Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kyuih

asymetria napięcia mięśniowego POMOCYYYYYYY

Polecane posty

Gość kyuih

podczas badania lekarz wykryl u naszego 3-tygodniowego szkraba lekką asymetrie miesni. czy ktoras z was spotkala sie z takim problemem, czy da sie to calkiem zlikwidowac i jakie sa tego skutki. Bede wdzieczna za kazda odpowiedz.

Da sie, nie martw sie, brzmi groznie jest zupelnie nieszkodliwe, leczy sie rehabilitacja - bardzo przyjemnymi cwiczeniami. Moj synek tez mial, tydzien pocwizylismy, zeszlo bez sladu. Lekarz na pewno skierowal Cie do rehabilitanta?

Gość kyuih
na razie dostalismy skierowanie do neurologa. Ufff pocieszylas mnie, mam nadzieje ze u nas to tez nic groźnegoi gladko pojdzie :-)

Bez paniki, u mnie wykrył małą asymetrię na pleckach, mały miał rehabilitacje metodą vojty przez 2 miesiące i są duże efekty teraz idę na kontrolę ale raczej dalsza rehabiltacja nie będzie potrzebna lekarze obecnie są bardziej dociekliwi i wolą coś zwalczać w zarodku, jeśli pozstawił by tą sprawę swojemu biegowi to prawdopodobnie w przyszłości jakby dziecko podrosło to musiałabyś z nim chodzić na uciążliwe zajęcia korekcyjne itp. bo miałby wadę postawy. Więc głowa do góry to nic strasznego

Nie martw sie, nazwa jest przerazajaca, ale podejrzewam ze przynajmniej 60% dzieci to ma w jakims stopniu, jedne miesnie sie rozwijaja szybciej niz inne, albo jednych uzywa bardziej niz innych, i trzeba cwiczeniami pokierowac tak zeby zastymulowac rozwoj tych \"zaniedbanych\"