Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .........bb222

Trądzik hormonalny. juz 2 lata i nic

Polecane posty

Gość .........bb222

Na początku byłam faszerowana antybiotykami na trądzik młodzieńczy+ różne maści, płyny.Pomagało na krótki czas.Pózniej wracało ze zdwojoną siła.Po badaniu hormonów stwierdzono u mnie trądzik hormonalny. od półtora roku biore Diane 35. Efekty maaaaaaaaarne. prawie żadnych. okazało się-leczenie za słabe!Trzeba do Diane dodac Androcur. Biore juz 3 miesiące i żadnej poprawy. Juz trace nadzieje:( zadnej poprawy,a do tego zaczynaja sie pojawiac skutki uboczne. czy ktos wyleczyl sie z trądziku hormonalnego?

tez przez 4 miesiace trułam sie tetracylkina, nawet pojawił sie pomysł z roacutanem! o_O wszystkie izotrexiny czy differiny to 0 efektu. za tydzien zaczynam brac jeanine i androcur (1/4 tabletki przez 10 dni) mam nadzieje ze pomoze... a Tobie wiesz co moge polecic? wybierz sie do dobrego lekarza dermatologa, takiego w gabinecie dermatologii estetycznej. I on ci zaproponuje leczenie zabiegowe, czyli roznego rodzaju złuszczania i peelingi. naprawde daja efekt, ale radze zrobic te mocniejsze, np TCA (coprawda tydzien chodzenia ze strupem na twarzy ale pare warstw naskorka zeszło a skora sie wygładziła :):))

Ja ma m pyanie jak wyglada wasz tradzik. ja tez mam problemy i nie wiem czy to na tle hormonalnym czy moze bakteryjnym. Po urodzeniu dziecka troche mi twarz ogasla teraz przed okresem mnie wysypuje. Macie drobne krostki czy takie duze ropne??

krostki i zaskorniki, nie wyglada to jakos wyjatkowo zle, da sie zamaskowac no ale wiadomo czego by sie chciało... :)

Gość Beata21 lat
ja mialam potezny tradzik hormonalny. testosteron 1,7 bralam 6 miesiecy Diane 35 wyleczylam sie i mam tesosteron juz w normie

Gość Beata21 lat
zostaly mi przebarwienia i blizny i 2 bliznowce:/

a jakies nadmierne owlosienie czy cos takiego? ja mam tylko wasik ciemny pod nosem no i pryszcze. moze to tez od hormonow

Gość Beata21 lat
mo tradzik wywowlaly antybiotyki podniosly testosteron bo nigdy z tradzikiem nie mialam do cyznienia eh:(

a co to sa bliznowce? ps. dobry dermatolog powinien sobie z tym poradzic :)