Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa na forumie

rozregulowanie okresów po odstawieniu tabletek

Polecane posty

Gość nowa na forumie

czy wy też spotkałyście się z tym problemem? pierwszy okres po odsawieniu miałam po 28 dnich, koejny po 45!!, kolejny po 24 a teraz czekam...i nic!A to byłby już 46 dzień cyklu:( przed braniem miałam regularne co 30-31 dni:(

ja też jestem po odstawieniu. pierwszy swój naturalny (nie z odstawienia) dostałam po 35 dniach i na tym koniec, bo to dziś :) przed tabsami miałam bardzo nieregularne miesiączki (cykle od 15 do 90 dni) więc i teraz liczę się z tym że nie będą regularne. z tego co czytam to jest to bardzo częsty objaw po odstawieniu. jeśli nie masz już tak długo to myślę że powinnaś iść do gina, niech da ci coś na wywołanie, np. luteinę.

ja po odstawieniu miałam pierwszy cyl - 34-36(około), kolejny ok 20 dniowy.....a teraz 35 dzien czekania i nic.....rozumiem że mógł się spóxnić pierwszego miesiąca po odstawieniu...ale teraz? no ale same tego chciałśmy decydując się na hormonalne ingerowanie w nasze organizmy tabletkami wiec teraz mamy

wczesniej sztucznie wplywalas na okres a teraz trzeba wrocic do naturalnych metod. to jasne ze organizm powoli sie przestawia i przez kilka miesiecy sa problemy ale to normalne wiec sie nie martw

Gość nowa na forumie
dzięki dziewczyny!ja już mam dosyć tego czekania. ale z drugiej strony boję się iśc do lekarza bo boję się że zapyta czy nie jestem w ciąży a ja będę wstydziła się przyznac że boję się zrobić test:(

no to powiesz że nie wiesz, nie jesteś pewna i ona sama sprawdzi. nie masz się czego bać przecież to jest lekarz!! a przecież prędzej czy później i tak się dowiesz czy masz dzidzie czy nie, to chyba lepiej wiedzieć wcześniej i się dobrze przygotować do jej obecności, prawda?

podobno tabletek nie mozna odstawiac z dnia na dzien tylko trzeba dokupic dodatkowe opakowanie i po ostatnim pelnym zrobic nie 7 a 14 dni przerwy. potem wziac 14 tabletek z dodatkowego opakowania. nastepnie odczekac 21 dni i wziac ostatnie 7. tym sposobem odstawienie jest lagodne i nie ma problemow.

Gość Anika23
Rozregulowanie cyklu do pol roku,potem ginekolog i duphaston na regulacje tez przez pl roku:(

ja pierwszy po odstawieniu dostałam po 27 dniach teraz będe czekac na drugi okres bo dopiero jestem w 6 dniu cyklu Mia --> hehehe 🖐️ Lady in red ---> a skąd to wiesz?? bo na moje oko takie coś jeszcze bardziej może wszystko popierniczyć w organiźmie :P

Gość sosik
do lady in red- a skąd to wiesz? bo ja nei slyszalam o czyms takim, lekarze też nic nie mówią. Jak dla mnie to dziwne troche i w sumie po co?

no a pozatym gdyby tak trzeba było odstawiac to czemu nie pisza o tym na ulotkach ??