Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśka_Poznań

grypa żołądkowo-jelitowa na pocZątku ciąży -czy to groźne dla dziecka?

Polecane posty

Gość Aśka_Poznań

Jestem w 2 lub 3 tyg. ciąży i dostałam grype zołądkowo-jelitową, czy to groźne dla dziecka, co robić????? Pomocy

Gość Aśka_Poznań
Poradzxie

cześć, ja terż miałąm, tyle że w 8tyg i mi nie zaszkodziło. Pij dużo - np Gastrolit jaest bezpieczny i pomaga, bo nie możesz się odwodnić. Na pewno wszystko będzie dobrze!!! uważaj na siebie ;-)

Gość jajaaaaaaaaaa
najlepiej przejdz sie do swojego internisty,on dobierze ci odpowiednie leki ktore nie zaszkodza dziecku.Ja tez w ciazy miałam ta grype i pamietam ze na biegunke dostałsm smecte,a na wymioty jakis syrop w czerwonym opakowaniu ale nazwy nie pamietam

czyli rotawirus ...;-(( grypa żołądkowo-jelitowa to potoczna nazwa tego cholerstwa... idź czym prędzej do lekarza, tylko on ci powie co dalej, jeżeli się jeszcze nie odwodniłaś, to ok. Ale pij jak najwięcej wody, żeby do tego nie doszło. Wiem co przechodzisz, też to nie dawno miałam.. Pozdrawiam 🌻

Gość Aśka_Poznań
czy to moze zaszkodzic dziecku? moze samo przejdzie

Jeśli masz gorączkę (to znaczy powyżej 38) to koniecznie zażywaj paracetamol. Najbadziej dla dziecka jest niebezpieczna podwyższona temperatura, a nie sam rotawirus. I oczywiście pij dużo, nawet jeśli nie masz na to ochoty. Jeśli poczujesz się gorzej lub sytuacja będize się przedłużać nie zwlekaj z wizytą u lekarza - może konieczne będize badanie poziomu elektrolitów.