Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Black Rose 26

Czy sa jeszcze tacy, którzy czytają książki?

Polecane posty

o kurcze!!!! zapomniałam o Prison Break... dzieki ladyM za przypomnienie :-) na razie ;)

Obecnie do tytułu najlepszej książki pretendują Czerwony smok, Hannibal :\"Znaczy kapitan\" Borchardta \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi .\"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa. \"Fragmenty z życia lustra\"Szczepkowska. \"Poczwarka\"Terakowska. \"Miłość i inne demony\"Marquez .\"Weronika postanawia umrzeć\"Coelho Wszystkie Dołęgi -MostowiczaSegala Spóznieni kochankowie -worthona Trylogia\"Imię róży\" - U.Eco \"Kwiaty na poddaszu\" Virginia Andrews \"Trzej muszkieterowie\" - Dumas \"Kwiat pustyni\" - W.Diriei Milczenie owiec. Jedenaście minut - Paulo Coelho do listy dodaję \"Rosyjskiego kochanka

Gość ja czytam dużo
od dzieciństwa lubię czytać i duzo czytam

A może jeszcze,,Cień wiatru\'\' Zafón\'a:)

Gość a ja mam taki
ja czytam właśnie "Komu bije dzwon" Hemingway'a POLECAM! :)

Gość stary czlowiek ....i moze

A ja właśnie skończyłam pochłaniać \"Hannibal - po drugiej stronie maski\".Tak mnie wciągnęła że przeczytałam w ciągu paru godzin :) Na półce zaś czeka już na mnie kilka pozycji Williama Whartona.

Heloł ewryłan :) Black Rose--przede wszystkim dzięki, że wpadł Ci do głowy taki temat:) LadyM--miło wiedzieć, że Jakub W. jest doceniany, w ogóle Pilipiukia dobrze się czyta, chociaż nie jest może mistrzem słowa-ale niedostatki warsztatowe pokrywa pomysłowością ;) Zgłaszam do rankingu: 1. Pianistka- E. Jelinek 2. Szkarłatny płatek i biały- M. Faber 3. Chłopi-W.St. Reymont a w ogóle to mam nadzieję, że najlepsza książka jeszcze nie została napisana-wszystko przed nami pozdrawiam!

Obecnie do tytułu najlepszej książki pretendują Czerwony smok,Hannibal : \"Znaczy kapitan\" Borchardta \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi .\"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa .\"Fragmenty z życia lustra\"Szczepkowska .\"Poczwarka\"Terakowska. \"Miłość i inne demony\"Marquez .\"Weronika postanawia umrzeć\"Coelho Wszystkie Dołęgi -MostowiczaSegala Spóznieni kochankowie -worthona Trylogia\" Imię róży\" - U.Eco \"Kwiaty na poddaszu\" Virginia Andrews \"Trzej muszkieterowie\" - Dumas \"Kwiat pustyni\" - W.Diriei Milczenie owiec. Jedenaście minut - Paulo Coelho \"Rosyjski kochanek Pianistka- E. Jelinek2 . Szkarłatny płatek i biały- M. Faber 3. Chłopi-W.St. Reymont od siebie \"Pianista\"Schpilman

Drodzy czytelnicy, jesli macie jeszcze jakieś propozycje to proszę zgłaszać do końca tego tygodnia(piątek wieczorem).Zasady głosowania są następujące:każda z osób może oddać głos na dziesiać książek -najlepsza książka -pkt.10, najmniej interesująca -pkt.1, Wyniki głosowania w niedzielę wieczorem.

Witam Was po cudownej niedzieli, którą niekoniecznie spędziłam na czytaniu:) Raczej w ruchu czyli na łyżwach. Aby czytanie sprawiało przyjemność należy przewietrzyć szare komórki, prawda?:) Jak chodziłam jeszcze do szkoły to mama chowała mi aktualnie czytaną książkę abym wyszła na spacer. Była to jedyna metoda aby zmusić mnie do wyjścia, bo w innym wypadku niedowiedziałabym się co dalej z bochaterem:D Jeśli zaś idzie o ranking to naprawdę trudno powiedzieć bo zazwyczaj książka ostatnio przeczytana, wywiera na mnie tak ogromny wpływ, że nie potrafię myśleć o niczym innym jak o tym, że przeczytałam własnie najlepszą:) Jednak gdybym miała brać pod uwagę to przy której z nich płakałam to napisałabym-,,Ojciec Goriot\" Balzaca. Tak. To własciwie jedyna książka przy której odkładałam bo nie mogłam czytać dalej. Nie mogłam pojąć jak córka może traktować ojca w tak okropny sposób. Może to z powodu, że mój ojciec nigdy nie okazywał mi, ze mnie kocha a tu taka bezinteresowna, nieograniczona miłość? Nie wiem. Może ktoś czytał tę książkę a mam nadz. że tak i mi powie czy równie mocno to przeżył :) Z Dumasa najbardziej przypadła mi ,,Królowa Margot,, choć reszta kolekcji równie piękna. Czytałam go w szkole średniej. Grishama również przeczytałam w całości. Najbardziej jednak zapamiętałam ,,Ominąć święta,,Ileż prawdy jest w tej jakże cieniutkiej lekturze:D O nas oczywiście:D reasumując...nie mam jednego faworyta. Stawiam na ,,Ojca Goriot,,

