Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rudra

Co to za cera?! Jakiś koszmar... nie do klasyfikacji

Polecane posty

Gość Rudra

Czasami sucha i napięta, aż się łuszczy i odchodzi płatami. Czasami taka tłusta, że zostaje na palcach i się świeci. Do tego wrażliwa. Kosmetyków, do jakiej cery mam używać? Suchej, tłustej, mieszanej czy wrażliwej?!?!?!

Gość suchej wrazliwej
bo pewnie kiedys byla bardziej tlusta chcialas to zlikwidowac i spowodowalas ze zcela sie bronic i jest sucha. Tak mi z opisu pasuje ale niewiem .napewno Wazne zeby nawilzac taka skore

Gość skwarka
najpierw najlepiej sie skonsultowac z dermatologiem albo kosmetyczka ale dobrze jest raz czy dwa razy na dzien spryskac skore woda termalna najlepiej zoatawic ja 2 min na buzi i osuszyc twarz recznikiem jednorazowym

Gość Rudra
Możliwe, że jest sucha z mojej winy, czasami mam jakieś niedoskonałości i staram się to wytępiać. Co to jest woda termalna, gdzie ją dostanę i ile kosztuje? Jaką polecacie?

Gość wysokie obcasy25
tam gdzie jest sucha to mozesz sprobowac zastosowac kosmetyki do cery odwodnionej, wczesniej tam gdzie sie luszczy zrobic delikatny peeling a tam gdzie tlusta stosowac kosmetykow do cery tlustej..nie martw sie wiele osob ma takie cery;) moja jest sucha i mieszana i dodatkowo w stefie T jest trądzikowa!!!!!

Gość Rudra
Ojej. Może od środka, chyba są jakieś tabsy, Hydro Control czy cuś. Powiem szczerze, że gdybym miała zajmować się każdą częścią mojego ciała i twarzy innym kosmetykiem, zajęło by mi to wieczność. Próbowałam z tłustym kremem nivea w suchych miejscach, ale pioruńsko zatyka.

Nawilżaj nocą i matuj w ciągu dnia. Na noc zastosuj jakiś silnie nawilżający krem, albo po prostu Bambino, a rano przetrzyj twarz tonikiem, posmaruj buzię kremem nawilżająco-matującym np. Garnier, albo tylko matującym.

Gość marika-32
Mam suchą, bardzo wrażliwą cerę i ciągle coś ją drażniło. Kosmetyczka powiedziała mi, że to co może drażnić moja skórę i oczy to parabeny zawarte w kosmetykach. Zaczełam więc szukać tych rzadkich, które ich nie zawierają. Okazuje się, że wiele markowych firm niestety ich używa. W końcu znalazłam francuską firmę Plante System, której kosmetyki są oparte wyłącznie na naturalnych składnikach. Znalazłam świetny jest krem nawilżający PROSENSIL do skóry bardzo wrażliwej. Krem jest bezzapachowy, więc nie podrażnia, nie zawiera też parabenów, które drażnią oczy i aż 10 procent jego składu stanowi olej omega 3. Dodatkowo ma w składzie polifenole, które wzmacniają nawilżenie i uaktywniają produkcję kolagenu. Skóra jest naprawde gładka i nawilżona. Krem kosztuje około 60 zł, ale taka jest cena za dobry wygląd mojej ceny. Zresztą to wcale cena niewygórowana w porównaniu z jakimś Clinique.