Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Podr贸偶niczka

B脫L, co i dlaczego?

Polecane posty

Niniejszym zakladam ten topik. Prosze pisac co was boli i dlaczego, czy macie zdiagnozowana nerwice i objawia sie oba b贸lem roznych narzad贸w? Bo to wlasnie moj przypadek, ale czy to nirwica do nie jestem przekonana. Chcialabym wiedziec czy ktos ma podobne problemy? Boli i boli a ja nie wiem dlaczego?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ja mam nerwic臋 od 5 lat chyba, boli mnie dos艂ownie wszystko, bo nerwica ma to do siebie, 偶e w臋druje po ciele czasem mam nerwic臋 serca, co objawia si臋 ko艂ataniami, b贸lami, k艂uciami, a nawet pieczeniem czasem nerwic臋 偶o艂膮dka (to od niedawna), zdarza mi si臋 wymiotowa膰 z nerw贸w czasem boli mnie g艂owa czasem mam silne nerwobole w ca艂ym ciele ech..............radz臋 by膰 gotow膮 na wszystko, nerwica to jedna wielka niespodzianka ;)

Udost臋pnij ten post

ale te bole sa tak sile, ze ja nawet pracowac nie moge a przy okazji okdrywam jakies drobne niedociagniecia w moim ciele, no. skolioza ale zadna choroba tak nie boli, nawet rak..................jestem zrozpaczona

Udost臋pnij ten post

ja mam skolioz臋 g贸rnego odcinka kr臋gos艂upa piersiowego, dyskopati臋, depresj臋, nerwic臋 l臋kow膮 ,refluks i pewnie jeszcze troch臋 fajnych rzeczy

Udost臋pnij ten post

a nerwica ma to do siebie, 偶e stale obserwujesz sw贸j organizm, chocia偶 wcale nie ma takiej potrzeby ja przez d艂ugi czas pracowa艂am na cz臋艣膰 etatu, w艂a艣nie przez nerwic臋 l臋kow膮, musia艂am zmieni膰 prac臋, zawsze jest jakie艣 rozwi膮zanie

Udost臋pnij ten post

ale czy to mozliwe, ciagly bol podbrzusza, jajnikow, stawow, plecow, zebow, serca, wszystko na raz..................zaden czlowiek tego nie zniesie, boli mnie ostatnio bez przewy, a czasami tak mocno ze mi slabo

Udost臋pnij ten post

tak, to mo偶liwe nic Ci nie b臋dzie, mnie kilka lat temu zrobi艂o si臋 tak s艂abo (a by艂am przed zaj臋ciami, kt贸re mia艂am prowadzi膰), 偶e my艣la艂am, ze ju偶 po mnie ju偶 tak fajnie si臋 rozp艂ywa艂am :) teraz po kilku latach wiem, 偶e to przez dyskopati臋 szyjn膮, kr臋gi mi uciskaj膮 co艣 tam, i przy gwa艂townych ruchach czasem tak mam przy nerwicy zawroty g艂owy s膮 typowe nie s艂ysza艂am jednak o przypadku, 偶eby kto艣 z tego powodu straci艂 przytomno艣膰 wiedz, 偶e ludzie z nerwic膮, cz臋sto maj膮 tendencj臋 do wyolbrzymiania i do hipochondrii

Udost臋pnij ten post

i jeszcze jedno, wiedz, 偶e nikt Ci nie pomo偶e, zr贸b sobie podstawowe badania, ewentualnie dodatkowo kardiologiczne dla swietego spokoju i je艣li bedzie wszystko ok, zacznij 偶yc, zacznij pracowa膰 nad psychik膮 (mo偶e jakie艣 psychoterapie?), przesta艅 si臋 sobie ci膮gle przygl膮da膰

Udost臋pnij ten post

Podrozniczko,kup ksiazke-\"BOL-diagnostyka,leczenie i prewencja\" autor:Claudia Saint-Maurice Andre Muller Jacques Meynadier. A reszte napisalam Ci na innym forum.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

badania kardiologiczne w normie, po prostu kiedys uwierzylam ze moje bole to wynik nerwicy (specyficznej nerwicy), i zaczelam je ignorowac, ale jest gorzej i gorzej, nawet wakacje w cieplych krajach nie pomagaja a chlopak zabiera mnie co 4 miesiace, kocham go nad zycie z wzajemnoscia, ale jak on dlugo wytrzyma z taka osoba ktora ciagle cos boli, nie moge uprawiac sportow a on jest bardzo aktywny, nie moge pracowac i prosze go o pieniadze on mnie bardzo kocha ale jak mozna zyc z taka osoba, nawet kochac sie czasami nie mam sily bo cos mnie do cholery boli, jak nie brzuch to plecy, jak nie plecy to zeby, jak nie zeby to........ale czasami wszystko na raz, nie chce wyszukiwac chorow, ale to nie sa bole z ktorymi mozna funkcjonowac, np. bole glowy, ja nie moge biegac itp. bo jest jeszcze gorzej...a probowalam juz wszystkiego na sile uprawialm sport wraz z chlopakiem, placze na okraglo, zyc mi sie nie chce..............i ciagle biore tylko tabletki, chodze z saszetka pelno roznych tal przeciwbolowych jak kretynka a mam dopiero 24 lata

