Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicia1

Nie dajcie się nabierać na tanie TIPSY

Polecane posty

Gość kicia1

Wiecie skusiłam się ostatnio na tipsy za 40 zł. :( Zawsze robiłam za 100zł w gabinecie a teraz poszłam do domu do dziewczyny która się tym zajmuje , bo zupełnie przypadkiem znalazłam jej ogłoszenie porozwieszane na osiedlu. Chciałam się z Wami tym podzielić żebyście były ostrożne i jeżeli Wam nikt nie poleci to nie idźcie w ciemno. Jestem strasznie zła i zawiedziona. Robiłam je w piątek a w tej chwili zostały mi tylko trzy. Zawsze nosiłam tipsy nawet 3 miesiące. Zaraz po zrobieniu po godzinie zaczęły mi odpadać ozdoby:( W ogóle to dziewczyna nie umiała tego robić dobrała mi źle rozmiary tipsów np. na jednym palcu założyła mi za wąski a na drugiej ręce na tym samym palcu założyła mi za szeroki, pozatym tak mocno mi spiłowała płytkę że w nocy nie mogłam spać z bólu. W ogółe mi nie usunęła skórek bo twierdziła że zapomniała pomimo tego że ja jej o tym mówiłam-pewnie zapomniała bo nie umiała:)Wiecie co było w tym wszystkim najśmieszniejsze: że to wszystko robiła mi na swoim kolanie jak to zobaczyłam to wymiękłam a głupio mi było już z tamtąd wyjść. Najbardziej mnie wkurza to że dlaczego skoro co niektóre nie umią tego robić to pomimo tego zabierają się za to i okaleczają inne dziewczyny. Jak myślicie czy powinnam żadać zwotu kosztów za tą beznadziejną usługę. Czy może te 40 zł jest poprostu tego warte i nie powinnam się upominać o zwrot kasy Jak byście postąpiły na moim miejscu. Proszę piszcie.

Gość Moj głos
Ja na twoim miejscu bym poszła do tej "profesjonalistki" i pokzała co zrobiła i oczywiscie żadała zwrotu kasy! Pewnie nie chodziła na praktyki w szkole i teraz nie umie :O Wiem cos o tym bo moja siostra sie uczy na kosmetyczke i robi certyfikat na paznocie. I mówi że są niestety takie laski co niechodzą w ogóle na praktyki i sie nie przykładają, a mysla że nie wiadomo jakie utalentowane! Z usług takiej to bym napewno nie skorzystała!!! No albo jest taka "zdolna" w tej dziedzinie i miałaś pecha, że na nia trafiłaś!!!

Gość kicia1
Wiesz podejrzewam że ona jest taka bardzo "zdolna" bo nawet nie umiała mi prosto przykleić ozdób- dobrze że nie chciałam zdobienia "ręcznego":)

Gość Kendra_1984
ale ty jestes glupia... ja bym wyszla i jeszcez ja ochrzanila gdyby chcial mi to na kolanie robic! naiwna jestes! i nie masz wlasnego zdania !wspolczuje ci!

Gość nooo0000
ja Ci było głupio powiedziec że nie podoba ci się co ona robi to teraz możesz się pocalowac w dupe, po paru dniach nagle sie zreflektowała że jej nie odpowiada. Jak się jest kicia to się drapie własnymi pazurkami a nie plastikiem.

Gość śmieszne
to co piszesz. Dlaczego? Widziałaś jak to robi, więc dlaczego od razu nie zareagowałaś? Pozwoliłaś sobie świadomie oszpecić dłonie i jeszcze za to zapłaciłaś. A teraz chcesz lecieć z awanturą? Idź i spróbuj spokojnie porozmawiać- niech naprawi błędy, albo zwróci koszty. Nie piszę tego złośliwie- nie ma w mej wypowiedzi cienia agresji.

nie rozumiem jednego-skoro ona robila to na kolanie i ogolnie byla podejrzana to czemu zostalas??? nie bardzo moge rozumiec i zal mi twojej spilowanej plytki:( nie wiem juz tylko czy to glupota czy naiwnosc,ale to nie moj probem:)

Gość kicia1
Ja wiem że łatwo jest napisać niż zrobić a tak pozatym to zorientowałam się dopiero jak mi przykleiła tipsy to co miałam wyjść z takimi surowymi . Nie znam się na tym tak bardzo żebym mogła przewidzieć że one mi zaraz odpadną.To nie była zbyt wygórowana cena więc tłumaczyłam sobie że pewnie dlatego tyle bierze za tą robotę i dlatego chciałam ostrzeć inne dziewczyny przed takimi pseudo stylistkami. A tak na pierwszy rzut oka to wygłądały normalnie. Więc nie życzę sobie żeby ktoś mnie obrażał i wyzywał od głupich bo to chyba nie o to chodzi na tym forum - prawda?

