Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _obolała..

Dostałam okres po 17 dniach spoznienenia, i wyladowalam prawie w szpitalu....

Polecane posty

Gość _obolała..

Dzis dostałam okres po 17 dniach opuznienia,wyszlam do sklepu jak zwykle rano, stojac w dosc duzej kolejce zaczelam sie raptownie zle czuc ;// zaczoł mazac mi sie obraz przed oczami....krecic sie w glowie...... ledwo co stałam na nogach, prawie zemdlałam, wyszlam z kolejki..usiadłam na krzesle, zaczeło mi sie juz potfornie robic ciemno przed oczami i czułam ogromne cisnienie w uszach. Ale tak po 5 min. zrobilo sie troszke lepiej.. wstałam kupilam co trzeba i wracajac do domu, myslałam o tym aby tylko sie zemdlec na ulicy i dojsc tlyko do domu.... W domu do tego wszyskiego co dzialo sie w sklepie zaczoł bolec brzuch ;///// ale to potfornie, nigdy nie czulam takiego bolu.. siostra chciala dzwonic na pogotowie bo nie moglam ani siedziec ani stac, z tego potfornego bolu.. Siostra przyniosła tabletki (ketanol) zwijałam sie z boli jakas godzine,az wkoncu zasnełam........ obudzilam sie po 3 godzinach bylo o wiele lepiej... bolal jeszcze tylko troszeczke brzuch.Jest wieczor mam lekka goraczke. JAK MYSLICIE POWINNAM WYBRAC SIE DO LEKARZA? CZY MOZE TA SYTUACJA DZISIEJSZA BYLA SPOWODOWANA SPOZNIANIEM SIE OKRESU? bardzo prosze o rady! i SERDECZNIE pozdrawiam.

Gość ewqa2
Dziewczyno ,koniecznie skontroluj to u lekarza. To jest Twoje zdrowie i nikt Ci nic innego nie napisze, dbaj o siebie.

Gość potForne
...:o

Gość _obolała..
ewqa2 : dziekuje.. pozdrawiam!

Gość a wiesz co...
moze jestes w ciazy i to bylo cos jakbys miala poronic... jak dostaniesz okresu, obfitego to napewno bedzie poronienie. ale nie znam sie na tym...

Gość _obolała..
nie..nie Ciaza to napewno Nie byla/i nie jest.. ;)

Gość możeeee
moze miałas owulacje i pekał ci ten pecherzy graffa. moja kolezanka miala podobnie ja ty. poszla do lazienki, bolal ja strasznie brzuch i w tej lazience zemdlala. po jakims czasie, nie pamietam czy godzinach czy dniach dostala okres. lekarz jej powiedzial, ze to tak sie stalo bo tenpecherzyk jej pekal, ze niektore kobiet tak czasemmaja. a ta kolezanka zawszemiala nieregularne okresy. wtedy tez jej sie spoznial.

Gość _obolała..
no własnie...a ja Dostałam dzis w nocy okres...a pozniej rano zaczyly sie dziac te bole i to wszystko o czym pisałam..

Gość koniczynkaaa22
mozliwe, ze to to z tym pekaniem. a mzoe to cos zupelnie innego nie zwiazanego z okresem? moze jestes oslabiona, albo sie odchudzalas? a moze masz anemie?

Gość _obolała..
własnie : odchudzac sie nie odchudzam,bron Boze. Ale...... juz od ponad miesiaca.. nie jadam zdrowo,moja mama wyjechala i niestety obiady musze robic je sobie sama...co nie zawsze mi wychodzialbo wogole nie dochodzi do skutku.... Własnie kolezanka tez zwrocila mi uwage na to..ze napewno jest to od.. brakiem jedzenia czasem.. (ale nie takiego ogolnego,caly dzien.Tylko np. na obiad jadam buleczke z kubusiem) no nie wiem...juz sama co o tym myslec....

