Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama trójeczki

bezpłatna opieka nad ciężarną?

Polecane posty

Mam taki dylemat z moją siostrą. Tak się złożyło, że jest tak jak ja w połowie ciąży. Na początku ciąży poszła do przychodni, założyła kartę ciąży, zrobiła badania i ok. Miała przyjść za miesiąc. Jak przyszła okazało się, że pani doktor nie ma już kontraktu z kasą chorych i do końca roku siostra chodziła prywatnie. Od stycznia miała być znów przyjmowana z NFZ. Miała robioną cytologię, teraz nie chcą jej nawet tego wydać jak nie zapłaci 60 zeta za wizytę, we wszystkich przychodniach w mieście nie chcą jej przyjąć bo nie mają kontraktów a czas leci 😠 Nie ma jakiś przepisów, że lekarka, która ją przyjmowała z NFZ powinna już ją prowadzić do końca? Przecież to paranoja, żeby siostra co miesiąc zmieniała lekarza! czas leci..Potem jej zarzucą, że zaniedbała badań czy coś 😠 Zadzwoniła do NFZ pani tylko powiedziała, że to absurd i podała adresy przychodni, w której i tak siostry nie przyjmą! Czy jedynym wyjściem jest teraz prywatna opieka? skoro siostra pracuje i płaci składki ma prawo do opieki z ubezpieczenia. Ale sie wnerwiłam 😠

Gość Brzuchatka
A nie może zmienić poradnii.Przecież ma chyba jakąś na rejonie?

Napisałam (chyba) - obeszła wszystkie w całym mieście, wszędzie jej odmawiają, bo mają już swoje stałe pacjentki i nie mają miejsc dla nowych, każą jej wracać tam gdzie założyła kartę ciąży..no a tam tylko prywatnie, bo pani odmawia:/

Gość Brzuchatka
Dziwne,przecież nie mogą odmówić.Ja zmieniałam 3 razy i nie było problemu.I chodze do Państwowej poradni przyszpitalnej nie na rejonie.

no ja też nie miałam nigdy takich problemów i dlatego mnie tak zirytowało {zly] Trudno, żeby jeździła do lekarza w innym mieście, teraz jeszcze spokojnie, ale potem przecież może jej być ciężko. ech..

Gość w sumie to wszystko jest
mozliwe :O Mnie kiedyś nie chcieli przyjąć w państowej poradni bo mieli za dużo ciężarnych :O dodam, że nie byłam wtedy w ciąży.