kilka korzystnych dla oczu witamin, więc wspomaga, wzmacnia i chroni wzrok. ale żeby kuracja takimi tabletkami miała sens trzeba je brać przez 2-3 miesiące i wtedy widać rezultaty :)

Gość BeataF5401
Uzywaliscie leku co sie nazywa Lacrimal? No bo wyszukiwalam opinii dotyczacych tego leku i chcialam Was zapytac. Moze mozecie cokolwiek opowiedziec mi o tym leku? Jest sens go kupowac, testowaliscie jakies zamienniki? Tutaj jest troche recencji o Lacrimal: http://www.listalekow.pl/lacrimal/ - uwazacie, ze to sprawdzone informacje? Nie w smak mi sie i roztrwonic bezsensownie pieniazki, dlatego pytam Was. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.

Gość gość
wypróbuj ocutears, u mnie się sprawdza

Gość maja444
ja używam emulsji cationorm. zapytaj o nią w aptece, jest naprawdę super

Gość Angelika220
jak oko wrażliwe to chyba najlepiej cationorm... jest to trochę bardziej specjalistyczny lek, silnie nawilża oko, działa na wszystkie trzy warstwy oka (nie wszyscy wiedzą że większość, żeby nie powiedzieć wszystkie, krople nawilżają tylko wierzchnią warstwę), jest bez konserwantów i też warto dodać, że można go spokojnie stosować na soczewki i nic się nie stanie

Gość Majka224
ja używam cationormu. widzę że tu już ktoś o tym wspominał. specyfikacje tego leku można znaleźć w internecie, to nie będę się rozpisywać, powiem tylko że ja używam i jestem zadowolona, lek się sprawdza :)

Gość Kamila_111
u mnie wszyscy w rodzinie na suche oczu używają kropli lakroft, nikogo nie uczuliły i na każdym sprawdza się ich działanie, także polecam ten lek

Gość Mariolllla
ja używam leku cationorm. widzę że już tu go osoby zachwalały. ja się mogę do tego przyłączyć. też jestem zadowolona z działania tych kropli

Gość Karolina_000a
ja używam ocutears. nie wiem w sumie skąd to wzięłam, nie wydaje mi się żeby lek był jakiś super popularny, chyba poleciła mi go ciocia z Niemiec. no to nie jest istotne w zasadzie. używam za każdym razem jak mam suche oko i pomaga, przynajmniej w moim przypadku ;)

Gość Ewelinnn
czytałam to forum kilka dni temu i z poleconych tutaj leków postanowilam wypróbować cationorm. powiem Wam, że się sprawdziło. rzeczywiście przyniosło natychmiastową ulgę i dość silnie nawilżyło oko. całkiem dobry ten lek

Gość Hanka527
ja stosowałam lakroft. teraz już mniej bo troche przeszło, bo mniej siedze przed kompem, ale kiedyś często miałam suche oko to zawsze używałam tych kropli

Gość małpka66
ja używam lakroftu i mi pomaga. zawsze mam przy sobie jak jade autem, bo jak mi sie coś zaczyna ze wzrokiem dziać, to od razu zakraplam, bo sie boje prowadzić jak się czuje taka niepewna. ale wtedy lakroft i dalej w drogę :)

Gość gość
Ja polecam Systane Ultra (nie Balance) i Optive, są bez konserwantów, dobrze nawilżają, te ostatnie działają w dodatku antyalergicznie. Bardzo dobry jest również Biolan gel - przepisał mi go okulista przed zabiegiem laserowej korekcji wzroku na odbudowę nabłonka po szkłach kontaktowych. Pomogło w 2 tyg, co potwierdziły badania przed i po. Mam niestety zespół suchego oka i do końca życia będę skazana na krople, a te wyżej wymienione pomagały mi przez wiele lat. Ostatnio mam wrażenie, że nieco słabiej działają, ale okulista powiedział mi, że oko przyzwyczaja się po jakimś czasie do podawanych ciągle tych samych substancji i dlatego trzeba co jakiś czas zmieniać krople. Teraz wypróbuję polecany tutaj Cationorm.

Gość Mariolllla
ja tak mam z odżywkami do włosów i żelami do twarzy, że co opakowanie to muszę zmieniać bo skóra i włosy się przyzwyczajają, ale jakoś co do kropli jeszcze mi się to nie zdarzyło. nie wiem czy to zależy od jakości albo składu kropli, ale ja od początku używam cationormu i nie zmieniałam go. jak wypróbujesz to daj znać czy na Tobie też się sprawdził ;)