ja sie nie dziwie,ze jestes obolala piszac \"potfornie\" hehehe a co do pecherzyka graafa..nie znacie sie to nie wypowiadajcie..pecherzyk grafaa gdy peka to wlasnie wtedy jest owlucja losie male:) poczytajcie troszke ksiazke z biologii :) a zle sie czulas mozliwe dltaego,ze przemeczona bylas...i okresu dostaalm nagle....z zaskoczenia...mialas wczensiej objawy?np.juz skurcze macicy itd? bo ja dzis dostalam okresu-po 7 dniach spoznienia(niezle sie znow wydygalam:) a czulam ,ze juz to bedzie dzisiaj bo godzine wczesniej zaczal mnie brzuch bolec.... czy ty masz jakiekolwiek objawy? bo wiesz,przmeeczenie stres,itd..to naprawde moglo wplynac na ciebie tak.... i dziewczyny maja racje,idz z tym do ginekologa,bo AZ TAKIE reagowanie na okres to lekka masakra...

Gość głowacizna
mnie się coś podobnego raz przydarzyło; tylko okres sie nie spóźniła , przyszedl regularnie. Miałam akurat potworny stres na uczelni , sprawa sie rozwiazala i dopiero wtedy dotarło do mnie , jak bardzo mnie ta sytuacja obciążyła psychicznie. Zaczęło mi sie krecić w glowie , owszem , zawsze trochę mnie muli w brzuchu przed okresem , ale to był absolutny koszmar tego dnia. Ledwie się doczołgałam do akademika , zwaliłam sie na łóżko i wyłam z bólu. Kolezanka się wystraszyła , poleciała po jakieś prochy do apteki. Zazyłam , rozebrałam się i położyłam się spac , zresztą nie od razu zasnęłam , bo ból jeszcze był cholernie mocny. Jak sie obudziłam , to juz było o niebo lepiej. U mnie to ze stresu było

Wydygalas sie niezle??? To znaczy, ze co robilas???? Nie bardzo rozumiem w jakim kontekscie...

Gość _obolała..
nie objawow nie miałam..przed okresem... Dostałam nagle po tych 17 dniach,spoznienia.

ale teraz juz sie lepeij czujesz?? sluchaj,skoro masz takie krwotoki,to zrob sobie badania na krzepliwosc krwi...bo naprawde keidys mozesz miec problemy przez to..wlacznie z anemia... a tak w ogole ile masz lat? czesto ci sie takie cos przytrafia? wydygalam sie....bo czasami mam wrazenie ,ze gumki pekaja....albo zostaja we mnie ;/ wiecie,bralam tabsy,potem odstawilam,i teraz nzow na gumkach lece..i jednak czasami im nie ufam;/ dlatego,zawsze mam stresa prze dokresem, gdy go nie dostaje :)

Gość _obolała..
tak teraz..znacznie lepiej ( napewno dzialaja jeszcze tabetki przeciwbolowe) Niepierwszy raz zdazylo mi sie cos takiego,zawsze przy okresie mam mocniejsze bole menstruacyjne ale niegdy nie mialam czegos takiego jak dzis. A lat mam 18.

Gość Olesska
Ja dokladnie tak mam jak Obolala. Ostatnio poszlam do okulisty i tam mnie zlapalo, probowalam dojsc do domu, czarno przed oczami, nie moglam na nogach ustac, potworne bole, najgorsze, ze nie mozna przytomnosci utrzymac. I modlilam sie zeby nie pasc na ulicy. U mnie niestety to sie dzieje co miesiac. Czasem mi sie spoznia czasem przyspesza, ale zawsze mam taki mexyk. Mam juz 30 lat i troche doswiadczenia, wiec moje rady: jak czujesz ze sie zbliza, bieg do domu- nawet jakbys byla w srodku lekcji- trudno, do domu. Proszek przeciwbolowy. Potem wanna, ciepla woda, zeby brzuch byl przykryty w ciepej wodzie, albo odkercic wode niech leci na brzuch, to troche ulzy, odrobine zmniejszy bol, ze nie bedziesz umierala. Jak troche przejdzie po godzinie czy kilku, do lozka i sprobuj to przespac. Ja bylam z tym u lekarzy i mowia, ze to po prostu lekka wada w budowie narzadow rozrodczych i nic oprocz przeciwbolowych proszkow sie nie poradzi.

