Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość . .. ... .... ..... ......

Ile kosztuje zabieg usuwania nadzerki?

Polecane posty

j.w b. prosze o odp.

kto wie? albo ktos moze słyszał od koleżanki? a moze jest to zabieg refudnowany?

Gość Agnieszka 900

kolezanka miała nadzerke i pomimo ze nie rodziła lekarz zalecil wypalanie koszt 150zł :o a ja lecze sie u tego samego lekarza niestety;/

Gość Agnieszka 900
to poinnaś zmienić lekarza.

Gość Agnieszka 900
to poinnaś zmienić lekarza.

Jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza to w szpitalu zrobią ci to za darmo

ja kiedyś miałam leczone tym płynem o którym agnieszka wspominała (solcogyn chyba), ale ona wróciła. wtedy miałam wymrażaną. nic nie płaciłam, bo państwowo robiłam. jak do tej pory spokój z nią mam. ogólnie jestem zadowolona.

Gość do Agnieszka 900
ja też nie rodziłam i miałam wypalankę 2 razy + raz usuwaną nadżerkę chemicznie, teraz mam nadżerkę znowu i musze iść ponownie na jej usunięcie >> do ika001

Gość do ika0011
>kurcze posta mi urwało

Gość do ika0011
a więc: niestety droga iko, ale to co piszesz o darmowym usunięciu nadżerki w szpitalu ma się nijak do rzeczywistości :( Moja znajoma nie dalej jak rok temu miała nadżerkę (III gr. cytologiczna), dostała skierowanie do szpitala na pobranie komórek do dalszych badań i pomimo tego, że spędziła tam prawie 2 tygodnie, nikt jej tej nadżerki nie usunął. Wyszła do domu z zaleceniem dalszego leczenia na własną rękę. Nadżerkę usuwała prywatnie, ale u znajomego lekarza więc zapłaciła tylko 100 zł. Ja w perspektywie też mam ten "zabieg" i niestety musze za niego wybulić 300 zł., a chętnie poszłabym do szpitala i usunęła sobie za darmo :p

ja nie wiem dziewczynki, ale ja naprawdę za darmo ją wymrażaną miałam, tylko za badanie przed - histopatologię - 30 zł (chyba) płaciłam. ale może po prostu na dobrego państwowego lekarza trafiłam :)

ja za wymrażanie zapłaciłam 400 zł. Mój błąd, że wczesniej swojego gina nie zapytałam o cene, tylko ufałam, że cena tego zabiegu jest porównywalna w prywatnych gabinetach. Kiedy doszło do płacenia - zdębiałam jak usłyszałam ile, bo wówczas średnia wychodziła ok.200zł, a miałam przy sobie 300 (na szczęście i nieszczęście w poczekalni siedział mój mąż ze swoim portfelem)

Gość akma
ja chodze prywatnie do ginekologa i płacę mu 80 zł i jak usuwał mi kwasem nadżerke to nie dopłacałam. wiem że ten płyn jest drogi bo koło 60 zł. ale jezeli jestes na kase chorych to powinnaś mieć zabieg za darmo. i jeżeli nie rodziłaś to nie daj sie namówić na wypalanie!!! tylko tym płynem. ps: mnie bolało tak ze o mało nie zemdlałam, najlepiej przed zabiegiem 2 godz. połknąć ze dwie tabletki przeciw bólowe

Ja miałam wymrażaną nadżerkę gdyż jeszcze nie rodziłam, w NZOZ, nic mnie to nie kosztowało, wszystko na kasę chorych. lekarz najpierw zrobił cytologię, a potem umówił mnie na zabieg. Jeśli nie widać różnicy-po co przepłacać ;)

Aha, i właściwie to nic nie bolało, tylko uczucie jakieś dziwne ;)

Gość dziewczyny pisałam już
wcześniej, że nie rodziłam, jestem po 2 wypalankach i 1 usuwaniu chemicznym i albo mi się te nadżerki nie goją, albo odnawiają. Teraz mam miec znowu usuwaną. Przeciez nie zostawię tego samemu sobie, bo bym już dawno raka dostała, jakbym miała nie leczyć, bo nie rodziłam.

Gość marrtta
wymrażanie mozna zrobić na kasę chorych ...najlepszą metodą jest laser...koszt to 200...

