Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola79797

juz nie wiem co mam zrobic....

Polecane posty

Gość ola79797

kobiety pomozcie! moj syn ma10 mies, zawsze chodzil spac o 18-tej , przesypial cale noce -kolejne karmienie kolo 7 a od paru dni cos mu sie odmienilo wstaje o 12, 2 w nocy w lozeczku, chozi dookola, "spiewa" normalnie koniec spania :( i tak potrafi godzine-dwie, idzie spac i spi do rana moze teraz powinnm klasc go pozniej? ale on jest przyzyczajony ze o 18 juz do lozeczka go zanosze i o tej godzinie zasypia mi juz wszedzie, wiec musze go zabawiac itp wczoraj cudem polozylam go przed 19-ta ale dzis tez w nocy mi sie obudzil :( to juz 5 noc, nie wiem co mam zrobic jezli ktos ma cenny pomysl to bede b wdzieczna

u dzieci często zmieniają się pory spania ale ja uważam że 18 to jednak za wcześnie.Mały swoje prześpi to nic dziwnego że wcześnie staje.

A ile dziecko śpi wnocy? Moj 9-cio miesięczny syn w dzień spi rano ok 2 godzin i potem o 17 ok 2 godzin no i potem go kąpie i idzie spać o 20-tej i spi całą noc. Jednak ostatnio też sie budzi. Ale to przez ząbkowanie. Słyszałam ze dzieci w nocy dopiero analizuja to czego się nauczyły w ciągu dnia dlatego czasem zamiast spać, robią coś czego własnie się nauczyły.

Gość ola79797
w dzien spi lacznie godzinke-1,5 od 6 miesiaca zycia przesypia cala noc, czyli od 18-tej do okolo 7 nieraz dluzej, nieraz ktorcej a od tych paru dni hmmm ale jak ja go poloze o 18-tej na niby drzemke to co mam go obudzic po godzinie? sama nie wiem co mam zrobic ow dzien spi tak: wstaje okolo 7 po 10-tej drzemka pozniej kolo 14-15 drzemka no i 18-ta spanie tak bylo zawsze i spal cale noce a teraz, nie wiem moze faktycznie za szybko go klade musze wymusic na nim dzis 3 drzemke dzieki za rady 🌻

A po tej godzinnej przerwie idzie spac sam, czy musisz go usypiac? Jak idzie spac sam, to nie walcz, widac tak ma, pozniej mu sie odmieni znowu. Jak musisz go usypiac- sprobuj go zostawic samego w pokoju, nie rozmawiac z nim, zeby nie mial wrazenia ze sie z nim bawisz, powinno mu sie szybko znudzic, wtedy chwilke poplacze, poglaskasz go i pojdzie spac, kolejne noce poinny byc juz lepsze, mniej i mnie zabawy. Powodzenia!

Jak jest przyzwyczajony do chodzenia spac o 18, nie zmienialabym tego raczej...