Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cieżarówka_a_a

Jak wywołac poród?

Polecane posty

Gość Cieżarówka_a_a

Byłam dzis u gina i powiedzial mi ze moglabym cos podzialac w tym kierunku. Swoja droga ciekawe nie. No ale coz. Chodzi mi o to co moge zrobic w tym kierunku bo on niestety nie sprecyzowal jak mam podzialac. Sex raczej malo skuteczny bo juz bym dawno urodzila, sprzatanie i takie tam tez nie skutkuja. Moze ktos wie czy jakas herbatka albo cos do jedzenia. Jesli ktos cos wie, badz wam lekarz takze zasugerowal takie dzialania to piszcie :)

Gość wwwwwwwww
Wiem że olej rycynowy jest dobry skutki są odrazu:) Powodzenia

Gość Cieżarówka_a_a
olej rycynowy? A gdzie mozna kupic i jak go uzywac zeby bylo dobrze :P heh tak to jest jak czlowiek nieobeznany :)

A ja wlasnie przeczytalam w gazecie \"m jak mama\" ze oleju rycynowego nie powinno sie pic, ale dlaczego to nie napisali :O Ale mozesz zaparzyc sobie herbatke z lisci malin, wziasc goraca kapiel, podraznic sutki.

...albo zrob meeega porzadki! Reczne pranie, mycie podlogi itp. (mojej kolezance wlasnie takie totalne zmeczenie przyspieszylo porod)

Gość nie mogeD
olej z wiesilka czyli ten tak slawienny oeparol ktory jest dobry na slu tez ponoc moze pomoc.....wywolac skurcze:)

Gość Cieżarówka_a_a
O herbatce z malin tez slyszalam, aj pije ale sok malinowy i nie powiem zeby mi pomagal. Hm moze widovcznie mam jeszcze nie rodzic

bo to nie ma byc ani sok ani herbatka z malin tylko napar z LISCI malin. Mozna dostac w sklepach zielarskich.

mi pomogło masowanie brzucha i sutków oraz ciepły prysznic na brzusio ;)

Gość petiberek
UWAGA , wywołujemy poród. : Hu hu...hu hu... i tak do skutku. :-D

Gość chińszczyzna
mi pomogło wyszorowanie łazienki, wraz z płytkami na ścianach.

zgadzam się z Siwek poszlam do szpitala 8 dni po terminie bez skurczy, przyszla do mnie polozna i spytala czy chce dzis urodzic zrobilam wielkie oczy i ochotą przytaknęłam, kazała mi masowac sutki (jakbys wkrecała żarówkę ;) ) i masowa brzuch od góry, tak szczyoa, bo tam są receptory, dzięki którym wydostaje się oxytocyna. to było o 15...o 21 już tuliłam Asie :) powodzenia!

jesli jestes w domu to proponuje sobie potanczyc tak zeby balansowac biodrami. Mi po godzinie zaczeły sie skurcze

A ja słyszałam coś o rumianku ale nie wiem czy to prawda,ja osobiście nie stosowałam tej metody.

witam urodzilam dopiero w 41 tyg. i po 5 dniach. porod mialam wywolywany bo ani skurczow ani rozwarcia. mnie zadne przyspieszacze nie pomogly. probowalam sprzatania, mycia okien , duuuzzzo spacerow, i duzo seksu no i nic nie pomoglo. oleju nie probowalam bo poprostu za bardzo balabym sie zaszkodzic dziecku. nie martwcie sie jak przyjdzie pora to urodzicie( wiem ze mnie jest tak latwo mowic ale wiem przez co przehodzicie). powodzenia :)

Mała poprawka,zasięgłam języka i to nie chodzi o rumianek tylko o majeranek. Wydaje mi się że te wszystkie metody mogą sie sprawdzić w przypadku takim jak mój,tzn,czop śluzowy wyleciał,rozwarcie na 1,5 cm,skurcze są ale nie pogłębiają się i są nieregularne.W przypadku gdy ktoś nie ma nic to chyba raczej nie skutkuje.Ja na razie nie próbuję niczego bo mam jeszcze trzy tygodnie do terminu.

Gość patichris1
sex,ciepla kapiel,lampka szampana,albo ziolka -jakies specjalne!

Gość olej rycynowy
ponoc "pomaga" bo wywoluje wymiotyi biegunke i z tym skorcze ale moj gin.odradzil mi ten sposob. ja tez czekam na mja dzidzie i nie chce wyjsc:) moze chce jeszcze poleniuchowac w brzuszku:) probowalam juz kapieli ,mylam podlogi na nogach w calym mieszkaniu,a jest tego troche,firanki pralam w rekach i prasowalam,prysznice zimne i cieple,a maluszek jak nie chccial wyjsc to niewychodzi.zobaczymy.

Gość tylko nie gorąca woda bo
moze sie łozysko odkleić. Podobno dobrze działa zimna woda którą polewa się brzuch. Sok z malin owszem ale taki domowy silny a herbatka z liści,jeśli ktoś ma jeszcze nie urodzić to i tak nic nie pomoże.

Gość patichris1
nie goraca nie ale normalna kapiel !!!!!!!!ja przez cala ciaze sie kapalam w cieplej wodzie i wszystko ok bylo.stad tez zdecydowalam sie na porod w wodzie.bylo swietnie!a te sposoby to od lekarzy czy tez poloznych.ogladalam program w zwiazku z przyznawaniem pieniedzy matkom ktore pracowaly przed ciaza ,od roku2007-u nas w niemczech.tam wlasnie sie wypowiadal lekarz.ale oczywiscie lepiej jesli to wszystko naturalnie przyjdze.w swoim czasie!po co pospieszac?!