Gość Olesska
I te tragiczne bole mnie lapia albo nastepnego ranka po rozpoczeciu okresu, albo od razu w chwili zaczecia a czasem i 2 dni po zaczeciu. Zawsze sa strasznie silne, omdlewajace, ze nie moge ani stac ani lezec ani siedziec. I nie ma znaczenia czy sie spoznil okres czy nie. I to nie bierze sie z niedoszlej ciazy, zlego odzywiania lub stresu, tylko ja juz tak mam, moja siostra tez. Ona kilka razy juz stracila przytomnosc, co bylo strasznie niebezpieczne. Lekarz zapisal jej proszki , ktore uegulowaly jej te sprawy i troche zmniejszyly bole. Te proszki sa jednak silne i ja ich nie biore wiec musze cierpiec.

Gość boli
No witam, ja wlasnie rozwniez zwijam sie z bolu, ostatnio mam problemu z pecherzykiem graffa, ktory wlasnie nie peka...jak w koncu dostane okres to umieram, niestety zaraz musze wyjsc do pracy i nie ma to tamto....a tabletki zadne nie dzialaja....trzeba dac rade....czy ktos moze mi powiedziec dlaczego ten pecherzyk nie peka??

oo masz ;/ natespena z pecherzykiem, siegnij po ksiazke to sie dowiesz co to w ogole jest pecherzyk graafa sluchaj obolala...to idz do gina i niech ci przepisze jakies tabsy hormonalne...np. harmonet,stediril...rgevidon,mercilon..lub inne....tabsy czesto lagodza skutki okresu...do minimum.. i naprawde wiekszosc kobiet czuje ulge wtedy... ja np.bralam i wiem cos o tym..poza tym,teraz nie biore ale niestety zawsze jade na rpzeciwbolowych nawet jak jeszcze nie leci...bo musze sie zabezpieczyc przed bolem..polecam mefacit..silny jest i dlugo dziala....

Pęcherzyk nie pęka, bo już dawno pękł. Pęka ok. 14 dni przed rozpoczęciem krwawienia miesiączkowego. Radzę nie startować z takimi pytaniami do ginekologa, bo ze śmiechu spadnie z krzesła. Spałyście na biologii, czy co?

Gość nikolka
obolala , tylko lekarz moze ci pomoc i to po badanich, w koncu jakas przyczyna musi byc :( moze w przyszlosci nie bedziesz musiala tak sie meczyc, to moga byc problemy hormonalne ....

ketanol jest lekiem przeciwbólowym, ale głównie przeciwzapalnym działa przede wszystkim na dolegliwości układu kostnego czy tam szkieletowego, innym słowem sprawy korzeniowe, reumatologiczne itd. ludziiiiiiiee

że nie wspomnę jaki \"zbawienny\" :o wpływ ten lek ma na żolądek i jelita :o

Gość _obolała..
Witam dzieczyny. Dzis takze sie zle czuje (ale nie az tak jak wczoraj) musialam wyjsc na miasto pozaławiac sprawy, oprocz bolacego brzucha nic sie nie dzialo,ale jak wracalam do domu, to musialam przystanac na klatce schodowej tak niedobrze mi sie robilo.. Nie wiem skad te dolegliwosci pierwszy raz dzieje mi sie cos takiego.

moze masz zapalenie jajnikow lub cos takiego? fakt faktem,skurcze macicy potrafia niezle dopiec..ale wez cos rozluzniajacego... te tabsy to oni reklamuja9zapomnialam jak sie nazywaja) na problemy kobiet to raczej ci nie pomoga...bo jezlei ja wzielam na raz cale pudelko a i tak sie zwijalam z bolu to marnie to widze u ciebie... idz do apteki i kup mefacit..mowie ci....15 min i zpaomnisz ze masz okres

Gość *=Ja=*
Zgubiłem 5 zł