Gość prawdaaaaaa
ja na Twoim miescu bym poszła i pokazała te trzy tipsy co zostały

Gość kicia1
Właśnie tak zrobię i do niej pójdę. Chciałabym tylko jeszcze zaznaczyć że wcześniej nie mogłam iść tego reklamować ponieważ wyjechałam i mnie nie było - wróciłam dopiero wczoraj

Gość kicia1
odświeżam

Gość nie dajcie sie nabierac na
zadne tipsy :D

Gość no niewiem czemu nosicie ten p
rzyklejany na super glue plastik. Nie lepiej robić na szablonie?chyba że wolicie takie racice zamiast ładnych pazurków

ja tam umiem robic piekne paznokcie żelowe bez jakichkolwiek kursów, byłam raz u kosmetyczki,widziałam co i jak się robi po kolei no i teraz robię dziewczynom nie po 40 a po 30 zł i dziewczyny są bardzo zadowolone, nic im nie odpada, nie łuszczy się,nie łamie.Mam dobry sprzęt i zdolności- tyle trzeba do tego zajęcia! trzeba wiedzieć jakimi pilnikami kiedy i co się ściera- tobie pewnie darła gruboziarnistym.Płytka ma byc lekko zmatowiona by żel lepiej przyczepił się i by paznokiec być cieńszy a nie zedrzeć do krwii.a Askórki też muszą byc odsunięte.najpierw to się moczy ręce w ciepłej wodzie z dodatkiem mydła zmiękczającego skórki-by łatwo je odsunąć DREWNIANYM PATYCZKIEM I TO JEGO OKRĄGŁA STRONĄ a nie metalowym jak to dużo panienek robi a potem wyją a poza tym moja koleżanka była w gabinecie kosmetycznym i tak jej ten "profesjonalista" zrobił te paznokcie ze ją wysmiałam, namoczyłam jej te palce w acetonie,zciągnęłam żel i sama jej zrobiłam, a efekt był powalający.

Gość kicia1
robiłam już kilka razy tipsy i te żelowe były super ale są one tylko wtedy takie super gdy robi je fachowiec a nie jakaś tam laska która pewnie uczyła się sama i uwieżcie mi strasznie mnie to wkurza jak na forum panienki się pytają "a jak się robi TIPSY" a te mądre im tłumaczą a później są takie skutki!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kicia1
DOBRZE KWIATUSZKU ALE TAKICH dobrych Samouczków jak TY JEST NIESTETY BARDZO MAŁO. Pewnie wiekszość z nich to porażka:( I rzeczywiiście piłowała mi tym gruboziarnistym ale dopiero jak nałożyła tipsa to jego właśnie piłowała ale zachaczała też mojego paznokcia i właśnie ta granica międzi tipsem a moim paznokciem mnie tak teraz boli. Na samym początku piłowała takim czymś wygłądało to jak gąbka ale później poprawiła właśnie tamtym gruboziarnistym:(

Gość bb77
Ja chodzę do salonu i jestem ciekawa w jaki sposób w domu można zdezynfekować narzędzia które służą do robienia paznokci? Czy żadna z Was nie boi się grzybicy?

Gość kicia1
No właśnie....

Gość Moj głos
Ponoć jest jakieś specjalne urządzenie do dezynfekcji, które powinny mieć wszystkie gabinety kosmetyczne ale jak jest to nie wiem bo nie chodze. Siostra mi powiedziała ze takie cos jest, uczyła sie o tym w szkole. Jednak znając polskie realie pewnie nie ma tego w większości :O Dobrze ze bede miec kosmetyczke w rodzinie :p

Nie chce byc nie mila , ale kwiatuszek niech sie tak nie wymadrza...przed nalozeniem tipsow zelowych nie moczy sie rak w wodzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! plytka nasiaka woda i zel latwo odpada!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za fuszerka!!!!!!!!!!!!!!

w wiekszosci salonow nie ma takich urzadzen...sa tylko plyni do dezynfekcji

a ja mysle, ze nie ma na to reguły, ja dałam 100 zł wszystko wygladalo profesjonalnie, 2 dni po złamał sie na palcu wskazujacym lewej reki tak w szerokosci, potem zaczal zabarwiac sie na zielono, bylam przerazona...troche odrosly i je zdjełam porazka normalnie.. no ale niestety, do pewnych rzeczy trzeba miec talent.

aaa i zapomniałam o najwazniejszym po powrocie do domu umyłam rece i mialam na wierchu tego tipsa i tak jakbym nie miała w ogóle zelu na nich.