Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania k

GDZIE JEST TOPIK Z PAZDZIERNIKÓWKAMI 2006

Polecane posty

oooo i Kasiulka się pojawiła:) Ja się dzisiaj czereśni najadłam mniam mniam

No właśnie nie wiem, wystarczy że coś go podrażni, zaczyna pokasływać i ma odruch wymiotny a wtedy wszystko z brzuszka wylatuje bo nie można już tego zatrzymać. Czasami w godzinę po jedzeniu. Wczoraj go tatuś rozśmieszył i cały deserek wylądował na naszym łóżku. Raz dałam mu obidesk gęsty Gerbera z Menu smakosza i po jednej łyżce wymiotował. Jak już wszystko zwróci to muszę go karmić jeszcze raz i zazwyczaj jest ok. Miksuję jedzenie, odbijam, noszę pionowo, staram się nie rozśmieszyć itd. To się nasiliło odkąd zaczęło się karmienie łyżeczką. Za pierwszym razem leciało mu też nosem najedliśmy się strachu, płakał. Teraz się już \"przyzwyczaił\" i po chwili zachowuje się jakby nic się nie stało. każde karmienie to stres czy aby nie tym razem ajak nie to jestem cała happy. Może coś jest nie tak, może za dużo mu pakuję, nie wiem. Może przy badaniach coś wyjdzie. Do tej pory wyniki miał ok, tylko fosfor podwyższony. Mocz ok. Nie wiem.

Gość cytrusek dla kasiulki
Asiapanda2 ty mnie wyganiasz bo co? bo zastępuję teraz ciebie? Sorki zajełam twoje miejsce.zapomniałam przeciez to ty występujesz zawsze w roli cytrusa

reeni, ale hystoryje , może mu za bardzo gmyrasz tą łyżeczką po podniebienu? ;), a tak serio serio moja jak za dużo ma w brzuszku to czasem , ale malutko.... to raczej nie ma nic wspólnego z wymienionymi pierwiastkami, tylko brzuszkowe problemy, byliście moze u jakiegoś gastrologa, tylko ten by go pewnie zmasakrował, brr

Gość aania28
No w końcu, to TT mnie wkur..a już. mi obojętnie gzie byle z Wami. Ania-27 wal nad morze dzisiaj było super a od niedzieli mają być upały.

Gość aania28
hm , nie pamiętam hasła swojego

Jescze o tym nie myślałam, może po badaniach coś wyjdzie, planuję w poniedzialek, a jak juz będą wyniki skonsultuję się pediatrą.

Gość aania28
Kasiula Jola jedzie na d morze

Gość kafeeeeeeeeeeeee
halo tt wasze się zepsuło.Jak super,ze wróciłyscie.Brakowało na was słodkie idioteczki.

hej akska a ty tylko przyszłas i rzepów przyciągnełas za sobą. Aniu masz dobrą pamięc ale krótką:):):)

A tak wogóle to z okazji tej że pogoda ma być może jakiś zlocik nad morzem?

jak juz cytrusie to nie na tylko nas. chodzcie się przenieiemy na noworotka ja siedzę juz tam chyba ze dwie godziny ale jest tam super.

Może chodzic o coś takiego : \"...w miarę rozwoju funkcji pokarmowych i zmiany diety zmniejsza się nadwrażliwość śluzówek w jamie ustnej, powo­dując obniżenie odruchu zwracania. Odruch kąsania zanika wraz z pojawieniem się i rozwojem odruchu żucia, bardzo warnego dla sposobu rozdrabniania pokarmu (a tym samym rodzaju diety) oraz kształtowania artykulacji.\" No i Ernest może mieć nadwrazliwość, albo sama nie wiem co. W każdym razie jak coś jest szorstkie lub ma grudki to nie przejdzie.

Reni u nas podobnie Jasiek też wymiotuje bardzo często ,też potrafi godzine po jedzeniu.

reeni, dawałam małej biszkopta i też tak miała, nawet zamoczonego w soku, teraz zjada nawet takie duze kawałki ziemniaka, czy kawałek bułki.... nie wiem czy dobrze robisz, podajac mu tak wszystko zmielone, a dajesz mu chrupki Flipsy? Kasiulka, jakiś giermek? :)

Reni może to to , Korelowi jak jakaś większa cząsteczka się trafi np. chrupki czy banan to ma odruch wymiotny

jak przenosiny to na e-mama albo noworodek.Ale poczekamy pewnie co sie z TT wyjaśni. Pomarańczo ale żeśmy sie stęskniły;-) Morze.....eh...Jola udanego pobytu. Mojemu do pół roczku sie ulewało i czasem dość mocno,ale odkąd je gęste jedzonko problem znikł. aaaaaaaaa i dziś moje Beybe pokazało,że samo umie stać przy łóżeczku.Opiera sie rączkami i stoi.Turla sie też po całym pokoju.I chyba zaczyna raczkować siedząc i odpychając się rączkami od podłogi a potem przesuwa sie na boki.Śmieszny sposób.

Jeszcze nie dawałam, ale podam, niech się odwrażliwia. Ok, spadam spać, do jutra, może TT będzie działał.