Udost臋pnij ten post

Podrozniczko,ja jestem hipochonryk i mysle ze Ty tez.I byloby dziwne,gdyby nic Ci nie dolegalo.Zawsze cos nas boli.Ale jezeli te Twoje bole sa silne,to skorzystaj z pomocy Psychologa/psychoterapia/,oraz PORADNI BOLU>

Udost臋pnij ten post

zgadzam si臋 z pipkiem poza tym im wcze艣niej nauczysz si臋 tolerowa膰, akceptowa膰 te wszystkie bole, tym pr臋dzej znikn膮, chocia偶 nie spodziewaj si臋, ze zn贸w b臋dziesz si臋 czu艂a jak osiemnastka, bo nigdy tak nie b臋dzie b贸le te wynikaj膮 czesto z napi臋cia miesni, jakie towarzyszy nerwicy, a ze wszystko jest ze sob膮 po艂aczone to tak niestety jest musisz uwierzy膰 tylko, ze nie jeste艣 z porcelany, organizm cz艂owieka jest znie艣膰 bardzo bardzo du偶o i wcale tak szybko i 艂atwo si臋 nie umiera

Udost臋pnij ten post

Kiedys na poczatku nerwicy lykalam duzo tabletek przeciwbolowych.wydawalo mi sie ze pomagaja,ale nie.Gdy wzielam uspokajajaca przechodzilo.Jaki wniosek?To nerwica robila swoje i...nadal robi,ale teraz nie biore nic.No chyba ze glowa mnie boli z roznych przyczyn.Wczesniej nachodzilam sie od lekarza do lekarza i wszystko ok.No to przyszedl czas na psychologa.I wtedy to byl ten ,najodpowiedniejszy lekarz.Ten wlasciwy.Ale sama do tego musialam dojsc.I jestem bardzo zadowolona.

Udost臋pnij ten post

Prawie przy kazdym szpitalu sie znajduja.

Udost臋pnij ten post

A tu na kaffe tez jest?nie wiedzialam nawet.

Udost臋pnij ten post

tak, abe beda mnie faszerowac tabletaki przeciwbolowymi a ja ich juz wystarczajaco biore. Tam trafiaja ludzie z bolami roznego pochodzenia, oni juz nie wykonuja zadnych badan, tylko sprawdzaja dzialanie tab przeciwbolowych, boje sie tam isc, bo bedzie tak ja poprzednio, kaza mi okowiadac swoje zycie i strapienia i faszerowac tab, bo tego inaczej sie nie leczy, a ja dopiero co przeszlam wrzady zaladka przez polopiryne..............................

Udost臋pnij ten post

A z jakiego miasta jestes?-moze jednak psycholog?

Udost臋pnij ten post

Przypuszczam,ze masz bole somatyczne,wtedy beda z Toba rozmawiac i tlumaczyc.Chodzi mi o Por.Bolu.

Udost臋pnij ten post

Sledze forum \"Moja nerwica\" ale nikt nie pisze o takich dolegliwosciach jakie mnie drecza. Jestem wesola dziewczyna, dbam o siebie, chce sie cieszyc zyciem, ale jak to zrobic, skoro ciagle jestem chora. Ledwo studia skonczylam bo bol nie pozwalal mi sie uczyc, ale przebrnelam przez to z placzem, niestety nikt nie wie co to znaczy tak cierpiec. A podobno cierpienie uszlachetnia, ale ja mam juz dosc tej szlachetnosci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moje imi臋 Sylwia, chorowa艂am na fibromialgi臋 przez 10 lat a lekarze traktowali mnie g艂贸wnie jak histeryczk臋 kt贸ra uskar偶a si臋 na jakie艣 dziwne b贸le plecow, glowy brzucha nie wiadomo z jakiego powodu. Zdiagnozowali mi fibromialgi臋 dopiero w klinice Asklepios w Hiszpanii. Gdyby nie oni to bym pr臋dzej czy p贸藕niej naprawd臋 zwariowa艂a. Polecam ka偶demu walcz膮cemu z b贸lem niewiadomego pochodzenia, to mo偶e by膰 w艂a艣nie fibromialgia. Klinika ma serwis internetowy na https://www.terapiasdesalud.es/ i te偶 prowadzi konta w serwisach spo艂eczno艣ciowych.

Udost臋pnij ten post