Black Rose 26-------------> \"Kwiat pustyni\" - W.Diriei moglabys cos wiecej napisac o tej ksiazce ja uwielbiam czyac i jak juz zaczne to nie mozna mnie oderwac ale jak dlugo nie czytam to potem ciezko mi sie zabrac:D

Obecnie do tytułu najlepszej książki pretendują Czerwony smok, Hannibal :\"Znaczy kapitan\" Borchardta \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi. \"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa. \"Fragmenty z życia lustra\"Szczepkowska. \"Poczwarka\"Terakowska. \"Miłość i inne demony\"Marquez. \"Weronika postanawia umrzeć\"Coelho Wszystkie Dołęgi -MostowiczaSegala Spóznieni kochankowie -worthona Trylogia \"Imię róży\" - U.Eco \"Kwiaty na poddaszu\" Virginia Andrews \"Trzej muszkieterowie\" - Dumas \"Kwiat pustyni\" - W.Diriei Milczenie owiec. Jedenaście minut - Paulo Coelho \"Rosyjski kochanek Pianistka- E. Jelinek2 . Szkarłatny płatek i biały- M. Faber 3. Chłopi-W.St. Reymont \"Pianista\"Schpilman \"Ojciec Goriot\"

Gość kerda
ja lubie chmielewska!

opowei mi ktos o kwiecie pustyni ?? slyszalam ze warto przeczytac moze ktos z was wyda mi opinie na jej temat

Gość a co to
po głosowaniu?:)

Gość a co po
głosowaniu miało być?

jak dla mnie to \"Kariera Nikodema Dyzmy\" Dołęgi. \"Mistrz i Małgorzata\"Bułhakowa. \"Pianista\"Schpilman hmmm jak mi sie jeszcze cos przypomni to dopisze

caTch \"Kwiat pustyni\"Darie Waris nie czytałam, czytałam tylko druga część tej ksiażki.Chociaz moze i dobrze, bo druga część nie jest aż tak brutalna i naturaliztyczna jak \"Kwiat pustyni\"Suma sumarum warto przeczytać, choćby ze względu na to,że można poznać kulture , obyczaje , które są tak wiernie odtworzone w tej ksiażce, bo w końcu relacjonowane przez kobiete, która jest żywą ikoną tej kultury.

a co po... głosowanie ma na celu zilustrowanie jaka literatura jest najbardziej poczytna.caTch te typy już sa , wiec poprostu się wstrzymaj do głosowania i nie zapomnij oddac swoich głosów:)

aha w takim razie skusze sie przeczytac ta ksiazke:D a powiedz mi jeszcze czy czytalas moze ksiazke \"Blizniaczki\" Tessy de Loo???

Dla miłosników angielskiego humoru polecam "Trzech panów w łódce nie licząc psa" Jerome K. Jerome. Jak dla mnie nie ma nic lepszego na polepszenie humoru. Można otworzyć na chybił-trafił i po chwili płakać ze śmiechu. Niedawno przypomniałam sobie książki Nepomuckiej (" Małżeństwo niedoskonałe" itd.). A o Adrianie Molu Sue Townsend pamiętacie?

wlasnie przypominam sobie co jeczsze dopisac bo jak narazie wybrama z tych co podaliscie co czytalam i bylo dobre

ja wlasnie wypozyczylam ta ksizke ale jeszcze nie zaczelam czytac dlatego pytam ale to nic przeczytam i napisze czy warto czytac:)

Myślę, ze spokojnie mozna dołożyć \"Lolitę\" Nabokowa do tej plejady mega-ksiażek :-) oraz \"Śniadanie u Tiffany\'ego\" Trumana Capote :-) Polecam bardzo gorąco!!!!

Tak,\"Ojciec Goriot\",to wspaniała książka.Płakałam,czytając ją,jak bóbr. Obecnie,kończę czytać \"Annę Kareninę\".Taka mała powtórka.:)