Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy

Mój 2,5 letni synek od 3 tygodni choruje już nie wiem co robić

Polecane posty

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy

Zaczęło się od wirusówki jelitowej,którą pewnie podłapał w żłobku,następnie zapalenie oskrzeli(właściwie niewiadomo skąd bo cały czas siedział w domu),w poniedziałek po zapaleniu nie było już śladu,ale postanowiłam że dopiero dziś pojdzie do żłobka ,no i niestety wczoraj dostał gorączki.Poradzcie mi co robic może znacie dobre sposoby napozbycie się gorączki ,może jakieś dobre syropki.Jest luty a mi się kończy urlop z tego roku poradzcie coś,nie chce znów iść do lekarza bo czekając w poczekalni jeszcze bardziej mój synek się rozchoruje

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy
błagam pomóżcie, Zastanawiam się też nad pojściem do homeopaty ,macie jakieś doświadczenia z tym typem lekarzy

Gość Pyrosal
jest dobry i przeciwgorączkowy. Niestety jakieś straszne wirusy latają. Moje roczne dziecko też dwa tyg. chore i na antybiotyku więc się pociesz, w klasie u starszej jest 5 osób bo reszta chora. Nic się nie zrobi - przeżyć i tran pić.

Gość Pyrosal
a homeopata to dobry pomysł.

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy
ok,dzięki tylko do homeopaty podobno musi iść zdrowy,więc jeszcze trochę muszę poczekac. W żlobku z 20 dzieci dziś jest 8. Jeśli chodzi o antybiotyki to w ciągu tych 3 tygodni miał 2 :(

Gość AsiaNiebieska
Na gorączkę: -Panadol lub Paracetamol w syropie -czopki przeciwgorączkowe dla dzieci -Przecieranie czółka ręczniczkiem, szmatką moczoną w przyjemnie chłodnej wodzie -przyjemnie chłodna krótka kąpiel, potem ciepło ubrać -nie przykrywać grubo chyba, że dziecku jest zimno Na przeziębienie: -Eurespal w syropie -wapno w syropie - różne smaki (truskawkowy nie smakował moim dzieciom) Na kaszel: -syropki na bazie ziół, miodu do kupienia w aptekach

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy
Zastanawiam się znów nad czopkami,ale jak ostatnio je zaaplikowałam to synek powiedział,że kuje i się na mnie obraził

Gość Pyrosal
nie musi isc zdrowy

Na mojego syna przeciwgorączkowo najlepiej działa Ibufen.

Gość Pyrosal
ile ma tej temperatury?

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy
38,4

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy
Jak był mały do kupowałam APAP w kropelkach był naprawde doby a nawet świetny,ale teraz nie mogę go nigdzie dostać

Gość zrob takkk
wez 2 glowki czosnku,rozdrobnij drewnianą łyzką,dodaj sok z 2 cytryn i zalej pol litrem przegotowanej,ostudzonej wody,odstaw do lodowki na 2 dni,potem odcedź i podawaj dziecku kazdego dnia na czczo po pol lyzeczki od herbaty,przestanie chorowac,możesz dodac troszkę miodu dla smaku

Gość Pyrosal
to pyrosal wystarczy. syrop z cebuli, dużo płynów i lekkie jedzenie.

Gość zrob takkk
zakup tez cepasmel-syrop na bazie miodu z czosnku i cebuli

Gość o ranyyyyyyyyyyyyy
ok,dzieki