Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zhana

Fundusz inwestycyjny ARKA

Polecane posty

Warto teraz w to wchodzić?? Jak myślicie? Bardzo proszę o informacje.

Gość minulaaaa
raczej w fundusz alimentacyjny.

To nie moja domena ;) Mężczyźni są zwykle lepsi w te klocki a tu jak na złość żadnego.

Gość qqrczee

Nie sądzę aby ktoś za 2 czy 3 lata przechowania moich piniensy dał mi 134% procent zysku:) To tak jak z Radiem Erewań:) -Czyto prawda że na Placu Czerwonym w Moskwie rozdają samochody? -Tak to prawda z tym, że nie na Placu Czerwonym w Moskwie tylko na Prospekcie Newskim w Petersburgu, nie samochody tylko rowery, i nie rozdają tylko kradną :) Okaże się pewnie, że te 134% to tak naprawdę 134 promili:)

Gość xxxxxxxccccccc
Zawsze warto inwestować....Nawet jeśli w krótkim okresie przyniesie strate to w skali makro napewno będzie zysk....Najlepiej kupowac akcje w fazie spadku to wiadomo...trzeba sledzic WIG ;-)

Gość qqrczee
Mistrzuniu fajny z Ciebie gość;)

Arka ma ppowiązania z jakąś kościelną organizacją. Dla mnie to jest najlepszy argument przeciw.....

Najlepiej inwestowac tak od 10 tys. W zeszlym roku zarobilam 50% tego co wlozylam wiec to chyba duzo. Zreszta po roku mozna zrezygnowac bez jakichkolwiek oplat...

50% w hossie -no problem :) ciekawe co będzie jak się tak szybko nie podniesiemy ...

Km5 ja na który? chcę zainwestowac znacznie więcej, tylko jak stracę to nici z mieszkania. Sebaa tak tez kumpel mi podpowiedział żeby zaczekać na spadki, ale spadki z tego co widzę są teraz, to jak to jest?

Warto- nie sluchaj pacanow bo nawiecej sie madrza ci co nie wiedza jak dziala taki fundusz, bez grosz przy duszy cholota:) teraz zarobisz ok 37 proc rocznie na f. akcyjnym

Konstancja1313 dzieki, tylko widzisz coś w tym jest, faceci się lepiej znają bo ja na giełdzie kompletnie nie, z tego co widzę WIG i WIG20 poleciały w ostatnich dniach a akcyjny z tego co wiem to nawet ponad 50% giełda, więc może warto poczekać na większe spadki.

Gość powiem tak
warto

Ja też chcę zainwestować, ale czekam na dalsze spadki. Żałuję, że nie weszłam w to w czerwcu, teraz pozostaje tylko czekać na poważniejszą korektę.

Gość Stalnley
Tu na forum nie uzyskasz rzetelnej informacji, wejdź na monay.pl albo inny finansowy. Teraz jest dobry moment na zakup bo wczraj był spadek, ale i tak będzie wzrost, więc lepiej kupić teraz gdy tanio. Jak kupiłem w zeszłym tygodniu :-( ale mam nadzieje że się odrobi.

teraz jest korekta nie spadki ja spadnei przynajmniej 0 30% to bedzie spadek nadal stanowczo odradzam.

Stalnley to wiem, ale widzisz warto posłuchać, np. tego co mówi Sebaa, kumpel tez teraz wycofał z acyjnego mówi że za wczesnie wyskoczył, i coś mi mówił ze czeka na korektę, i tak dzieki chłopaki 🌻

zarobic mozna zawsze jednak teraz ryzyko spadku jest wieksze niz wzrostu.poza tym jak kupisz akcje tanio(tylko pakliet a nie jedna spolke) to zawsze przy zachowaniu cierpliwosci zarobisz.jak kupisz drogo to tej cierpliwosci musisz miec znacznei wiecej:D p.s. Ci co maja na wszystkich portalach zawsze doradzja kupuj gdyz jak inni kupuja to oni zyskuja,wiec ja byym raczej mniejszosci sluchal.poza tym zyskuja Ci ktorzy ida pod prad.zobacz na kurs zlotowki zagraniczni inwestorzy wypprzedaja a to glownie od nich i od funduszy zaleza kursy.drobni ciulacze sa skazani na pozarcie;)rekomandacje to samo zawsze sa bardziej optymistyczne od sytuacji i sprawdzja sie tylko przy hossie aczkolwiek mozna z nich wyciagnac korzystne wnioski co do spolek jednak co do ceny to moim zdaniem nie. p.s. nie sledze wsszystkich spolek ale np. pkobp kupilbym jedynie ponizej 35zl a od biotonu ktorym sie wszyscy pasjonuja trzymalbym sie z dala.to samo odnosnie tpsa zwlaszcza - jak rezerwe stworzy na poczet tych wszystkich kar:D odnosnie arki to uwazam iz lepiej kupic akcje kilku spolek niz jakikolwiek fundusz. pierwsza moja inwestycja to byl fundusz zrownowazony korony i zrozumialem ze to byl blad.zawsze sa prowizje przy zakupie lub sprzedazy i to znacznie utrudnia ich plynnosc krotkookresowa.

lepiej wyskoczyc za wczesnie niz za pozno;) za bardzo chciwy jest ten kumpel wiec rowniez na Twoim miejscu uwazalbym na jego rady. ja zawsze zakladam po jakim progu zysku sprzedam i czekam cierpliwie.potem niezaleznie od sytuacji i prognoz sprzedaje.moim zdaneim to dobry system bo latwo sie poniesc entuzjazmowi tlumu i chciwosci wlasnej. na poczatek doradzam przegladnac archiwum kursow(do parkietu kiedys dawali taki almanach mozna pewnie plytke na stronei parkiet.com zamowic) i przeanalizowac dobrze przeszlosc a potem zajac sie terazniejszoscia. nawet NASDAQ ma wzloty i upadki nei mowiac juz o rodzimych.moim zdaniem teraz jest wzlot;)

Nie wiem czy wiecie ale w arce czeka sie dwa dni na rezalizacje zlecenia-a tylko wrozka wie co bedzie za dwa dni-moze dalsza korekta a moze juz wzrost. A spadek w arce to byl rok temu:) tuz przed nim kupilam pakiet i potem bylam na minusie 5tys ale juz odrobilo-mija rok i ja jestem 5 tys na plusie (kupilam pakiet 10 tys). Nie znam nikogo kto dlugofalowo na tym stracil-przypominam wszystkim przemondrzalkom ze nie inwestuje sie w konkretna s.a ale w zdywersyfikowany wachlarz

seba myslisz jak indywidualny inwestor gieldowy:) a to jest fundusz. Poucz sie jeszcze

Nie znam nikogo kto dlugofalowo na tym stracil>>>>to glownei zalezy od tego kiedy sie kupi;) mozna czekac rok a mozna czekac 10 lat.mne chodzi o to aby wzrost byl po kilkau latach a nie po dziesiecioleciu ale ogolnie z zasada sie zgadzam.