Gość Maleńka_21
cze dziewczyny prosze was o pomoc,w sumie nigdy nie mialam nadzerki ostatnio robilam cytologie i wczoraj dowiedzialam sie ze mam gleboka nadzerke lekaz przepisal mi tylko tabletki dopochwowe kazalam mu zeby mnie zbadal bo moze jestem w ciazy i boje sie brac te tabletki odpowiedzial ze macica jest powiekszona a jak sie boje to zebym nie brala tych tabletek a za 3 tyg mam sie pokazac.2tyg spoznia mi sie okres to moze byc przez nadzerke???????????????

i co zbadał cię czy nie???jak nie to radzę idź do innego. powinien zbadać i usg zrobić zwłaszcza że okres ci się spóźnia. nie sądzę żeby przez nadżerkę mógł się opóźnić.to raczej nie możliwe. skonsultuj się z innym lekarzem, albo chociaż zrób test żebyś wiedziała czy jesteś w ciąży czy nie.

Tak sobie czytam. Mi lekarz w Państwowej przychodni bez badania cytologicznego powiedział,że mam nadżerkę. I ,że będzie to kosztowało w promocji 400zł. Wymrażanie czy jakoś laserowo. Zrobiłam cytologie i mam 2 grupę. Nie wiem czy naprawdę mam ta nadżerkę? A Wy jakie grupy miałyście?

z tego co wiem to tego się nie odkrywa przez badanie cytologiczne. te dwie rzeczy nie mają nic wspólnego. cytologię robi się później aby sprawdzić czy ją można ruszyć. nie jestem lekarzem więc dokładniej ci nie powiem, ale wiem tyle że oni tą nadżerkę to rozpoznają bo widzą ubytek w błonie. ja przed wymrażaniem miałm histopatologię. co do cytologii to zawsze mam 2 grupę.

Gość Maleńka_21
oczywiscie zbadal mnie ale tylko rekoma bez zadnego usg nawet tam nie zagladal tylko mocno naciskal na moj brzuszek i wkladal paluchy to bolalo ale powiedzial ze to za wczesnie zeby wykryc ciaze,zastanawiam sie czemu nie zrobil mi usg a o nadzerce topowiedzial mi przed badaniem z wynikow jakie robilam juz dawno jakies poltora miesiaca temu to wszystko jest dziwne wkurza mnie

Gość deli24
ja za zamrażarkę zapłaciłam 400 zł

maleńka => to faktycznie jakoś dziwnie ci to zrobił. ja zawsze mam najpierw pożądne badanie, bardzo dokładne a potem diagnozę jakąś. no i to usg :/ dziwne to jakieś. ja na twoim miejscu poszłabym do innego na konsultacje.

Ja miałam wypalaną nadżerkę w szpitalu 18-19 lat temu i później nie mogłam urodzić dziecka mimo bólów partych przez 24 godziny nie nastąpiło rozwarcie. Lekarka w czasie porodu masowała mi szyjkę macicy i mówiła, ze nie chce się rozciągnąć bo lekarz źle zrobił wypalanie. W efekcie zrobili mi cesarkę. W domu sprawdziłam nazwisko lekarki która robiła mi wypalankę i okazało się , ze jest to ta sama pani która krytykowała wykonanie zabiegu (krytykowała sama siebie). Nie wiem jakie są nowoczesne metody, bo gdy miałam nadżerkę gdy syn miał 1 rok przeczekałam i sama znikła. Nie doradzam czekania, ale zawsze można poradzić sie drugiego gina.

Gość Maleńka_21
gunia poszlabym z checia do innego tylkojak dzwonie sie zarejstrowac to nie ma juz miejsca na teraz tylko trzeba czekac z miesiac a moze zna ktoras z was jakiegos lek u ktorego nie ma takich kolejek?

Gość Maleńka_21
tak ogolnie dziewczyny jak myslicie czy po 2 tyg mozna wykryc ciaze?mam na mysli 2 tyg spoznienia okresu czyli zaplodnienie pewnie bylo wczesniej czyli razem ok miesiaca lub 3 tyg.

myślę że można. no może nie przy takim zwykłym badaniu, ale przez usg dopochwowe to na pewno. no nie wiem gdzie są mniejsze kolejki. ja jestem w łodzi i tu na wizytę u gina czekam jakiś tydzień do dwóch, a jak zależy mi bardzo to idę go mojej gin w innej przychodni i tu rejestruje się rano. (bo ona w 2 przyjmuje)

Gość madziaulkaffg
ja placilam 450 zl