Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic dobtego

POMOCY!!!!MAM CZARNE MAŁE KROPECZKI NA TĘCZÓWCE?CO TO JEST?

Polecane posty

Gość nic dobtego

hej,od jakiegos czasu zauwazylam ze na obu teczowkach pojawily mi sie drobne czarne kropki,wczesniej mialam po 1 na kazdej teczowce, a teraz jest ich wiecej?czy ktos wie co to oznacza?czy to jakis objaw chorobowy?prosze o pomoc.

Gość nhjhjhjh
to rak

Gość lajksa
za dużo kawy pijesz, aż Ci pod oczy podchodzi

Gość niema tu normalnych ludzi
zabawne bardzo ..

Gość nic dobtego
pracuje na szlifierce wysokoobrotowej w zakładzie slusarskim...moze to od tego :O

Gość no lenka zdecydowanie
ale chamscy ci podszywacze:( ja tez takie mam wiec nie łam sie :)

Gość oooooooo to juz niech
Irydolog sie wypowie

moze masz toksoplazmoze oczną idz do okulisty nie ci zbada dno oczu.a masz jakies inne objawy np. mroczki przed oczami , światłowstręt ? Moze to co innego ale lepiej idz do okulisty bo z oczami nie ma zartów.

Gość ja mam inny problem
co jakis czas pojawia mi sie kolorowa kropka na jednym oku , ona sie rozrasta i mam na calym oku plame kolorowa, migajaca, nie widze wtedy na to oko.Po ok pol h mija mi to ,ale pojawia sie bol glowy. Ktos ma podobnie, wlasnie wybieram sie do neurologa, okulista stwierdzil dawno temu , ze moze to byc migrena , gydz nic szczegolnego w oku nie widzi,

Gość upupupupu

czy Ty czasami nie pytałas o to samo na gazecie? napisałam że do okulisty natychmiast!!!! Zamiast siedzieć przed kompem jak Ci się coś z oczami dzieje to lepiej idź i się zapisz do okulisty albo idź prywatnie.to naprawdę mogą być zmiany nowotworowe,albo jakaś choroba poważna....brawa za ignorancję!na forum raczej nikt nie postawi Ci diagnozy

O skłonnościach do zachorowania na raka mogą świadczyć czarne plamki. Zawsze kiedy zauważymy w oku nową plamkę, należy udać się do lekarza okulisty. Najpierw trzeba bowiem wykluczyć czerniaka, nowotwór mogący się rozwijać w gałce ocznej. Poza tym tylko lekarz, obserwując również inne objawy na tęczówce, może stwierdzić, czy rzeczywiście jesteśmy zagrożeni tą groźną chorobą. a tu proszę cytat ze strony internetowej podaje linka http://www.trybuna.com.pl/zdrowie/index.php?id=102

Gość do lisiej czapy
mowisz o autorce?

Gość podobno w oczach mozna
zobaczyc rozne choroby - niekoniecznie raka - ale pojawiajce sie plamy swiadcza o jakiejs chorobie wiec pedz do lekarza

tak mówię o autorce, a dlaczego pytasz? to samo pytanie widziałam wcz na forum na gazecie....odpowiedziałam że do lekarza ma iśc...ech, naprawdę to nie boli

Gość do lisiej czapy
no bo tu ktos zadal tez pytanie z godziny 17.06

ach, wiem, ale nie znam odpowiedzi...wszystkie albo prawie wszystkie odpowiedzi zna okulista;)

Gość agus24
Witam. ja mam 5 takich malych czarnych plamek na teczowce i 3 na drugiej sa wielkosci glowki od szpilki. Czytalam ze to moze oznczac nowotwor.. nie wiem ...mam te plamki wiele lat....moja mama ma takie same i chorowala na nowotwor piersi...cos w tym jest najlepiej znalesc troche czasu... poswiecic nawet troche pieniedzy i zrobic sobie badania genetyczne, o zdrowie trzeba dbac..ono jest tylko jedno nie nalezy panikowac z byle powodu ale rownierz nie wolno bagatelizowac sprawt. Zawsze warto isc do lekarza niz samemu snuc domysly..wtedy tylko sie denerwujemy i wmawiamy sobie rozne choroby a to na zdrowie nie wychodzi .Pozdrawiam wszystkich serdecznie .

Gość agus24
chcialam jeszcze dodac ze ja jak narazie jestem zdrowa mimo moich plamek na oczach ktore mam naprawde bardzo dlugo, moze taka jest poprostu moja uroda;) nigdy sie nimi nie przejmowalam nawet nie zauwazylam ze je mam .Peenego dnia jeden chlopak je zauwazyl i odrazu powiedział ze czytal iz takie plamki moga oznaczac nowotwor..i tak sie tym zainteresowalam....jestem panikara jesli chodzi o raka...ze wzgledu na moja mame...widziałam jak sie meczyla i jaka ta choroba jest okropna nie tylko dla chorej osoby ale dla wszystkich czlonkow rodziny...jesli wiec boicie sie o swoje zdrowie i zle sie czujecie ..jesli cos was niepokoi ..NAPRAWDE IDZCIE DO LEKARZA!!!

Gość katranka
Nie rpzesadzajcie:) Ja mam takie od urodzenia, podobnie jak mama i jej siostry, a jakoś cieszą się dobrym zdrowiem...:) oby jak najdlużej! Jestem krotkowidzem, u okulistów bywam od wielu lat, i żaden na to nie zwracał uwagi. Owszem, z oka można wyczytać wiele chorób - ale z tarczy nerwu wzrokowego - przy badaniu dna oka. I to badanie zawsze okuliści bardzo dokładnie wykonują.

Gość gość
jembaly to nie rak mam jedna czrna plamke i poczekam zobacze co bedzie i pojde do okulsity

Gość gość
Ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć ,ja też chodziłam po okulistach i żaden nic mi nie powiedział ( plamkę mam od urodzenia)a ostatnio okulista powiedział ze to nie dobrze że mam taką plamkę .Że powinnam chodzić w ciemnych okularach bo takie plamki nie lubią światła .I co teraz kogo słuchać jakiego okulisty co lekarz to inna diagnoza. Pozdrawiam

Gość gośćJanina
Do osoby,ktora ma migajaca plamke w oku,ktora znika a pozniej pojawia sie bol glowy.Ja mam to samo to jest migrena.Zaczyna sie od migotania w oku u gory i przechodzi do dolu.Po 20 minutach zanika a po okolo pol godziny zaczyna sie niemilosierny bol glowy.Mnie boli druga polowa glowy tzn nie ta w ktorej bylo mogotanie w oku.Mialam robione rozne badania dna oka,badanie EEG i nic nie wykryly.Biore Dafalgan z codeina kiedy zaczyna sie migotanie.Tylko ten lek mi pomaga.

Gość gość
Te plamki to znamiona barwnikowe. Przynajmniej tak twierdzi okulista. Ale lepiej się przebadać